• 9.379.088 stemmen

2+5: Missione Hydra (1966)

Sciencefiction | 89 minuten

Genre: Sciencefiction

Alternatieve titel: Star Pilot

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Pietro Francisci

Met onder meer: Leonora Ruffo, Mario Novelli en Roland Lesaffre

Gesproken taal: Italiaans

Plot 2+5: Missione Hydra

"They discovered strange new worlds, but they were not alone ..."

Buitenaardse wezens uit het sterrenstelsel Hydra storten met hun schip neer op het eiland Sardinië. De aliens gijzelen een wetenschapper, zijn dochter en een paar technici, die hun schip weer moeten herstellen. De gijzelaars proberen echter te ontsnappen, want ze vrezen dat ze uiteindelijk mee moeten naar de thuisplaneet van de aliens.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Er bestonden er veel van in die tijd : spaghetti space opera's...de goedkoopheid en knulligheid van deze producties is legendarisch en staat nog steeds garant voor een trouwe cult following. De gekendste producten werden natuurlijk afgeleverd door Bava en Margheriti, het lijkt zo te zijn dat deze film van peplumregisseur Francisci een spoof is op dat soort films, maar waarschijnlijk geef ik de makers nu teveel eer voor deze bij vlagen vermakelijke prul.

Het verhaal is gekend genremateriaal : de aliens zijn weer eens geland, helaas voor hen onopzettelijk en op Sardinië tussen de schapen. Weg kunnen ze niet vanwege panne die niet door hun robots kan worden verholpen, want die zijn ook stuk. Ze zitten 2 jaar vast in een rotsspleet, gelukkig komt een expeditie olv nota bene professor Lesaffre op bezoek, deze in gezelschap van zijn assistent Novelli en zijn dochter- waarom niet- May , een aspirant modelletje en actrice.

Als aliens hebben we de zeer menselijk uitziende Ruffo als leidster van deze expeditie- op het geemensipeerde Hydra was de damesmode gelukkig erg kort die tijd- en peplumcoryfee Kirk.

Francisci gooit er nog wat absurde eurospy elementen tegenaan : net als de aliens en aardlingen het wat beter met elkaar kunnen vinden, komt een stelletje geelmensen ( "olientaal maal niet Chinees ") roet in het eten gooien.

Wat volgt is een aaneenschakeling absurditeiten, regelmatig al dan niet opzettelijk hilarisch met als uitschieter de aanval op een andere planeet door...figuren in gorillapakken.

Het is een kind van zijn tijd deze film : alles wordt besloten met een cheesy, hippie geinpireerde eco boodschap en save the planet heal the world gelul.

Allemaal extreem cheap, de sets zijn rudimentair en het spaceship zal een meter of 4 lang zijn, hooguit.

Is ook uitgebracht op een Engels gedubde DVD, maar slechts geschikt voor de diehard trashbuffs, dat lijkt me duidelijk.