• 9.369.636 stemmen

Geregisseerd door: Hermine Huntgeburth

Met onder meer: Sidonie von Krosigk en Katja Riemann

Gesproken taal: Nederlands en Italiaans

Plot Bibi Blocksberg

Bibi Blocksberg is een jong meisje met wel heel bijzondere krachten: ze is namelijk een heks. Net als hij moeder gebruikt ze haar krachten echter niet voor slechte daden, maar wil ze met haar krachten de mensen helpen. Op een dag ontdekt ze dat de slechte heks Rabia haar kristallen bol heeft gestolen, en Bibi is vastbesloten om haar eigendom terug te krijgen.

avatar van stephan73

stephan73

Zeer matige film, die probeert in te haken op het succes van Harry Potter. Helaas voor de makers hebben ze waarschijnlijk gedacht dat een film over een jong heksje (leuk gespeelt door Sidonie von Krosigk) die een kristallen bol krijgt, die eigenlijk toebehoord aan de in-en-in slechte heks Rbbia (die de bol koste wat kost terug wil hebben), spannend genoeg is voor het hele gezin. Jammer joh! Ik denk dat zelfs 13-jarige meisjes die net K-3 zijn ontgroeit hier niks aan vinden!

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Hooguit 5 jarige meisjes die dit nog leuk vinden, maar daar houd het ook mee op. Childish to the max!

avatar van what is truth

what is truth

Tja de film was deze morgen op Dui 1, viel allemaal best mee hoor. Goed voor mijn Duits.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Leuke kinderfilm. Vooral voor meiden die van films houden a la Foeksia de Miniheks. Nu moet ik wel zeggen dat ik die film beter vond dan deze. Maar al met al heeft mijn dochter van 7 jaar oud toch ademloos zitten kijken. En ik vond het meekijken ook best wel leuk.

De aankleding van de omgeving en de acteurs zelf ziet er leuk en creatief uit. De wereld waarin Bibi leeft ziet er heel aanlokkelijk uit en nodigt uit om te fantaseren om ook in een dergelijke wereld te leven. Het spreekt dus behoorlijk tot de fantasie van kinderen.

Verder beleeft Bibi genoeg avonturen zonder dat het echt eng word. Een kinderfilm die ook voor de jongere kinderen onder ons ook geschikt is. Het is niet één van de beste kinderfilms die ik ooit heb gezien maar de lage waardering die hier gegeven word kan ik ook niet helemaal plaatsen.