Chère Inconnue (1980)
7,2 (462)
Gesproken taal: Frans
Releasedatum: 6 november 1980
Plot Chère Inconnue
Gilles en Louise, broer en zus, wonen in de buurt van Quimper in een villa aan de zee. Gilles is verlamd en aan zijn rolstoel gekluisterd. Louise heeft haar hele leven voor hem gezorgd, maar voelt zich eenzaam. Wanneer ze op een dag via een contactadvertentie een man leert kennen, komt Louise er al vlug achter dat de onbekende niemand minder is dan haar broer Gilles...
Louise Martin
La préposée poste
Hugues
Madame Thomas
93.9
Ooooh! Dacht we gaan we gaan vooruit op de Nederlandse tv. Een Franse film en ook nog eens uit 1980, maar blijkt een zomergasten film te zijn.
Die zijn vaak in tegenstelling wat doorgaans geselecteerd wordt WEL de moeite waarde.
Mijn video staat aan zondag!
Lupussy Galore
Mijn video staat aan zondag!
Ach ja, waar is de tijd gebleven dat goeie klassiekers op tv uitgezonden werden? Of in de bioscoop in de nachtfilm werden getoond?
jtsterkenburg
Hartverscheurende film. Met zo een prachtige ingetogen, maar snijdende sfeer die ik alleen maar in Franse films ben tegengekomen.
thunderball
Deze gisterenavond ook zitten kijken.
Sowieso is het altijd fijn om Signoret te zien in een film.
Echt een van de beste Franse actrices die dat land ooit gekend heeft.
Ze weet vaak met de kleinste gelaatsuitdrukking heel veel te zeggen.
Iemand die niet toneel staat te spelen, maar echt in haar rol op gaat.
Ook in deze film zet ze weer een prachtrol neer en krijgt ze goed tegenspel van de misschien wel onderschatte Rochefort.
Feitelijk stelt de film en het verhaal niet zoveel voor en was het einde zelfs wat al te makkelijk en wellicht flauw, maar dat neemt niet weg dat ik ruim anderhalf uur geboeid heb zitten kijken naar dit kleinschalige drama over een broer en zus, die feitelijk elkaar nodig hebben, maar ook verlangen naar een ander leven, met iemand anders.
Een acht, ofwel vier sterren.
Dreiecke
Ik vind het zo jammer dat ik de laatste minuten niet kon zien. Kan iemand mij vertellen wat er na het openen van de champagnefles verder gebeurde?
Donkerwoud
Had hem graag willen zien maar het is hem niet geworden...helaas!
93.9
Klinkt als Escape (The pina colada song) van Rupert Holmes.
Erg mooie film. Echt een gevoelsfilm, dank Marc Marie Huybrechts voor deze zomergast film, anders had ik 'm waarschijnlijk nooit van mijn leven gezien.
thunderball
Hoe liep 't af? Ik heb net het allerlaatste gemist.
Ik heb je gistern een pmtje gestuurd, dus dan zou je het nu moeten weten....
laundromat
Mooie film! Leuke types die 3. Lekker sfeertje. Ik ging er helemaal in mee.
Delphine Seyrig (Yvette) is helaas jong gestorven...
Robi
Erg mooi gegeven voor een film en vervolgens ook mooi uitgewerkt en fantastisch geacteerd.
Movsin
Amusant én dramatisch én teder en met twee schitterende acteurs als Simonne Signoret en Jean Rochefort.
12, 18 en 24 augustus te zien in EYE, in het kader van het Zomerprogramma Signoret/Montand.
Niet onaardig. Maar een weinig boeiend verhaal en een bijna onvergeeflijk einde. Vooral leuk vanwege de twee actrices.
Brix
- 19675 berichten
Mooi, vertederend, en volledig gedragen door Signoret.
Een film die mij wist te pakken.
T.O.
Het centrale idee is leuk gevonden, ik vroeg mij af of dit al eens in andere films is gebruikt. Helaas wordt er verhaaltechnisch net iets te weinig mee gedaan. In de tweede helft wordt de drama-sfeer plotseling opgeleukt door een aantal scènes met droge zwarte humor, dat had ook best iets meer gemogen.
Signoret draagt de film verder moeiteloos.
Plotbeschrijving hierboven geeft wel iets teveel weg lijkt me.