• 9.371.326 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Bob Keen

Met onder meer: Craig Fairbrass, Toni Barry en William Marsh

Plot Proteus

"In the middle of the ocean, a new form of horror is taking shape."

Nadat hun boot is geëxplodeerd in de oceaan vinden zes drugssmokkelaars onderkomen op een olieplatform. Ze denken dat het platform verlaten is maar niets is minder waar. Het platform wordt gebruikt voor illegale proeven om de mens onsterfelijk te maken. Maar als ze daar achterkomen is het al te laat om te ontsnappen.

Dr. Carol Soames

Dr. Shelley

Brinkstone's Armed Guard

Brinkstone's Chinese Guard

Brinkstone's Chopper Pilot

avatar van dttom

dttom

is dit die film met zo'n gemuteerde haai ofzo op het eind??

avatar van Wouter

dttom schreef:

is dit die film met zo'n gemuteerde haai ofzo op het eind??

Ja. Verschrikkelijk slecht.

avatar van martijn77

martijn77

na 5 minuten weet je hoe deze film afloopt. slecht.

1 *

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Enorme pulpfilm, wat normaal nog wel leuk is, maar in dit geval niet. Het einde maakt een beetje goed, maar de rest is en blijft dikke prut. > 1.5*

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Één van de vele sci-fi mutatie films, waar de 90's vooral mee gevuld waren in het kader van herhaling. Maakt het niet per sé slecht. Integendeel, vaak zijn ze (pretentieloos) leuk en, zoals deze Proteus, soms best indrukwekkend. Wát een finale. Geweldig creature design en flink(!) over de top. Dan mag de intro + het middenstuk misschien wat aan spektakel missen, dat wordt gecompenseerd met een portie eigentijdse nonsense.

avatar van joolstein

joolstein

Ik weet eigenlijk niet waar ik moet beginnen met deze film en wat misschien ook passend is aangezien de film dat zelf ook niet echt weet. Het begint met wat lijkt op een after-the-fact- scene, maar het komt nooit meer terug? Hierna zie je groepje mensen aan boord gaan, praten over een drugsdeal die slecht is verlopen en wegvaren. Maar niet voordat er plots verschijnt er man in een zwart pak die meld dat het doelwit aan boord is. De Opening credits en BOOM de boot is ontploft....Maar goed uiteindelijk bereiken de mensen het verlaten booreiland. We hadden in de tussentijd deze mensen kunnen leren kennen of iets over hen te weten te komen maar dat lukt niet...behalve dan dat het drugssmokkelaars zijn! Wat dan weer handig was omdat het wezen een heroïneverslaving had??

Wat de de film dus had kunnen redden was als er een uitstekend monster creatie aanwezig was! Ja en als achter de camera Bob Keen staat, die voorheen supervisor was bij de Britse make-up-effectenstudio Image Animation. Hij was verantwoordelijk voor de make-up voor films als The Empire Strikes Back , Hellraiser , Candyman en Dog Soldiers en hij heeft special effecten gedaan voor Alien , The Dark Crystal , Return of the Jedi , The Neverending Story , Highlander en Nightbreed. Opzienbarende werk dus...! Helaas is dat hier niet het geval en het enige wat je te zien krijgt is een teleurstellend ….tja euh...ding? En alleen tijdens de ontknoping?

Daarnaast regisseert Bob Keen slecht! De film heeft door de verlichting of soms juist ontbreken daarvan een goedkope uitstraling en Keen overdrijft met de point-of-view-shots. De camera vliegt in het rond, is schokkerig en zoomt met enige regelmaat in op gezicht of hoofd. De regie en camerawerk in dit ding zijn gewoon niet goed! Het scenario is daarnaast een totale puinhoop, wat eigenlijk best indrukwekkend is als je bedenkt hoe eenvoudig de plot is. Oh en Doug Bradley verschijnt ook in een cameo maar hij is bijna onherkenbaar in beeld en zijn schermtijd duurt toch maar liefst 10 minuten. Helaas...