• 9.198.203 stemmen

Theo en Thea en de Ontmaskering van het Tenenkaasimperium (1989)

Komedie | 104 minuten

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 15 december 1989

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Theo en Thea en de Ontmaskering van het Tenenkaasimperium

Theo en Thea, kinderen van Oranje Nassi, zijn bezig met de opnamen van 'Theo en Thea en de zeven dwergen'. Maar wie laat het afweten? Gerard Joling, die de charmante prins zou spelen. Zodoende moet er worden gezocht naar een nieuwe 'goed kunnende zingende en acterende en in de broek zittende' prins. Het wordt Marco Bakker. Maar eenmaal in de Alpen voor locatie-opnamen krijgen ze het aan de stok met een heks die op wereldmacht uit is.

logo tmdbimage

avatar van bart007bond

bart007bond

Grootste verspilling van film.

avatar van cucciolo

cucciolo

bart007bond schreef:

Grootste verspilling van film.

Waarom vind je dat?

Ben in ieder geval blij dat je me weer aan deze film herinnert. Kan niet wachten om em weer te zien! Mooi uniek cultfilmpje waar Nederland trots op mag zijn.

avatar van bart007bond

bart007bond

Ik vind het zo,n domme film.

Slecht gemaakt en ze zien er niet uit met hun tandjes.

Staat net onder filmpje van paul de leeuw.

avatar van cucciolo

cucciolo

bart007bond schreef:

Ik vind het zo,n domme film.

Slecht gemaakt en ze zien er niet uit met hun tandjes.

Staat net onder filmpje van paul de leeuw.

Haha ok, dat kan. Oh ja filmpje, is ook alweer een eeuw geleden! Weet niet of ik die ooit gezien heb eigenlijk. Maar ik vind Paul de Leeuw sws niet echt grappig dus ik denk dat ik je daarin wel gelijk moet geven.

avatar van Eefyeah

Eefyeah

Hahahahahaha! Dit blijft fantastisch!!

avatar van Woland

Woland

Tenenkaasimperium is natuurlijk één woord. Zo kan je een film toch niet serieus nemen...

avatar van hutchence

hutchence

Niet al te best, ik ben een fan van theo en thea en wil ook hard roepen: hiep hiep hoera voor theo en thea, maar deze film is moeilijk door te komrn. Marco Bakker speelt goed. Enkel de laatste 20 minuten zijn okay. Daarvoor af en toe leuk maar moeilijk door te komrn. Dat betekent niet dat ik theo en thea biet het beste toewens. Ik vraag mij af of ze daadwerkelijk bij de koningin zijn gaan wonen en of ze goed omgaan met Maxima.

avatar van mrklm

mrklm

De volwassen kinderen met de brilletjes en de hazentanden Theo [Arjan Ederveen] en Thea [Tosca Niterink] maakten deze speelfilm op het toppunt van hun roem. Wie niet bekend is met de serie zal aanvankelijk moeite hebben om te wennen aan de eigenzinnige stijl die deze film trouw volgt. Theo en Thea zijn bezig met de opnames van hun bewerking van Sneeuwwitje en de 7 Dwergen waarin ze zelf alle rollen spelen, behalve die van de Prins die gespeeld moet worden door Gerard Joling. Wanneer die op het laatste moment afzegt komt het hele project in gevaar. Gelukkig stuiten Theo en Thea op televisie op de ideale vervanger: de beroemde bariton Marco Bakker, die zichzelf op voortreffelijke wijze op de hak neemt. Die weten ze weliswaar te strikken, maar Marco blijkt de spil te zijn in een complot van de boosaardige Brigitta Berger [Adèle Bloemendaal, eveneens uitstekend]. Niet-ingewijden weten na de openingsscène meteen waar ze aan toe zijn. Goedkope sets en decors, kinderachtige grappen en bizarre wendingen alom, maar dat is precies wat Theo en Thea zo vertederend maakt. “Kinderlijke onschuld wint altijd!”, aldus Theo. Een mooie gedachte, ook al blijkt een speelfilm toch iets te lang voor deze formule.

avatar van kissyfur

kissyfur

Veel negatieve reacties lees ik hierboven. Dit is wel echt een love it or hate it film. Voor kinderen uit een VPRO nest hilarisch. Voor volwassenen wat minder, maar er is nog genoeg om over te glimlachen. Hoe dan ook is het redelijk uniek; ik ken geen buitenlandse kinderfilms die dit soort absurdisme laat zien.

avatar van Walter S.

Walter S.

kissyfur schreef:

Voor volwassenen wat minder.

Ik ben Arjen Ederveen fan, ik ben volwassen, ik ben geen kind uit een VPRO nest.

Ik vind Theo & Thea (nog steeds) erg grappig.

avatar van shrink

shrink

• 2081 berichten

Ze zijn heel erg grappig, maar in deze film niet. Wat een slecht verhaal.

avatar van blondiefilmfreak

blondiefilmfreak

kissyfur schreef:

Dit is haarlem grote stad shit.pffffffff moe van grote kinderen

avatar van blondiefilmfreak

blondiefilmfreak

Walter S. schreef:

Ik vind Theo & Thea (nog steeds) erg grappig.

WEL UIT OMGEVING HAARLEM ZEKER TENENKAASIMPERIUM