Loos (1989)
Genre: Thriller
Nederland
Geregisseerd door: Theo van Gogh
Met onder meer: Tom Jansen, Renée Fokker en Leen Jongewaard
IMDb beoordeling: 6,0 (189)
Gesproken taal: Nederlands
- Niet beschikbaar op Disney+
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot Loos
Advocaat Willem Loos is een gereputeerd strafpleiter. Hij wordt betrokken in een gruwelijke zaak: een lustmoord. Intuïtief voelt Loos dat de verdachte, nachtclubeigenaar Harry Wery, minder onschuldig is dan deze laat voorkomen. Dan kruist de mysterieuze Anna zijn pad. Langzaam wordt Loos ingekapseld in een geraffineerd web, waar geen uitweg voor blijkt te bestaan. Loos komt terecht in een wereld waarvan hij het bestaan nooit had vermoed.
mdj
Wel een film om je hoofd wat bij te houden. Zeer origineel. Tom Jansen en Renée Fokker spelen bijzonder goed. Zitten wel twee scenes in waar ik even mijn ogen heb afgewend ... .
mstoffer
Ik vind Tom Jansen een zeer ongewaardeerde acteur; hij draagt deze film. Hilarisch rolletje van Max Pam overigens.
FisherKing
Ik vind Tom Jansen een zeer ongewaardeerde acteur.
Hoezo ondergewaardeerd? Door wie dan ?
mstoffer
Goeie vraag Fisherking. Ik dacht wie is die man, die zo goed een totaal verlopen type neerzxet. Tom Jansen? Nooit van gehoord, hoe kan dat? Waarom zie ik die niet vaker? Dus daarom ondergewaardeerd.
FisherKing
Dat is dus jouw persoonlijke mening, ik ken Tom Jansen al vrij lang met veel uiteenlopende rollen. Laatst nog als commissaris in Spangen, maar ook indrukwekkende rollen in Zwarte Sneeuw, Suite 16, vader in Terug naar Oegstgeest en Loos dus.
Doet alleen erg weinig met films de laatste tijd, jammer. Wat ook jammer is dat ie weinig hoofdrollen heeft.
Boy28
In films vind ik hem niet zo goed,maar zijn beste rol had hij in
De Brug.
Quentin
Erg mooi geschoten, sterk geacteerd door Janssen en een goed vervelend sfeertje. Soms wat chaotisch. 3,5*
robertus65
Totale flop, deze typische film van van Gogh. Van deze film begreep ik dus helemaal niks, uiterst vervelend om te zien (de camera is vrijwel de hele film op Tom Jansen gericht) en te horen, vervelend was het slechte geluid door het fluister achtige manier van praten.
Walter S.
Ik vond het, om het op zijn Theo van Goghs te zeggen, een ontzettende kutfilm. Wazig verhaal, waanzinnig slecht geacteerd, dat stomme gelach wat me elke keer meer op de zenuwen werkte.
AniSter
- 2035 berichten
Zeer matig, om van thriller nog maar niet te spreken. Een slaapverwekkende aaneenschakeling van rommelige scenes. Aansluitend aan dit amateurwerkje heb ik van dezelfde "regisseur" Baby Blue (2001) gezien, die ik toch een stuk beter vond.
De actie in 'Last Action Hero' spat van het scherm: bekijk deze titel nog snel voordat Netflix hem verwijdert
Van deze tien films krijgen Prime Video-kijkers geen genoeg
Welke films worden vanavond uitgezonden op televisie?
In de ban van 'Monster' op Netflix: vijf andere titels over échte seriemoordenaars
Realtimes | Publishing Network
Social media