• 9.377.381 stemmen

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Morgan J. Freeman

Met onder meer: Casey Affleck, Brendan Sexton III en Kate Hudson

Plot Desert Blue

"Once You Get There, You'll Never Want To Leave"

Een geleerde met een obsessie voor snelweg-attracties, en zijn in een tv-serie spelende dochter bezoeken het grootste ijshoorntje ter wereld. Door omstandigheden komen ze voor een aantal dagen vast te zitten in de kleine woestijn gemeenschap waar het hoorntje staat. Dochter Skye maakt kennis met de verveelde, excentrieke tieners van het kleine plaatsje.

avatar van EmDee

EmDee

snelweg-attracties?

avatar van xenne

xenne

EmDee schreef:

snelweg-attracties?

blijkbaar staan er langs de snelwegen in de US allerlei attracties opgesteld, bv een grote thermometer, grote aardappel, grote ijshockeystick, een groot ijsje - dat laatste is te zien in deze film

moet zeggen dat deze film me aangenaam verraste, heb me erg vermaakt. Desert Blue is een film met een voornamelijk tiener-cast, zonder echter in de clichés van dat genre te vervallen. echt wel een goeie cast, met een erg goeie Kate Hudson - voor mij haar beste rol. verder ademt de hele film een gemoedelijk sfeertje uit, het stadje in de middle of nowhere waar plots van alles gebeurd - veel mooie beelden ook. de film is moeilijk in een vakje te plaatsen, het staat hier wel bij komedie, maar er zit zeker ook drama en romantiek in. het verhaal is origineel en de personages zijn geloofwaardig. mooi einde en ook de soundtrack mag er wezen ... 3½

avatar van ILDIB

ILDIB

tsja, het fbi gedeelte is natuurlijk klinkklare kolder maar voor de rest is het wel geinig, al is het met heel weinig diepgang. Komt niet echt los, en het slot ligt ongeveer 90 minuten te wachten tot het gebeurt.

avatar van mrklm

mrklm

De jonge cast maakt dit verder niet al te opzienbarende drama over de dromen van een stel jong-volwassenen in een woestijnstadje dat wordt opgeschrikt door de komst van de FBI nadat een ongeluk met een vrachtwagen dat mogelijk een levensgevaarlijk cola-ingrediënt bevat. Ethan Suplee heeft nooit de grote doorbraak gemaakt die hij op basis van zijn talent wel verdiende en Kate Hudson en Christina Ricci raakten al snel op een zijspoor. Casey Affleck, in één van zijn eerste grote rollen, valt alleen op vanwege het succes dat hij nú heeft. Michael Ironside draaft op als een FBI-agent die weinig begrip heeft en respect toont voor de dorpsbewoners. Inhoudelijk niet bijster interessant, maar dankzij de cast heeft 'Desert Blue' toch een zekere curiositeitswaarde.