• 9.372.314 stemmen

Geregisseerd door: Kinji Fukasaku

Met onder meer: Sonny Chiba, Kenji Sawada en Akiko Kana

Gesproken taal: Japans

Plot Makai Tenshô

Een samurai zweert het geloof in God af nadat hij getuige was van een gruwelijke moordpartij op honderden christenen. Hij verkoopt zijn ziel aan Satan en krijgt in ruil de gave om de doden weer tot leven te wekken. De ondoden kunnen hem bovendien meteen begeleiden op zijn gewelddadige trektocht door Japan.

Jubei Yagyu

Yajima no tsubone

Izumori Matsudaira

avatar van Ramon K

Ramon K

Door films als Samurai Reincarnation krijg ik echt zin om het hele oeuvre van Fukasaku door te spitten! Cheesy jaren 80 special effects, coole swordplay, geweldige settings en een vreemd plot waarin verschillende Japanse legendarische/historische figuren het tegen elkaar op nemen. En dat terwijl dat qua tijdlijn natuurlijk niet kan: Musashi Miyamoto (de beste Japanse zwaardvechter allertijden) en Yubei Yagyu leefden niet in hetzelfde tijdperk.

En wat een cast! Sonny Chiba in zijn coolste rol ooit als Yubei Yagyu (die hij ook al vertolkte in Fukasaku's Shogun's Samurai), Tomisaburo Wakayama (Lone Wolf and Cub) als zijn vader en Ken Ogawa (Vengeance is Mine) als Musashi Miyamoto!

De scene waarin Chiba door een meester een speciaal zwaard laat smeden waarmee hij 'zowel God als de Duivel kan doden' is overgenomen door Tarantino voor zijn Kill Bill: Vol. 1. Alleen is er hier nog een toevoeging ('de Duivel') want Chiba moet ondoden kunnen vernietigen.

Finale in de vuurzee is ontieglijk cool en de set plus aankleding in de openingsscene zijn verbluffend mooi! 4*

avatar van Onslaught

Onslaught

Geweldige film dit. Niet alleen omdat de film losjes gebasseerd is op een echte gebeurtenis, maar ook omdat de film gewoon best hard is en misschien niet bij iedere gelovige christen goed valt.

De film kent een mooie mix van samurai zwaardgevechten en magische krachten.

Klopt het dat er nog meer delen van deze film zijn? want dan moet ik die ookz eker eens gaan zien.

3.5

avatar van Nomak

Nomak

Leuke film voor de liefhebbers. Er komen heel wat bekende namen voorbij. Dan heb ik het niet enkel over de acteurs, maar zeker ook over de historische personages. In tegenstelling tot Ramon K hierboven denk ik toch iets anders over de confrontatie tussen Miyamoto Musashi en Jubei Yagyu. Deze legendarische samoerai hebben het inderdaad nooit tegen mekaar opgenomen, maar een ontmoeting zou in theorie wel mogelijk zijn geweest. Een oudere Miyamoto Musashi zou weldegelijk een jongere Jubei Yagyu kunnen ontmoet hebben. Volgens verschillende bronnen zou Musashi ± 20-25 jaar ouder zijn geweest dan Jubei. Maar goed, dat maakt weinig uit.

De aanwezigheid van de beruchte zwaardsmid Muramasa (Tetsurô Tanba) geeft de film iets extra. Ook deze zwaardsmid heeft echt geleefd en over hem doen er talloze verhalen de ronde. Zijn zwaarden zouden kwaadaardig zijn en éénmaal getrokken moet het lemmet met bloed in aanraking komen vooraleer het terug in de saya of schede gestopt kan worden. Waarheid of verzinsel? Feit is dat vele bezitters (ook verzamelaars) van een Muramasa zwaard een afschuwelijke dood zijn gestorven.
Zo is er ook een erg bekend verhaal over een zwaard van Muramasa en een zwaard van Masamune. Het verhaal wil dat beide zwaarden in een stromende rivier werden gehouden en dat dat van Muramasa alles sneed wat er passeerde terwijl dat van Masamune niets sneed. Het verhaal is waarschijnlijk gewoon verzonnen of op zijn minst uitvergroot, maar dit is dan ook puur om aan te tonen hoe bloeddorstig de zwaarden van Muramasa zijn.
Muramasa zwaarden zijn ook heel wat goedkoper dan zwaarden van andere beroemde zwaardsmeden, maar dat heeft niets te maken met de kwaliteit want Muramasa was een vakman en staat samen met Masamune bekend als één van de beste en bekendste zwaardsmeden die er ooit hebben geleefd.
In de film zien we hoe Muramasa in witte kledij (zoals het hoort) een zwaard aan het smeden is. Maar in werkelijkheid is bekend dat Muramasa dit niet deed. In tegenstelling tot andere zwaardsmeden stond Muramasa erom bekend dat hij zich niet veel van de rituelen (mediteren, reinigen met koud water, in het wit kleden) aantrok.
Het kan haast niet anders of de legende van Muramasa is deels verzonnen, maar het bevat natuurlijk wel feiten die niet te ontkennen zijn.
Er is nog meer te zeggen over Muramasa, maar het lijkt me beter dat ik nog iets over de film ga vertellen.

Ik vind het een klein beetje jammer dat Miyamoto Musashi hier als slechterik wordt neergezet. En natuurlijk verliest hij het gevecht tegen Jubei Yagyu. Ik had het liever anders gezien. Maar Jubei is ook een mooi personage om naar te kijken. Prima geacteerd door Sonny Chiba.
Een mooie scène is het als Jubei als kind zijn oog verliest terwijl hij traint met zijn vader. Maar het mooiste is misschien nog wel het moment wanneer Jubei zijn zwaard krijgt uit handen van Muramasa, waarna Muramasa sterft. Al is het allerlaatste beeld wanneer Jubei in de vlammenzee staat ook erg mooi.

Makai Tenshô is dus een prima film. Een beetje een vreemd plot, maar het is erg mooi om die legendarische personages te zien voorbijkomen. Voor de liefhebbers is dit toch zeker een aanrader.

avatar van Onslaught

Onslaught

Herzien.

Zelfs nog beter dan de eerste keer dat ik hem zag. De tijdsperiode, de sfeer en het decor zijn gewoon geweldig goed in elkaar verweven. Tel daar de historische personages, die gespeeld worden door geweldige acteurs, bij op en je hebt een hele goede film 122 minuten lang.

Het plot is dan wel wat vreemd, maar eigenlijk is het geweldig bedacht. De grote christenvervolging heeft echt plaatsgevonden in Japan. Dat er vervolgens een pact wordt gesloten met de duivel en deze persoon vervolgens andere personages inlijft door op hun ''desire'' in te spelen is ook erg mooi bedacht,

De leuke vecht scenes en enkele mooie naakt scenes van Akiko Kana dragen ook nog positief bij.

Ik verhoog mijn stem met 4.0*

avatar van Basto

Basto

• 11931 berichten

Komt in juni uit op blu ray bij Eureka

avatar van John Milton

John Milton

De andere horrorfilm van het lijstje Galloway's Samurai Film Handbook & Companion die ik zag voor de horrorchallenge. En ook dit is een bizar werkje dat me wel vermaakte, maar desondanks niet helemaal voor mij gemaakt lijkt.

Afgehakte hoofden die vrolijk door ouwehoeren. Dat soort dingen.

avatar van Basto

Basto

• 11931 berichten

Shocktober 22

Fijne mix van Samourai, fantasy en een vleugje horror. Misschien wat traag maar mooi geschoten en sfeervol. Positief verrast.