• 9.373.905 stemmen

Stolen Summer (2002)

Geregisseerd door: Pete Jones

Met onder meer: Aidan Quinn, Bonnie Hunt en Kevin Pollak

Plot Stolen Summer

"You saw the back-stabbing. Now see the final cut."

Twee 8-jarige jongens leren elkaar kennen in de zomer van 1970 in Chicago. Hoewel hun achtergrond zeer verschillend is, sluiten ze vriendschap. Danny, de zoon van een rabbijn, is Joods en Pete is Katholiek. Wanneer Danny ernstig ziek blijkt te zijn belooft Pete hem te helpen in de hemel te komen. Hiervoor moet Danny zich, volgens Pete, bekeren en daar zijn de beide ouders behoorlijk op tegen. Toch zetten de jongens door ondanks de rampzalige gevolgen die ze daar mee ontketenen...

Pete O'Malley

Sister Leonora Mary

Hele mooie film met een boodschap. 4*

avatar van dttom

dttom

Het godsdienstige gelul werd mij af en toe iets te veel, en de jongetjes vond ik erg slecht acteren. De rest van de cast was goed op dreef maar het kan de film niet geheel redden.

avatar van stinissen

Ik vond het dus echt geen godsdienstige gelul, maar een goed gegeven wat zeer belangrijk was voor het plot van de film. Denk aan wat het jongetje op het einde zei tegen de rabbijn.

avatar van dttom

dttom

Tja ik heb het niet echt met geloof en het was zo op de voorgrond dat het bij mij een beetje overkill werd.

dttom schreef:

Het thema van de film ligt jou gewoon niet, maar dat maakt niks uit. Ik vond de film zeer goed.

avatar van Mza

Mza

• 1924 stemmen

Een film waar ik me eigenlijk continu aan heb lopen ergeren. De voornaamste redenen waren die twee verschrikkelijk slecht acterende blagen. Maar ook al die clichés en die mierzoete boodschap deden mij geregeld naar de emmer grijpen.

avatar van patang

patang

Zeer ontroerende film.

Een aantal malen wordt hier gezegd dat hij mierzoet is met clichés.

Dat klopt.

Maar wel het kijken waard.

avatar van Waku

Waku

Hele mooie film en het is inderdaad lastig om "het droog te houden".Het verhaal laat je niet onberoert.

Er is alleen wel een minpuntje.

Er gebeurt zo vreselijk veel in deze Stolen Summer dat het eigenlijk niet in de 90 minuten te proppen valt.

Het lijkt fan ook wel of Stolen Summer oorspronkelijk een miniserie is en dat deze speciaal voor de videomarkt is

samengevat.

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Mensen die klagen over 'godsdienstig gelul' hadden de film gewoon niet moeten kijken. Er staat op de hoes alleen al dat het om 'godsdienst' gaat.

Ik vind vooral het script origineel. De jongere acteurs waren inderdaad matig, wat de geloofwaardigheid wat deed afnemen. Ik heb toch met een goed gevoel naar deze film gekeken. Er zitten een paar leuke humoristische dingetjes in en het verhaal is echt prima. Inderdaad is de film mierzoet, maar dat kon mij niet vreselijk deren. 3,5 ster. Een prima film.

avatar van ags50

ags50

In tegenstelling tot enkele voorgaande berichten vond ik de twee jongens om wie het verhaal eigenlijk draait het goed doen: zij slaagden erin het komische met het ontroerende te verenigen (waarbij ik een paar tranen niet heb kunnen onderdrukken). Vergeet gewoon het religieuze thema en de soms irritante reactie van enkele volwassenen. Luister naar de "overwegingen" van Pete en Danny en je begint te grijnzen.

De film schijnt inderdaad uit een serie voortgekomen te zijn, maar niet als een soort verkorte versie. De volledige titel luidt dan ook: Project Greenlight's Stolen Summer: The Movie. Project Greenlight van Ben Affleck, Matt Damon en Chris Moore was een soort Idols voor scriptschrijvers (zie imdb).

Overigens: heb de regio 1 DVD bekeken want die is gelukkig in het originele filmbeeldformaat (1.85 : 1)

avatar van Soedek

Soedek

heel veel clichés en niet echt geloofwaardig, leuke boodschap maar meer ook niet... 2*

avatar van mer1973

mer1973

Meestal ligt de godsdienst in z''on film er te dik boven op. Hierdoor wordt het een EO film.

Vond in deze film het mooi gedoseerd, waardoor het niet storend werd.

avatar van Phantasm

Phantasm

Goed in elkaar gezet drama, leuk gespeeld door de 2 jongetjes.

avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

Aardig filmpje met een aardige boodschap, waar zelfs een ongelovige filmfreak als ik 90 minuten van kan genieten. Aidan Quinn vond ik een geloofwaardige rol neerzetten,

net aan 3 sterretjes daarom.