• 9.371.607 stemmen

El Corazón del Guerrero (2000)

Drama / Fantasy | 110 minuten

Genre: Drama / Fantasy

Alternatieve titel: Heart of the Warrior

Oorsprong: Spanje

Geregisseerd door: Daniel Monzón

Met onder meer: Fernando Ramallo, Neus Asensi en Joel Joan

Gesproken taal: Spaans

Plot El Corazón del Guerrero

Ramón is een fantasierijke tiener die met zijn vrienden roleplaying games speelt. Beldar en Sonja zijn dieven die behoren tot het legendarische Universe of Swords and Wizardry. Als ze uit de crypte van de Orde van de Duizend Ogen een waardevolle edelsteen in de vorm van een hart stelen, bevindt Beldar zich plotseling in een andere wereld... Ramón ontpopt zich plotseling als een buitengewoon vaardig speler in zijn roleplaying game. Ramón speelt zijn rol niet meer, hij is zijn rol en krijgt visioenen van een hem onbekende wereld. Hij gelooft zo in deze wereld dat hij denkt een krijger te zijn.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van EmDee

EmDee

Ramon is een fantasierijke tiener...

avatar van james_cameron

Leuk bedacht verhaal, maar jammergenoeg wat knullig uitgewerkt. De Conan-achtige hoofdpersoon (compleet met foeilelijke hoofdband) doet wat belachelijk aan en de decors en speciale effecten zijn nu niet bepaald van een erg hoog niveau. Het inventieve script redt de film van de ondergang, maar het afgeraffelde, onbevredigende einde is dan weer jammer. De film is feitelijk een avonturenfilm voor de jeugd, als je de politieke subtekst en een paar bloederige scenes wegdenkt.

avatar van arto

arto

De Conan-achtige hoofdpersoon (compleet met foeilelijke hoofdband) is juist zo bedoeld en is een parodie op Conan, net als Sonja op Red Sonja.

En wat te zeggen van de uitspraak van een van de beste SF en Fantasy schrijfsters: Ursula Le Guinn's words "The best fantasy movie I have ever seen"

Ik vond hem best goed deze film!

avatar van jerry r

jerry r

ja het is ook een komedie / parodie op conan en red sonja.

het net zo bedoeld.

ik heb er wel om kunnen lachen.