• 9.372.316 stemmen

Oorsprong: Zweden

Geregisseerd door: Sonny Laguna en Tommy Wiklund

Met onder meer: Hanna Oldenburg, Ralf Beck en Torbjörn Andersson

Plot We Are Monsters

"When I get out of this chair I'm gonna kill you."

Emma, een zakenvrouw uit Australië, komt naar de Verenigde Staten om een controversieel oliecontract te ondertekenen. Op haar weg naar de persconferentie neemt ze een taxi. Niet veel later wordt ze plots aangevallen en gedrogeerd door de taxichauffeur. Ze wordt wakker, vastgebonden op een stoel in een smerige hut. Emma komt er al snel achter dat ze ter vermaak wordt vastgehouden voor een man genaamd Jim en zijn trouwe metgezellen Pete en Shirley. Ze zal nu alles in het werk moeten stellen om de nacht te overleven.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Zonde dat dit Zweedse regie-duo een Zweedse dame in de hoofdrol moesten casten en dan uitkomen bij het non-talent Hanna Oldenburg... Was bijzonder dodelijk voor de overtuiging die toch enigszins welkom is in een rape & revenge film. Gelukkig speelt Ralf Beck nog een degelijke (doch voorspelbare) creep. Uiteindelijk gaat het vooral om het tweede gedeelte: de revenge. En die is behoorlijk zoet. Suggestie is Laguna & Wiklund vreemd, want alles mag in volle glorie in beeld.

Het werk van beide heren stond al wat langer op het lijstje en met de nieuwe Puppet Master: The Littlest Reich (2018) is daar in ieder geval al een interessante titel bijgekomen. We Are Monsters is nog iets te wisselvallig in kwaliteit, maar toont wel wat potentie.

avatar van Duiv

Duiv

Tja een van de Gore titels van Horrify. Eigenlijk net als Horrify zelf een leuk concept wat toch niet helemaal uit de verf komt?

Het verhaal heeft weinig om het lijf.. Het bekende gegeven in een andere setting maar voor de rest 100%het zelfde zonder verrassingen.

Een oliedeal wordt ondertekend in Venezuela door een Australische medewerker.

In de taxi terug wordt zij gedrogeerd,belandt bij een sadistische etter met dubbelleven. Een ander die net niet helemaal 100 is en een lesbische vrouw(vd rest heeft die weinig screentime)

Afschuwelijke taferelen met natuurlijk de finale waarin het hoofdpersonage gepaste lees gruwelijke wraak neemt op haar kwelgeesten.

Bekend terrein dus maar voor liefhebbers van dit gerne toch best een onderhoudende film met genoeg Gore en geweld.

Geen oscar materiaal maar leuk voor tussendoor

avatar van reodina

reodina

Ik vond hem helemaal niet zo verkeerd. Al kwamen sommige special effects uit het jaar nul, ik ben me een keer goed rot geschrokken en vond het over het algemeen eigenlijk best spannend. Geen hoogvlieger, maar ook zeker geen onvoldoende. 3*

avatar van perceived

perceived

Die lage waardering is nogal moeilijk te begrijpen. Film is nogal karig op meerdere fronten, maar de genre-passie van de regisseurs heeft toch echt de overhand.

avatar van dvdcrusher

dvdcrusher

Ik hou wel van revenge-films en dit is een van de betere in zijn genre. Op het einde, wanneer ze blijkbaar zelf begint te genieten van het martelen van haar ontvoerders werd het ook scary. Een aantal expliciete scenes die niet geschikt zijn voor een jonger publiek. Ik vond het prima geacteerd, net echt . 3,5 sterren

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Ook op horrify gezien .

Best heftige film . Niet zo indrukwekkend als I spit on your grave.

Maar het is gruizig gefilmd . En het komt in de buurt .

Dus als je dat een goede film vond , check deze ,,,,

Net aan 3 *