De Tasjesdief (1995)
Releasedatum: 6 april 1995
Bekijk via NPO Start Plus
Bekijk via NLZIET
Plot De Tasjesdief
De film vertelt het verhaal van een twaalfjarige jongen die door de overvallers van zijn oma wordt gedwongen om damestasjes te stelen. Uit angst voor vergelding durft hij thuis niets over de gebeurtenissen te vertellen en komt hij gaandeweg in een isolement terecht. Ondertussen gaan de meedogenloze overvallers gewoon door met hun getreiter en chantage. Als de getergde jongen, murw door de affaire, vijfhonderd gulden steelt van een weerloze blinde vrouw, beseft hij dat hij veel te ver is gegaan. Hij besluit het heft in eigen hand te nemen en voor eens en voor altijd met zijn belagers af te rekenen.
Tonyvdb
nogal wreedaardige kinderfilm ... veel overacting en een belachelijke ontknoping
*' 1,5 op 5 *'
hugohei
Wreed ? Nee hoor. Kinderen herkennen die pesterijen en chantage maar al te goed.
't IS geen zakmes. En inderdaad deden alle acteurs het elders beter.
Macmanus
Speak for your self mister
Armin
Vond hem als kinderfilm inderdaad ook wel ver gaan. Naar sfeertje en onhebbelijke personages. **
Jos2
Vond hem als kinderfilm inderdaad ook wel ver gaan.
VER?
eternal dark
deze film moeten ze veel meer op scholen draaien dan kunnen de pestkoppen zien wat ze aan doen!dood aan de pestkoppen
Yak
dood aan de pestkoppen
Als je er zo over denkt ben je niet veel beter.
Quido
dit is zeker voor kinderen een leuke maar ook leerzame film. Wat eternal dark al zei: ze moeten hem (vaker) op scholen gaan draaien. 3*
Ralfke
- 2075 stemmen
Tja, toch niet zo slecht als ik dacht. Wel veel verschil in de acteerprestaties, maar al met al toch ***. Ik vond het allemaal wat te cliché (m.n. plot en uitwerking hiervan) om er ***1/2 voor uit te loven.
U-96
- 2077 stemmen
Ik heb deze film heel vroeger gezien, en ik vond hem toen echt heel indrukwekkend. 3.5 ster.
U-96
- 2077 stemmen
Heel vroeger...? Het ding is pas een jaar of 8 oud....
Dan had ik hem gezien toen het ding uitkwam.
Boy28
Moest lachen met de uitspraak:Je bent een baby met een roze spaarvarken
Thijs Vermeulen
Dit is een van de weinige boeken die ik gelezen heb. Film heb ik ook gezien (op school) maar kan me er niet zo veel van herrineren.
XxXDEPPFANXxX
IK moest deze film een paar jaar geleden op school kijken voor nederlands en ik heb zo wat liggen slapen af en toe kwam er dan beweging in maar verder ging alles vrij traag.
Nee niet echt een film voor mij.
Timmy757
Ik heb hem twee jaar geleden ook op school gekeken voor Nederlands, ik vond hem wel aardig 3,5*.
soom
ik heb hem gezien toen ik 12 was, nu 7 jaar geleden. Het verhaal greep me toentertijd echt erg aan. Ik vond het erg spannend. Schitterend gespeeld door Olivier Tuinier.
mikoz
Lang geleden gezien.
Van wat ik nog weet was het een aardige film , een van de weinige kinderfilms die wat negatievs laat zien.
Tun-89
Ik heb deze film meerdere keren gezien, lang geleden ook. En op school voor Nederlands. Het is wel een beetje een kinderfilm maar was wel leuk om te kijken. Ik denk dat sommige kinderen het wel spannend vinden, het is een soort 'Zakmes' Ook wel leuk.,
3,5
Manondessources
Ik heb deze film een paar keer achter elkaar gezien toen ik klein was. Ten eerste vond ik hem toen erg spannend en ten tweede was ik helemaal weg van olivier tuinier. Ik heb hem laatst teruggekeken met een oppaskind (12 jaar) en die was helemaal verontwaardigd over wat hij had gezien. Ik kreeg gelijk allerlei verhalen te horen over pesterijen bij hem in de klas. Ik denk dus zeker wel dat deze film iets los maakt bij kinderen. Het eind is natuurlijk niet echt realistisch, maar kom op... het is gebaseerd op een kinderboek. Ik vind het wel mooi, de rollen draaien zich om: de boosdoeners worden het slachtoffer. Elk kind droomt toch van wraak. Wat ik nog het ergste vond was de reactie van Alex' ouders wanneer zij erachter komen wat hun zoon is overkomen: geen greintje medeleven of steun, want stel je voor dat JOUW status eraan gaat... gatver wat een walgelijke burgelijkheid. Goed dat dat ook nog even naar voren wordt gehaald. Prima film hoor!
4 sterren!
maxcomthrilla
Ik zal me deze film altijd herinneren als de film waarin een lief, behulpzaam oud vrouwtje schaamteloos bestolen wordt.
Big_bazznizz
Lang geleden dat ik hem heb gezien, maar ik zal hem niet vergeten. Hoe die jongens op die kikkers trappen en die klarinet breken. Grappig dat ik dat toen zo ergt vond.
2,5 ster
Hilarious
Ik heb hem ook nog gezien op school voor Nederlands en ook een paar keer thuis. Echt een goeie film die goed is voor kinderen pestgedrag te tonen.
neo
Maar eens Het Zakmes zien, want De Tasjesdief was nogal middelmatig. Dat jochie vond ik niet helemaal overtuigend. Maar wat een partij leuke andere rollen; van Micha Hulshof in zijn eerste rol, Spijkers als dameskousen verkopende vader (alhoewel niet erg bijzonder) en Jac. Goderie als die verkoper in de klarinet winkel... 2.5 sterren
Goodfella_90
Heet iemand zich vertypt bij de beschrijving van deze film of is 'murw' een bestaand woord?

Ben je geboren in de jaren 90? Dan ben je vast opgegroeid met deze 3 'vergeten' jeugdfilms