• 9.371.614 stemmen

The Desperate Trail (1995)

Western / Actie | 93 minuten

Genre: Western / Actie

Geregisseerd door: P.J. Pesce

Met onder meer: Craig Sheffer en Linda Fiorentino

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot The Desperate Trail

"No one escapes from Marshal Bill Speakes."

Na jaren misbruikt te zijn door haar man vermoordt Sarah hem uiteindelijk. Diens vader is echter Marshall en neemt haar gevangen. Per postkoets wordt zij overgebracht naar een andere stad. Aan boord is ook 2500 dollar aan cash. Wanneer ze worden overvallen ontsnapt Sarah en neemt ze het geld mee.

Marshall Bill Speakes

Mamie Hollister

Con Woman in Saloon

avatar van LadyKnight

LadyKnight

Links laten liggen. Als western liefhebber dacht ik dat deze film me ook wel zou bevallen , zeker omdat Sam Elliot erin meespeelt, maar wat heb ik me daarin vergist. De eerste 10 minuten beginnen redelijk spannend maar daarna gaat het snel achteruit met het verhaal, het acteren en al de rest. Linda past allesbehalve in dit soort film en ook voor Craig Sheffer is het niet zijn ding. Sam doet zijn best maar ook hij kan dit misbaksel niet tot een goed einde brengen.

avatar van Barfly

Barfly

Matige western met een tegenvallende Sam Elliott.

Het eerste half uur is goed, maar dan begint de film in zijn geheel in te zakken. Als dan ook nog het Amerikaanse equivalent van Johnnie de Mol zijn intrede doet is het gedaan met het kijkplezier.

In de gevechten zitten mooie effecten en in de laatste tien minuten is weer net als het begin: prima.

Jammer van het saaie middenstuk.

avatar van madmax1

madmax1

Daar heb je het al, door borduren op de Unforgiven, heb hem doorgespoeld,en wil hem niet

meer zien.

1 punt voor 20 min film.

avatar van trebremmit

trebremmit

Deze western is vooral opvallend door de keiharde Marshall gespeeld door Elliott, man wat was dat een onsympathiek figuur, wel erg goed gespeeld door hem. De film is trouwens best wreed met enkele grove geweldadige scenes, best verrassend. Ik vond hem dan ook behoorlijk goed voor een tv film, niet alle acteurs doen het even goed en sommige dingen zijn nogal ongeloofwaardig maar er zit een fijne sfeer in, het verhaal is boeiend en vooral de muziek is goed, zelfs het camerawerk was een verrassing.

avatar van mr rumson

mr rumson

Deze western viel me tegen .Het begin ging nog wel maar zakte daar na steeds meer in ,

zodat het toch nog een behoorlijke lange zit werd .

Als je daar dan ook nog de muziek bij optelt, waar je de hele film door kerkbellen hoort en iets wat voor mij op een doedelzak leek dan ben je toch wel opgelucht dat de film is afgelopen .

Wat ik wel positief vond waren de actie scenes . Ook al kwam dat niet altijd geloofwaardig over .

Maar de scenes met de hooivork en die burger die op het verkeerde moment op de verkeerde plek stond dat kwam toch best hard aan .

avatar van LuukRamaker

LuukRamaker

• 2020 berichten

The Desperate Trail is een film waar op zich niet veel mis mee is, maar die ook niet zo heel erg overweldigend is, waardoor het vast niet meer dan twee weken zal duren voor ik de film weer vergeten ben. Het weet niet de gehele tijd te boeien, maar toch kijkt de het wel lekker weg. Het acteerwerk is niet ongelooflijk goed, maar eveneens verre van slecht.

Het verhaal is opvallend ingewikkeld voor een western. Het is niet zo dat je voortduren gefocust moet zijn om alles wat er gebeurt te kunnen verklaren, maar de achterliggende gedachte die voor de situatie, zoals die zich hier voor doet, gezorgd heeft, is niet vanaf het begin duidelijk. Zo is het ook moeilijk te raden wie er nu goed en wie er nu slecht is. Zowel Sarah als Marshall Speakes heeft een reden voor de dingen die hij/zij doet of gedaan heeft en beide kunnen ze wat dat betreft op enige sympathie rekenen.

Hoewel voor sommigen het begin het beste gedeelte van de film was, ging ik eigenlijk pas het laatste half uur op het puntje van mijn stoel zitten. Mijn interesse nam toe op het moment dat er geen uitweg meer leek te zijn voor Sarah en haar partner. Daarnaast was het voor mij van begin tot eind niet precies duidelijk wie er nu de goede en wie de slechte was, waardoor het einde een verassing voor me was.

Het is echter geen topfilm. Daarvoor is deze film eigenlijk iets te simpel. Ik werd niet meegesleurd in het verhaal, waardoor het me eigenlijk weinig kon schelen wie er nu allemaal dood ging en wie het spektakel mocht overleven.

“Have you ever heard the sound a broke neck bone makes?... It sounds like a carrot.”

avatar van Phantasm

Phantasm

Prima western die leuk gemaakt is en me geen moment heeft verveeld.

avatar van blurp194

blurp194

Met zo'n cast verwacht je toch wat.

En daar komt dan zo ongeveer niks van uit, met het zwakke verhaal dat alle kansen laat liggen - maar wel een serie nogal overbodige en erg lompe schietpartijen afdraait. Wel wat realistischer dan gemiddeld misschien, moet ik daarbij zeggen - de helden schieten wel eens mis, en ze hebben ook geen oneindig magazijn. Evengoed kan dat de film niet redden, en dat doet de aanwezigheid van een Elliott of Fiorentino ook niet. Met gemak de slechtste film waarin ik een van beiden zag spelen.