• 8.902.788 stemmen

Met onder meer: Hope Davis, Parker Posey en Liev Schreiber

Releasedatum: 17 april 1997

Plot The Daytrippers

"It's a family affair."

Eliza lijkt gelukkig getrouwd met Louis maar vindt op een ochtend een liefdesbrief in zijn broekzak die niet van haar afkomstig is. Totaal ontredderd rijdt ze naar het huis van haar ouders waar iedereen de betekenis van de brief probeert te analyseren. Haar dominante eigenwijze moeder, haar gesloten zachtaardige vader, haar temperamentvolle zuster met haar pretentieuze vriendje: ze hebben allemaal een mening maar het blijft bij vermoedens. Eliza's moeder besluit dat ze er maar op een manier achter kunnen komen: Louis op zijn werk confronteren met de liefdesbrief. Eensgezind stappen ze met z'n allen in de stationcar, op weg naar New York City.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Vannacht op Duitsland 1 (ARD) om 00.30 uur. Erg leuk independent filmpje. Dus eerst RAM kijken op NL3, en daarna deze

avatar van 93.9

93.9

Ik ben er nou niet echt over te spreken.

Aardig om een keertje te zien, maar 'm 2 x kijken is wel het laatste wat in me op komt.

Eerder 2 en halve dan 3 sterren.

Verder natuurlijk wel leuk dat het een intieme, kleine film is, maar dat maakt 'm nog niet heel goed.

avatar van otherfool

otherfool

Goh, van de regisseur van Superbad? Deze film 2 maal gezien en ik vind hem erg sterk, leuke setup en geweldige dialogen.

4*.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Deze film heeft me aangenaam verrast !

Ik zat me tijdens het kijken de hele tijd te verkneukelen over de grappige onderlinge verhoudingen en de melige muziek. De brede grijns op mijn gezicht heeft slechts héél af en toe plaats moeten maken voor een melancholische blik.

De Twin-Towers stonden zelfs nog overeind ! De aanblik van die twee torens bij nacht met hun fonkelende lichtjes wekken bij mij altijd weemoedige gevoelens op naar reeds lang vervlogen tijden...

8/10

Ik vond het een erg mooie en gevoelige Romantische film die op een grappige manier handelt over relaties en familiebanden.

Laat je zeker niet afschrikken door het feit dat dit in de eerste plaats een praatfilm is, ik beloof je dat hij de moeite waard is om helemaal uit te zitten

avatar van Mescaline

Mescaline

Niet echt veel verwacht maar toch aardig wat gekregen.

Daytrippers heeft een vrij simpel uitgaanspunt maar weet dit toch erg leuk uit te werken met warme personages en zonder in te veel bekende clichés te vallen.

Meestal als een film goed begint ben ik bang dat de film zijn kracht verliest na het einde toe, Daytrippers deed dat gelukkig niet, er komen een paar kleine clichés in voor maar niet op een overdreven of ongepaste manier.

Zeker het kijken waard en de film is zonder moeite goed uit te zitten.

Daytrippers verdiend een hoop meer aandacht dan 40 stemmen.

avatar van Mescaline

Mescaline

Meer dan 3 jaar later weer bekeken en nog steeds geen nieuwe recensie?! Daytrippers is duidelijk een film die zwaar ondergewaardeerd en helaas waarschijnlijk ook vrij onbekend is.

Dit is typisch een film met een hart en ziel, het is een vrij simpel en alles behalve origineel plot maar de uitwerking is zo fris en de personages zo menselijk.

Jammer joh, dit kleine pareltje verdiend zeker te weten meer kijkers en stemmen!

Stem blijft uiteraard staan op 4!

avatar van scorsese

Aardige film waarin een vrouw samen met haar familie op onderzoek uitgaat als ze haar man ervan verdenkt vreemd te gaan. Het heeft allemaal weinig om het lijf en de film weet ook nergens echt indruk te maken. Toch kijkt het wel gemakkelijk weg vanwege de fijne cast, leuke personages en situaties. Geen verkeerd regiedebuut van Greg Mottola.

avatar van BBarbie

BBarbie

Geslaagde komedie met smakelijke personages, die qua karakter totaal verschillend zijn. Anna Meara is bijzonder irritant als de onuitstaanbare moeder, maar haar rol is onmisbaar in het geheel. Een mooie film met een toegankelijk verhaal, gevatte dialogen en een mooie ontknoping. Ik ben het met Mescaline eens dat deze heerlijke film een groter publiek verdient.

avatar van cholopotter

cholopotter

Zwaar ondergewaardeerd lees ik hierboven. De overacting van die moeder is echt niet te harden. Verder is het een leuk gegeven, maar een nogal nietszeggende uitwerking omdat het nergens echt grappig of echt scherpzinnig wordt. Beetje pseudo-intellectueel ook. Beetje wannabe Woody Allen, of mislukte Baumbach ook. Ik snap in ieder geval niet helemaal waarom Criterion dit heeft uitgebracht, of het moet zijn omdat de regisseur later doorbrak met Superbad, die ik overigens niet gezien heb en nu denk ik ook niet zo snel zal kijken.