• 9.371.106 stemmen

Geregisseerd door: Larisa Sadilova

Met onder meer: Marina Zubanova, Valentina Berezutskaya en Murad Ibragimbekov

Gesproken taal: Russisch

Plot S Lyubovyu. Lilya

De vijfendertigjarige Lilja is een naïeve en eenzame inwoonster van een Russisch provinciestadje. Ze leeft met haar oude vader en werkt in een kippenslachterij. Ondanks haar ontwapenende charme ontbreekt er een man in haar leven. Pogingen tot relaties zijn er genoeg, maar ze leiden steeds nergens toe. Op een dag geeft een gekende pianist een concert in het stadje. Lilja is meteen door hem betoverd. Zij zal zich in allerlei bochten wringen om de man te veroveren.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van NERD

NERD

Wat een schitterende poster

sydney

Ja! dat is niet de minste.

Ja erg mooie poster !

avatar van pjotr

pjotr

hmmm...vind je?

Ik vind het nogal een zompige poster met kitch-typo....

FisherKing

Krijg je met teaser posters

Iig Zondag hoop ik de film te zien.

avatar van EmDee

EmDee

Is het nu Lilja of Lilya ?

EmDee schreef:

Is het nu Lilja of Lilya ?

Tussen haakjes staat de alternatieve titel op IMDB. Volgens IFFR en Tigers on Tour is de schrijfwijze van de titel "With Love. Lilya" en die punt staat er ook uitdrukkelijk. (en geen , )

EDIT Officiele homepage van regisseuse

sydney

Ik heb de correctieknop gebruikt om Lilly te veranderen in Lilya, omdat in Nederland (en Tigers on tour) de titel "With love, Lilya" wordt gebruikt. Dit is een Nederlandse site, dus lijkt me dat de beste alternatieve engelse titel.

sydney

In deze film werd het "echte" leven getoond zoals zich dat afspeelt op het platteland. Mooie beelden en veel goede humor maakten deze film tot een aantrekkelijke middagopvulling. ik was echter niet gecharmeerd van de verwerking van de kippen in de kippenfabriek.

FisherKing

Ongelooflijk goede rol van Marina Zubanova. (ze steekt hier Samantha Morton naar de kroon)

Erg mooi geschoten en het leven in de Russische kleinsteden komt hier mooi tot leven. Mooie kleuren in blauw (tijdens het gruwelijke werk in de kippenfabriek in eerste instantie)

Die speciale groene kleuren van de hoogzomer tijdens regen ziet er erg mooi uit.

Vele memorabele scenes maken het werkelijk tot een kijkgenot. Aanrader.

avatar van Yak

Yak

Een zeer levensechte verbeelding van het leven van de gewone Russische man en vrouw. Het karakter van de Rus, de in Westerse ogen troosteloosheid van hun bestaan (waarmee ze zelf vaak dik tevreden zijn), de weinig fraaie leefomstandigheden, het sterke gemeenschapsgevoel - allemaal perfect gebracht. Maar mijn probleem met de film is: hier blijft het een beetje bij. Veel scènes, zoals in de kippenslachterij, zijn puur documentaire, en het menselijke drama wat de film wil tonen heeft daar nogal onder te lijden. Daardoor bleef ik een beetje met een 'tja..' zitten aan het eind. Met een aantal zeer memorabele momenten zoals de toch niet dode vader, of de waarzegster toch nog een 3,5.

FisherKing

De prestatie van Marina Zubanova en het gevoel dat ik met haar had, geven dit wel een meerwaarde. Ik zag hem al een tijdje terug, en staat me nog heel helder voor de geest. Erg goed teken.

sydney

Deze leuke film over de zoektocht van de Russische Lilya naar een man komt a.s. vrijdagavond op T.V. om 23.45 op Ned. 3.

avatar van gotti

Jij gaat nu alle films kijken met de naam Lilja erin?

FisherKing

Sterker nog, daar zijn we al een tijdje mee bezig

avatar van gotti

Je hebt er al 2 gezien zeker?

gotti schreef:

Jij gaat nu alle films kijken met de naam Lilja erin?

Deze film afgelopen jaar reeds gezien. Zeer de moeite waard imho.

avatar van gotti

Ik was ook al van plan om deze te gaan bekijken vrijdag; ik kan natuurlijk niet achterblijven...

With Love, Lilly

Zie ik staan op bovenstaande poster en op imdb...

Alt. titel aangepast.

avatar van starbright boy

Mooi, klein sociaal drama. Veel humor en een beetje een documentaire-sfeer. Als extra saus een paar erg sentimentele Russische smartlappen. Beresterke rol van de hoofdrolspeelster. Veel leuke inkijkjes in het Russische arbeidstersleven.

Leuke film.

avatar van 93.9

93.9

saai!

sydney

Misschien moet we het aantal woorden per "post" verplicht stellen.

avatar van Diesel

Diesel