• 9.370.997 stemmen

Geregisseerd door: Santiago Loza

Met onder meer: Julio Chávez, Valeria Bertuccelli en Raquel Albéniz

Gesproken taal: Spaans

Plot Extraño

Hoofdpersoon is de veertigjarige Axel, een arts die zijn beroep niet meer uitoefent. Hij woont tijdelijk bij zijn zuster en haar kinderen. Hij doet niet veel, leeft een beetje tussen de levenden en hun spullen. Op een dag ontmoet hij een jonge, zwangere vrouw. Er ontstaat een relatie, een soort van liefde, en ze gaan samenwonen, als drijfhout dat tijdelijk bij elkaar aanklampt. Maar Axels bewegingen zijn twijfelend. Hij gaat op bezoek bij een liefde van vroeger.

avatar van FisherKing

FisherKing

Trage maar originele film die met een loodzware boodschap aankomt. Mooi geprobeerd en in feite beter dan het brave Valentin (ook uit Argentinie) maar de beelden hebben helaas niet de juiste uitwerking. Een voldoende voor de inventiviteit.

avatar van bonothecat

bonothecat

Traag......erg traag.....waar gaat het eigenlijk over....af en toe wel erg mooie beelden..

avatar van gozo

gozo

zeer trage film; had het gevoel dat ik meer naar een foto expositie in een atelier zat te kijken dan naar een film. Het verhaal is zo mager dat de andere personages niet eens voor hoefden te komen, je zou het verschil niet gemerkt hebben.

Het enige wat me nog een beetje erbij hield was de hoofdpersoon die ik overigens wel goed vond acteren; ben nieuwsgierig naar een compleet andere film met deze acteur.

avatar van robertus65

robertus65

Langdradige film met lange stille shots, het was net alsof ik keek naar het groeien naar gras.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Niet zo heel bijzonder deze film. Vermoedelijk gebaseerd op Leonard Cohen's "The Stranger Song" (He was just some Joseph looking for a manger) en tjsa onze Jozef is een beetje een dooie diender waar we ook niet zoveel hoogte van krijgen en ook niet echt mee mee kunnen leven.

Dat zou nog gered kunnen worden met een geweldig plot, maar dat is er ook al niet en qua cinematografie: paar mooie shots die het verhaal af en toe onderbreken, maar verder niks speciaals.

Zal bij een welwillende jury best nog wel eens een aanmoedigingsprijsje kunnen opleveren, maar over een jaar heb ik vermoedelijk geen idee meer waar deze film over ging.

avatar van gauke

gauke

Destijds bekroond met de VPRO Tiger Award op het Filmfestival van Rotterdam, dus dat schepte verwachtingen, zou je zo zeggen. Maar ik zag een onduidelijke, trage, wezenloze en eigenlijk ook teleurstellende film over een man in een midlifecrisis (posttraumatisch?) in combinatie met menselijke roerselen en vervreemding, waarin absoluut niets gebeurde (en dan is het verdomd moeilijk om niet veelvuldig met je gedachten af te dwalen).