• 9.370.282 stemmen

Geregisseerd door: Silvio Narizzano

Met onder meer: Terence Stamp, Joanna Pettet en Karl Malden

Gesproken taal: Duits en Engels

Plot Blue

"Destined to roam two worlds... and to find peace in neither"

De bende van de Mexicaan Ortega valt een Texaans stadje binnen. Ze zijn de Rio Grande overgestoken in de hoop in het noorden een grote slag te kunnen slaan. Maar ook nu is de buit klein. De adoptiezoon van Ortega, Blue, raakt tijdens de beschietingen zwaar gewond. Hij wordt door doc Morton en diens dochter Joanne verzorgd. De aantrekkingskracht tussen de jongeman en de bloedmooie Joanne is zeer groot. Voor haar wil hij zijn gangsterbestaan opgeven...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Nogal wisselvallige film dit. Een aantal mooie, subtiele, emotionele scènes, een aantal slechte over-the-top-aktie-scènes met lelijke bombastische muziek. Gelukkig zit de meeste van deze aktie-zooi in het eerste half-uur en bied de film daarna veel meer. Het einde van de film is ook iets over-the-top maar het werkt wel. 3.5*

avatar van dionj

dionj

Uitstekende western, mooie regie, goed spel, uitstekende stunts (door Yakima Canutt, de legendarische stuntman van Stagecoach)

De film begint als een soort van spaghetti-western wordt daarna een drama-western (Butch Cassidy Sundance Kid).

Het verhaal is misschien wat mager, maar dit wordt gecompenseerd door spektakel en drama.

Ik had van tevoren lage verwachtingen en had niet verwacht dat het zo'n uitstekende film zou zijn.

Voor de westernfans een absolute aanrader...

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Inmiddels verkrijgbaar op DVD (R-1 en R-2Dui).

avatar van keimpeS

keimpeS

Goed onderhoudende western met nog een zeer jonge Terence Stamp. De actie is goed, mooie beelden maar vond het verhaal bij soms tijden wat te langdraderig. In tegendeel wat hier boven wordt geschreven over de soundtrack, kan ik zeggen dat deze me totaal niet heeft gestoord! Dicht tegen de 3,5 ster aan, maar net niet!