• 9.373.043 stemmen

The Group (1966)

Geregisseerd door: Sidney Lumet

Met onder meer: Candice Bergen, Shirley Knight en Joan Hackett

Plot The Group

Acht vriendinnen zoeken hun weg naar volwassenheid en geluk. Na een aantal jaren verwateren de vriendschappen, maar door een tragisch ongeval komen ze weer bijeen. Naar het boek van Mary McCarthy.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Thijvij

Thijvij

vanmorgen op MGM gezien, goed verhaal

avatar van scorsese

Matige film over een aantal net afgestudeerde jonge vrouwen in 1933. Absoluut geen slechte film, maar het grootste mankement is dat er te veel personages zijn. Vooral de eerste helft is hierdoor te fragmentarisch en het loopt hierdoor gewoon niet lekker. Prachtig aangekleed en ook prima acteerwerk. Net geen 3.0 sterren voor deze wat minder goeie van Sidney Lumet.

avatar van Basto

Basto

• 11938 berichten

De tweede film uit de Sidney Lumet box. Vooraf wis ik niks over de film behalve dat er wat vrouwen op de hoes stonden.

Het bleek een vrij aardig drama waarin we een 7-tal dames van de Class of ‘33 volgen in de periode 33-40. Het is gebaseerd op er boek en was voor die tijd vast feministies. Leuk om een jonge Larry Hagman te zien.

Onderhoudend. 3,5