Genre: Oorlog / Drama
Geregisseerd door: Rod Lurie
Met onder meer: Scott Eastwood, Colin Hanks en Aunjanue Ellis
Gesproken taal: Engels en Duits
Plot Lucky Strike
"One man's fight to survive."
Een Amerikaanse soldaat raakt tijdens de Slag om de Ardennen ingesloten achter de vijandelijke linies. Hij raakt ook gewond. Hij moet vertrouwen op een Motorola SCR-300-radio en zijn eigen vindingrijkheid om het oprukkende nazi-pantserleger te ontwijken en de weg naar huis te vinden.
Castle
Major Barrett
General Coddington
Burt Miller
Cash
Wilhelm
Georges Marsaud
schumacher
Voor mij te langdradig en sleepte mij ook niet mee zoals heel wat andere oorlogsfilms.
Mss andere mensen het wel goed vinden.
Ik heb al zoveel beter gezien.
willemfilm
De film kakt in vooral in het laatste half uur. Voor die tijd is het een zeer geslaagde WOII film. Duitsers spreken Diuits en de Walen Frans, zoals het hoort. Ik vind het eerste uur en film ' in your face' maar dat wordt uiteindelijk minder een minder. Na ruim een uur is de film te voorspelbaar en kan je m gewoon uitzetten.
filmkul
Matige oorlogsfilm. Het verhaal is niet heel bijzonder. De uitwerking is wat clichématig en erg voorspelbaar waardoor de film eigenlijk nergens echt spannend wordt. De actiescenes zien er wel verzorgd uit maar zijn niet heel spectaculair of origineel en hangen wat als toevalligheden aan elkaar. Visueel is de film redelijk geslaagd met prima aankleding en ieder spreekt zijn eigen taal. Eastwood blijft een wat twijfelachtige acteur maar zet over het algemeen een voldoende performance neer. 2.5/3.0
gewoon31
Wat een matige film zeg. Vliegt met een tank de berg af en geen schrammetje. Midden in een oorlog en hij blijft er schoon uitzien. Hele zwakke scenes waarvan je denkt. Tuurlijk...
eempag
Wat mij betreft krijgt deze film te weinig waardering.
Zo slecht is het allemaal niet. Een redelijk geloofwaardig verhaal in een setting in de Ardennen die ongeveer wel klopt.
Met acties die ook erg goed te pruimen zijn.
Agnimaatje
Matige oorlogsfilm die veel actie heeft geleend van Saving Private Henk en Band of Bloopers.
behangdelul
Vond de film helemaal niet zo slecht. Het is geen blockbuster en er zat wat rambo-hollywood in, maar nee, deze kun je best aardig wegkijken. Eastwood is ook wel sterk, zou best wat grotere rollen mogen krijgen.
WB
Had best wel hoge verwachtingen van deze oorlogsfilm, maar haalde het niet bij mijn verwachtingen. Hanks een te kleine rol om überhaupt genoemd te worden, en Eastwood trok bijna 2 uur lang het gezicht van zijn vader in de westerns. Ik had wat moeite met zijn acteerwerk. Aan het begin niet best, en later trok het wat bij, maar over het algemeen (nog) geen hoogvlieger.
Dat zijn leven afhing van de Motorola-radio, komt ook niet echt naar voren. Het enige wat hij hoorde op de radio, is dat hij niet geholpen kon worden en dat hij op zichzelf was aangewezen. Hij was meer de zender dan dat hij informatie ontving. Nu weet ik niet of dit 'in real life' ook zo was, maar denk dat het script in deze film hier niet goed mee om is gesprongen.
Voor de rest was de aankleding van de film prima, en waren de actiescènes ook niet slecht... maar nergens grijpt de film je, waardoor je een 'glas half leeg'-gevoel overhoudt.

Clint Eastwood dreigde Kevin Costner van set te sturen: 'Doe je werk en rot op'

Scott Eastwood (40) keert na eerdere weigering toch terug naar WOII-genre met film 'Lucky Strike'
tweede wereldoorloggebaseerd op een waargebeurd verhaalbehind enemy linesbattle of the bulge jaren 40