• 9.369.636 stemmen

Geregisseerd door: Michael Winner

Met onder meer: Faye Dunaway, Alan Bates en John Gielgud

Releasedatum: 29 maart 1984

Plot The Wicked Lady

"She seduced, robbed and murdered...That was on her good days."

Remake van de gelijknamige film uit 1945. De ambitieuze en egocentrische Barbara verleidt Sir Ralph Skelton, de verloofde van haar beste vriendin Caroline. Barbara en Ralph trouwen maar Barbara is al snel uitgekeken op haar nieuwe luxe leventje. Om de verveling te verdrijven verkleedt Barbara zich 's avonds als struikrover en berooft ze de rijke vrienden en kennissen van haar man. Tijdens een van haar rooftochten komt ze een echte struikrover, Jerry Jackson tegen. De twee krijgen een verhouding en gaan verder als een team.

Lady Barbara Skelton

Aunt Agatha

Moll Skelton

Doll Skelton

Toelichting van de toevoeger:

'Film bevat een beruchte zweepscène waarin Marina Sirtis (beter bekend als Deanna Troi uit Star Trek: Next Generation) en Fay Dunaway elkaar (topless) te lijf gaan met paardrijzwepen. '

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

shit, en ik kan me dat helemaal niet herinneren.

avatar van gotti

Nee, nee....

avatar van thunderball

thunderball

Matig werkje en zeker niet zo goed als het origineel met oa James Mason. Vond de film vooral erg saai en niet lekker lopen, ondanks dat Dunaway wel behoorlijke girlpower uit straalt en hier en daar wat erotiek zit.

Wilson lijkt niet de juiste regisseur hier voor. Hij is meer een regisseur voor ongenuanceerde actie-vehicles als Death Wish nr zoveel, want van subtiliteit heeft hij geen kaas gegeten.

Erg middelmatig,

dus een vijf, ofwel 2,5 ster.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Alternatieve titel: Zij Verleidt, Steelt en Moordt............

Wie bedacht die alternatieve titels nu eigenlijk in die jaren? Het zal maar familie van je zijn.

avatar van Petina

Petina

Alleen maar omdat Marina Sirtis erin meespeelt, een half sterretje erbij.