• 9.370.292 stemmen

Geregisseerd door: Baek-yeob Seong

Met onder meer: Kim Seo-yeong, Park Seon-yeong en Pyo Yeong-jae

Gesproken taal: Koreaans

Plot Oseam

Een blind meisje en haar jongere broertje groeien op bij Boeddhistische monniken. Op een dag gaat de jongen met één van de monniken op stap om een heiligdom op een bergtop te bezoeken, maar een plotselinge sneeuwstorm brengt de jongen in gevaar.

avatar van Tayama

Tayama

Heb je pas van het Koreaanse Wonderful Days kunnen genieten, en ben je op zoek naar nog iets dat uit Zuid Korea afkomstig is, probeer dan Oseam is. De vergelijking met Grave of the Fireflies had ik na het kijken vrij snel gemaakt, en wil je net als die film nog een film die eigenlijk allerlei emoties tegelijk uitstraalt, die er zeer goed uit ziet, prachtige muziek bevat, heel realistische en levendige personages heeft, zeker kijken.

avatar van Chr.s

Chr.s

Zoals Tayama hierboven zegt doet deze film me een beetje aan Grave of the fireflies denken, hoewel die toch van een veel hogere kwaliteit is.

De character designs doen me weinig, maar zijn niet lelijk. De background zijn mooi, maar niet prachtig. Maar het grootste probleem van deze film is denk ik toch wel het gebrek aan sfeer en het wegblijven van mede-leven met de hoofdpersonen, waar bijvoorbeeld g.o.t.f wel in sloeg.

Geen slechte film, leuk om eens gezien te hebben. Enkele leuke scénes, maar deed me verder allemaal weinig. 3*

Geen berichtje van mij ? Vreemd .

Herinner me deze toch als een sfeervol, licht en lief filmpje. Eén van de weinige keren ook dat het Koreaans mij als taal kon bekoren. Maar snap de kritiek verder wel. In ieder geval de beste uit de lichting Koreaanse animaties. Mari en vooral Beautiful (nogiets) zijn erg slecht.

avatar van Chr.s

Chr.s

Licht en lief was hij wel ja. Maar het werkte vaak niet helemaal, iets te geforceerd misschien.

avatar van KW2

KW2

Ik had in het begin het vermoeden dat de film exclusief op een wat jeugdiger publiek gericht was, maar daar kwam ik al redelijk snel op terug. Met een aandoenlijk karakter doet de film soms meer denken aan Tonari no Totoro. De animatie is best aardig, maar wordt nergens geweldig. De eenvoud van de mooie pianomuziek zet het boeddhistische karakter van de film kracht bij.

avatar van MeteoraXV

MeteoraXV

Gave film zeg echt een leuk verhaal en warme personages jammer dat zoveel anime fans niets kijken wat niet uit japan komt