• 9.373.488 stemmen

Geregisseerd door: Todd Komarnicki

Met onder meer: Bill Paxton, Julia Ormond en Sandrine Bonnaire

Releasedatum: 12 juni 2003

Plot Resistance

De Tweede Wereldoorlog. Ted, een Amerikaan, wordt nadat zijn B-24 bommenwerper is neergehaald, als enige overlevende opgenomen in het huis van de verzetsstrijder Henri. Als Henri moet onderduiken op een ander adres, worden Ted's plannen om te vluchten uitgesteld. De liefde tussen Ted en Henri's vrouw Claire groeit ongestoord in de afwezigheid van Henri. Als die weer terugkeert, drijft zijn jaloezie Ted terug in de handen van de vijand. Ook Claire wordt opgepakt en wanneer Ted hier per toeval achterkomt, is hij bereid de ultieme opoffering te maken.

avatar van MFEO

MFEO

Aardige film afspelend in Wallonie (Belgie). Met muziek van dezelfde man als van Twin Peaks.

avatar van neo

neo

Yep muziek van Badalamenti en een rol van Victor Reinier

cornelis

Duurste Nederlandse produktie ooit.

Quido

Nederlands gesproken? zal wel niet, maar ja...

Nee.

avatar van starbright boy

Had me wel leuk geleken. Een Nederlands sprekende Bill Paxton.

avatar van Webby

Webby

Hij ligt er alweer uit zie ik...

Draait de komende week in ieder geval niet meer.

Quido

Ging geruisloos ten onder...

Quido

Is deze al ergens te koop?

avatar van Webby

Webby

Nope.. zal er ook niet van komen denk ik. Er was en is veel gerotzooi geweest bij First Floor Features. Site is ook al uit de lucht.

cornelis

Maar dat FFF failliet is, wil niet zeggen dat er er niet iemand (een distributeur) zou zijn die de videorechten al/nog heeft.

Quido schreef:

Is deze al ergens te koop?

Op 05-09 gereleased in de UK door Paramount.

Quentin

oa. te koop bij play.com, voor de specificaties van de release: http://www.virginmegastores.co.uk/entertainment/dvd/43173-dvd-feature-film-dvd-resistance-dvd.html

raymon

grappig trailertje nog gevonden op A-Film:

trailer-resistance

Quentin

Aardige film met mooi camerawerk van Felperlaan maar met matige hoofdrolspelers, vooral Paxton stelt teleur. 2,5*

Quido

Mooi geschoten en sfeervolle film met aardige muziek. Het geheel kijkt lekker en makkelijk weg, maar mist toch de finishing touch.

Grootste probleem zit hem in het scenario; men wil te veel laten zien en slaagt op elk gebied maar half. Hierdoor doet het geheel wat fragmentarisch aan en vraag je je af waar het allemaal naartoe moet gaan. Van diepgang in het verhaal of in de karakters is weinig tot geen sprake, waardoor het allemaal erg afstandelijk blijft.

Mooiste scènes zijn die waarin je de oorlog beleeft door de ogen van een doodeenvoudige jongen, vooral de scène met Ariane Schluter springt daarbij in het oog. Paxton is inderdaad wat flets en absoluut geen dragende hoofdrolspeler. De rest van de cast doet ook weinig bijzonders.

Grote vraag is natuurlijk waar de 16 miljoen euro aan is opgegaan. Buiten één (overigens wel prachtig uitziende) ontploffing blijft alles vrij standaard. Nou hoeft een film natuurlijk niet alleen duur te zijn door special effects, maar ook qua locaties en aankleding wordt er niet echt uitgepakt.

Quentin

Volgens mij hebben Paxton en Ormond nogal wat van het budget opgeslokt, want dit had net zo goed voor een miljoen of 6 gedraaid kunnen worden.

raymon

vind de dvd poster mooier maar kan geen goed formaat vinden om te corrigeren, vind de hoes 10keer mooier, en zweervoller.

Resistance

Ik wou toch erg graag deze film zien, groot budget mede gefinancieerd door Producent Laurens Geels.

Resistance is gewoon een goeie film. Het acteerwerk van Paxton en Ormond is redelijk tot erg goed net zoals de rest van de cast die het erg goed doet vooral Philippe Volter en de jonge Antoine van Lierde is geweldig, heb veel jonge acteurs gezien maar hij is een van de betere.

Het camerawerk van Marc Felperman is zo als gewoonlijk dick in orde, hij is dan een van de wienige die je nooit teleursteld met zijn films, het begin shot, explosie van de brug en nog vele andere shots.

Ook onze eigen Jelier & Schaaf leveren fantastische werk af. Alles ziet er in deze film zit top uit, het neergestorte vliegtuid etc. is gewoon top gedaan.

het scenario is interresant dat geef ik toe maar ik vond dat alles wat uitelkaar liep, gelukkig was diet in het geheel niet storend.

Wat de film echt verpest is de rare montage, bij een scene die indrukwekend moet overkomen word er snel geknipt naar de volgende erg irritant en geeft de film wat minder waarde. waarschijnlijk zal de film te lang geweest zijn en moest er worden geknipt en krijgen we een beetje het ''Woeden der Gehele wereld'' effect.

De sfeer die Komarnicki creerd is erg mooi en stil daar is hij wel in geslaagd.

Resistance is een vermakelijke goeie film met goeie acteurs maar de film mist iets en normaal maakt dit niet uit maar in dit geval geeft het toch geen lekker gevoel.

Maar toch een interresante film die toch enige moeite waard is!

3,5 ***

avatar van emmes

emmes

Dit is best wel een aangename film. Het is bij momenten jammer genoeg een beetje onnozel ongeloofwaardig (de "date" !) maar het akteerwerk is sterk (zowel voor Bill Paxton en Julia Ormond) en het camerawerk en de muziek zijn top. 3 sterren.

avatar van Fransman

Fransman

Vond het wel een mooie film en de kritiek hier snap ik niet zo goed. Julia Ormond is een schatje om te zien en Bill Paxton doet het prima als Amerikaanse piloot. Als lovers tegen wil en dank vond ik ze wel geloofwaardig. Trouwens iedereen wel binnen het script. Niet alle Amerikaanse piloten waren zo slim dat ze wisten waar ze eigenlijk terechtkwamen. De manier waarop de echtgenoot reageerde, hoe verwerpelijk misschien ook, leek me ook geloofwaardig. Heb nergens een moment gehad dat ik dacht, dit kan niet, of dit is onzin. En dat heb ik nogal snel.

Een film van een hoog Nederlands gehalte, zowel in de productie als in de cast. Bijna een Nederlandse film. Schijnt zestien miljoen gekost te hebben. Een deel van het perspectief ligt bij de jongen en hoe hij zich identificeert met zijn 'held', de Amerikaanse piloot. Vond dat dit het verhaal extra sterk maakte.

avatar van Lakte

Lakte

Is er hier iemand die de Nederlandse uitgave van A-Film heeft van deze film en mij daar aan kan helpen? Wil hem enorm graag zien!

avatar van Lakte

Lakte

Aardige film, niet heel bijzonder maar ook zeker niet slecht. Is destijds geruisloos ten onder gegaan en was tevens helaas het definitieve einde van First Floor Features (FFF). Een groot budget is er niet echt aan af te zien, denk dat het meeste naar de acteurs/actrices is gegaan.

Bijzonder dat een grote naam als Bill Paxton in deze film speelt die er duidelijk met het acteerwerk bovenuit springt maar hier eigenlijk niet in thuis hoort. De film is erg traag en speelt zich bijna helemaal in 1 ruimte af. Het speelt zich allemaal af in het Frans gesproken gedeelte van Belgie. Had wel het idee dat er veel meer in gezeten had.

Af en toe zie je bekende Nederlandse en Belgische acteurs voorbij komen o.a. Victor Reinier als SS'er.