• 9.370.279 stemmen

Beonjijeompeureul Hada (2001)

Alternatieve titels: Bungee Jumping of Their Own / 번지점프를 하다

Oorsprong: Zuid-Korea

Geregisseerd door: Dae-seung Kim

Met onder meer: Lee Byung-hun, Lee Eun-ju en Yeo Hyun-soo

Gesproken taal: Koreaans

Plot Beonjijeompeureul Hada

Twee universitaire studenten raken in 1983 verliefd, maar in de nacht dat de man voor zijn militaire dienst moet vertrekken, verdwijnt de vrouw en zien zij elkaar nooit weer. Zeventien jaar later is de man een leraar geworden. Eén van zijn mannelijke studenten draagt een geheimzinnige gelijkenis van zijn oude liefde.

In Tae-hee

Kwak Yoon-jung

Lee Dae-geun

avatar van Phoenix

Phoenix

LOL , wie heeft deze titel verzonnen!

avatar van FisherKing

FisherKing

Guus Hiddink.

avatar van Villevalo23

Villevalo23

Wonderlijke film, het thema va neen verloren liefde terugvinden krijgt wel een hele bijzondere invulling. Alleen deed het mij allemaal niet zoveel, er hing constant iets bitters over de film. Eigenlijk is het allemaal erg tragisch. Het begint als een standaard romantisch drama, dat er iets gaat gebeuren is wel duidelijk. Maar het tweede deel is ronduit bizar doch interessant. Hoewel de cinematografie uitstekend is, het verhaal best wel bijzonder en gedurfd hangt er constant iets naars over film.

avatar van gauke

gauke

Origineel bedacht melodrama met hoofdpersonen die ontroeren en een voor mij verrassend einde: ik dacht dat de leerling de zoon van de leraar was. En er zit een manco in het verhaal: hoe komt de leerling aan de aansteker??

avatar van BBarbie

BBarbie

Romantisch drama over een verloren gewaande liefde. Film zet je een groot deel van de tijd op het verkeerde been, totdat tegen het einde de puzzelstukjes allemaal op hun plaats vallen (reïncarnatie). Mooie vertolkingen van Byung-hun Lee en (de tragische) Eun-joo Lee. De scène in de motelkamer is magnifiek.