• 9.098.362 stemmen

Met onder meer: Tom Jansen, Renée Fokker en Leen Jongewaard

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 11 mei 1989

Plot Loos

Advocaat Willem Loos is een gereputeerd strafpleiter. Hij wordt betrokken in een gruwelijke zaak: een lustmoord. Intuïtief voelt Loos dat de verdachte, nachtclubeigenaar Harry Wery, minder onschuldig is dan deze laat voorkomen. Dan kruist de mysterieuze Anna zijn pad. Langzaam wordt Loos ingekapseld in een geraffineerd web, waar geen uitweg voor blijkt te bestaan. Loos komt terecht in een wereld waarvan hij het bestaan nooit had vermoed.

logo tmdbimage

avatar van Jos2

Jos2

Eén van de meer geslaagde films van van Gogh.

Ja klopt Jos2...goede film

avatar van gotti

Idd verrassend goed.

avatar van mdj

mdj

Wel een film om je hoofd wat bij te houden. Zeer origineel. Tom Jansen en Renée Fokker spelen bijzonder goed. Zitten wel twee scenes in waar ik even mijn ogen heb afgewend ... .

avatar van mstoffer

mstoffer

Ik vind Tom Jansen een zeer ongewaardeerde acteur; hij draagt deze film. Hilarisch rolletje van Max Pam overigens.

mstoffer schreef:

Ik vind Tom Jansen een zeer ongewaardeerde acteur.

Hoezo ondergewaardeerd? Door wie dan ?

avatar van mstoffer

mstoffer

Goeie vraag Fisherking. Ik dacht wie is die man, die zo goed een totaal verlopen type neerzxet. Tom Jansen? Nooit van gehoord, hoe kan dat? Waarom zie ik die niet vaker? Dus daarom ondergewaardeerd.

FisherKing

Dat is dus jouw persoonlijke mening, ik ken Tom Jansen al vrij lang met veel uiteenlopende rollen. Laatst nog als commissaris in Spangen, maar ook indrukwekkende rollen in Zwarte Sneeuw, Suite 16, vader in Terug naar Oegstgeest en Loos dus.

Doet alleen erg weinig met films de laatste tijd, jammer. Wat ook jammer is dat ie weinig hoofdrollen heeft.

avatar van Boy28

Boy28

mstoffer schreef:

In films vind ik hem niet zo goed,maar zijn beste rol had hij in

De Brug.

avatar van Quentin

Quentin

Erg mooi geschoten, sterk geacteerd door Janssen en een goed vervelend sfeertje. Soms wat chaotisch. 3,5*

avatar van robertus65

robertus65

Totale flop, deze typische film van van Gogh. Van deze film begreep ik dus helemaal niks, uiterst vervelend om te zien (de camera is vrijwel de hele film op Tom Jansen gericht) en te horen, vervelend was het slechte geluid door het fluister achtige manier van praten.

avatar van Walter S.

Walter S.

Ik vond het, om het op zijn Theo van Goghs te zeggen, een ontzettende kutfilm. Wazig verhaal, waanzinnig slecht geacteerd, dat stomme gelach wat me elke keer meer op de zenuwen werkte.

avatar van AniSter

AniSter

• 2035 berichten

Zeer matig, om van thriller nog maar niet te spreken. Een slaapverwekkende aaneenschakeling van rommelige scenes. Aansluitend aan dit amateurwerkje heb ik van dezelfde "regisseur" Baby Blue (2001) gezien, die ik toch een stuk beter vond.