Satudarah: One Blood (2015)
Genre: Documentaire
Nederland
Geregisseerd door: Joost van der Valk en Mags Gavan
6,9 (164)
Bekijk via Prime Video
Plot Satudarah: One Blood
Satudarah, de motorclub die veelvuldig in het nieuws is wegens vermeende criminele activiteiten, is een geheime wereld vol rituelen en codes. ‘Ouderwetse’ idealen zoals viriliteit, broederschap, trouw, moed en spiritualiteit staan er hoog in het vaandel. De film laat zien hoe de nieuwe generatie leiders – Angelo, Olla, Mima en Bota – Satudarah binnen enkele jaren ombouwen van een onbekend Nederlandse clubje tot een internationaal conglomeraat. Deze ontwikkeling gaat niet zonder problemen.
De tijd van kappeuter is dat je hem weer kan terug zien op internet.
Beschikbaar rond 22 juni 2015 22:12 2Doc: Satudarah - One Blood kijk je op npo.nl
Majestics
Al dat broederschap is leuk en aardig maar daarachter schuilen criminele activiteiten en we weten het allemaal. Het is een publiek geheim.
Ook bij de Hells Angels geldt hetzelfde. Ik heb natuurlijk geen bewijs maar kom op zeg...een beetje levenswijsheid vertelt je genoeg.
Zeer matig Satudarah promo filmpje.
Erg rommelig en vooral gespeeld en bewust van de camera.
Music4ever
Zeer matig Satudarah promo filmpje.
Erg rommelig en vooral gespeeld en bewust van de camera.
Promo filmpje? Heb je wel gekeken?
Over het algemeen kwamen de leden van satudarah er niet al te best uit,
alleen al de vele rechtbank stukken getuigt van veel crimineel gedrag.
Basto
- 11954 berichten
Wat een stelletje dombo's... Armetierige docu ook. Had al geen enkele interesse in motorclubs, maar nu is nog duidelijker waarom....
Promo filmpje? Heb je wel gekeken?
Over het algemeen kwamen de leden van satudarah er niet al te best uit,
alleen al de vele rechtbank stukken getuigt van veel crimineel gedrag.
Nou en, dat vinden ze duidelijk mooi. Al dat overdreven gedoe aan het begin. In het echt zijn ze veel normaler en niet constant zo in een rol.
wess16
Heeft iemand een idee waarom
Satudarah hier aan mee heeft gewerkt? Zo goed kwamen ze hier niet uit, vind ik.
alexander038
Die Jack. Beetje onterecht tetsen krijgen.
En hard ook ..oef.
mcdaktari
Ach ik vond het wel leuk om eens een inkijkje te krijgen bij Satudarah. Persoonlijk zou zo'n club niks voor mij zijn. Het komt op mij over als of ze teveel naar films hebben gekeken. Maar het is natuurlijk ieder zijn ding. Als hun dat fijn vinden moeten ze dat vooral doen.
Music4ever
Hoe weet je dat allemaal dan?
Ken je leden of ben je soms zelf lid van Satudarah?
Ik baseer mijn mening over wat ik gezien heb in de documentaire.
Lijkt me vrij stug dat ze allemaal acteren zodra de camera's tevoorschijn komen,
grotendeels denk ik dat er een vrij realistisch beeld geschetst is van deze 'motorclub'.
Donkerwoud
In tegenstelling tot hun vorige documentaire over de Haagse Crips komt de filmische aanpak stukken beter tot zijn recht. Niet langer zien de hoofdrolspelers eruit als afgewezen acteurs voor een gangsterfilm, maar hier wordt een bijzonder uitgebreid beeld geschetst van de organisatiestructuur van een grote criminele organisatie. Het weet daarbij mooi de aantrekkingskracht en de tragiek te verbeelden van mannen die zich buiten de wet plaatsen om onderdeel te kunnen zijn van iets wat groter is dan zijzelf.
Veel criminaliteit krijg je overigens niet te zien. Buiten een gewelddadige terechtwijzing van een geroyeerd lid en een spannende vergadering met de Bandidos wordt de aanwezigheid van snode zaken alleen maar geïnsinueerd. Nieuwsbeelden en geluidsfragmenten moeten toch tonen dat het in werkelijkheid geen vrolijk motorclubje is. Ergens voelt het als een goedkope stijlkeuze om het onvermogen te maskeren om daadwerkelijk te tonen waar deze spiraal van geweld toe leidt. Maar misschien kun je dat niet verwachten van een documentaire met een onderwerp waar zo moeilijk toegang toe te krijgen is.
Waku
Interessante documentaire over dagelijkse gang van zaken rondom motorclub Satudarah en zijn leden.
Soms met een glimlach gekeken, vaker met grote verbazing.
De openheid die Satudarah de camera ploeg schonk om te filmen.was verbazingwekkend groot.
Zelfs een gespannen sfeer tijdens een meeting met concurrent Bandidos werd vastgelegd zonder het weglaten van gevoelige gesprek onderwerpen of weg maskeren van bepaalde gezichten.
Openlijke geweldpleging, rechtzaken en gedetailleerde informatie over moord (welliswaar van prive gerelateerde zaken) worden openlijk in beeld gebracht. Maar soms is de documentaire zelfs ontroerend als een van de leiders naar Molukken terugkeert en wanneer hij zijn moeder verliest.
Prima documentaire. Unieke kijk in een motorclub.
fritsje
Te veel eer voor deze iq-loze stumpers die het hebben van hun miniscule pikkie alleen kunnen vergeten als met een groepje andere dombo's op de brommer stappen en dan fijn rottigheid uit gaan halen ! Ze komen er niet al te best vanaf maar dat is in hun universum juist stoer.Probeer op de Molukken maar eens je zo te gedragen.....kun je lachen
Donkerwoud
Probeer op de Molukken maar eens je zo te gedragen.....kun je lachen
Je weet dat een deel van de documentaire over het opzetten van een tak in Indonesië gaat?
Rickyman
Opzich zit deze documentaire wel goed inelkaar, het geeft een "aardig" beeld van de moterclub.
xangadix
De verspreking van die dochter was wel mooi, net als het examen dat op papier werd afgenomen: "En je best doen, godverdomme! Geen poespas, gewoon leren hoe het hoort."
missl
Eigenlijk zijn het gewoon hele lieve mannen die met andere motorclubs om de tafel gaan zitten om alles even uit te spreken, leden die dingen doen die volgens de club niet mogen worden hieruit gegooid. Natuurlijk is het een rooskleurig verhaal allemaal, zij doen niets verkeerd (behalve misschien af en toe een beetje). Wat deze docu je leert en wat ik wel interessant vond is dat je toch een inzicht hebt in hoe het werkt, de hiërarchie, regels en omgangsvormen, maar of dat allemaal waar is?
Dit is juist ALLESBEHALVE de dagelijkse gang van zaken. Enige wat getoond wordt zijn ontgroeningsritueel en de belangrijkste meetings.
Verder niks dagelijks.
Dagelijks doen ze namelijk doodnormale dingen net als wij. Zwaar overdreven gedoe deze docu.
mcdaktari
Ze doen niks verkeerd? kalasjnikovs en kilo's coke verkopen stelt niet veel voor he.
Donkerwoud
Ik vermoed ironie van geciteerde gebruiker.