• 9.371.620 stemmen

Genre: Komedie / Horror

Geregisseerd door: Gregory Lamberson

Met onder meer: Jessica Zwolak, Debbie Rochon en Paul McGinnis

Plot Killer Rack

"Betty Downer has a problem...make that two."

Betty is een jonge vrouw die besluit borstimplantaten te nemen. De chirurg heeft de operatie echter gedaan met het oog op wereldheerschappij. Ze komt erachter dat de implantaten in werkelijkheid bovennatuurlijke wezens zijn die menselijk vlees willen eten.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Prima poster, nou de film nog!!!

avatar van staralfur

staralfur

Ik heb deze film gezien ihkv het Yellow Fever Independent Film Festival hier in Belfast, voor het astronomische bedrag van 1 pond.

Wat hilarisch zeg! Een goeie combinatie van over the top acteerwerk, foute oneliners, ranzige scenes en de musicalscene maakte het feestje helemaal compleet.

Een erg leuke horrorcomedy!

avatar van perceived

perceived

staralfur schreef:

Een erg leuke horrorcomedy!
Heerlijk om alvast zo'n enthousiaste reactie te lezen! Alweer eentje..?! (2015 is nu al een memorabel sterk jaar voor de horror-film, ongeacht wat er nog gaat volgen)

avatar van perceived

perceived

Leuke poster ook. Hubba Bubba!

avatar van Shadowed

Shadowed

Hm.

Wat is de beste film om als eerste over te schrijven wanneer de site een nieuwe lay-out krijgt? Een goedkope horrorkomedie over vleesetende borsten natuurlijk. Killer Rack stond al een aardige tijd op de kijklijst, maar was tevens ook onvindbaar voor een aardige tijd. Onlangs toch weten te bemachtigen en gekeken.

Ik had me vooraf niet zo goed ingelezen over deze film, en het lijkt me ook geen film waar dat handig voor is. Dat de film uiteindelijk erg goedkoop en amateuristisch bleek te zijn was daarom ook even wennen, maar aan de andere kant ook te verwachten aangezien dit niet het soort onderwerp is waar grotere studio's veel geld voor willen uitdelen. Wel een project waar natuurlijk Lloyd Kaufman in voorbij komt huppelen.

Net als het concept en de titel is deze film ten alle tijden oliedom en kent veel karikaturen en bizarre grappen. Allemaal echter met dramatische timing uitgevoerd. Zwolak probeert het wel in de hoofdrol maar is totaal niet opgewassen tegen de goedkope aard van de film en kan geen grap afleveren. Haar pogingen zijn vooral wat ongemakkelijk, zeker wanneer ze accenten probeert op te zetten.

Veel andere grappen komen ook niet bepaald aan en voelen best ongemakkelijk aan. Toch zitten er een aantal droogkomische momenten tussen die het als geheel af en toe nog behapbaar maken en een lachje weten te scoren, want voor geweldige horror hoef je deze film niet op te zetten. Als je hoopt op een praktisch indrukwekkend filmpje moet ik je teleurstellen, want Lamberson lost het allemaal maar makkelijk op. De kills zijn buiten beeld en de praktische effecten worden vrijwel altijd kundig vermeden. Tegen het einde wordt het zelfs opgelost met Sharknado-CGI, maar dan zelfs nog ietsje slechter.

Qua regie is het verder best lui. Het camerawerk is saai en de decoraties en locaties zelfs nog saaier. Ik krijg nooit de indruk dat Lamberson ergens maar enigszins de moeite heeft gedaan om er een lollig projectje van te maken. Ze steunen nu vooral op het concept zelf, en vergeten daarbij de uitwerking ook leuk te maken. Jammer, want daar had de film goed op kunnen leunen.

Ik vond het passieloos overkomen en erg amateuristisch, verwonderlijk dat de regisseur dan ook bijna 30 jaar ervaring heeft in het vak, hoewel in het trashgenre. Tussendoor zitten er nog wel enkele zeer genietbare scenes tussen zoals een tietenliedje en wat droge humor. Dat, het acteerwerk en de typetjes zijn eigenlijk de enige elementen die de film nog een beetje rechttrekken. Leuk om gezien te hebben vanwege de bizarre aard, maar verder is deze film niet zo leuk als je zou denken. Voor de liefhebber.