• 9.454.122 stemmen

Geregisseerd door: Craig Gillespie

Met onder meer: Milly Alcock, Matthias Schoenaerts en Eve Ridley

Releasedatum: 25 juni 2026

Plot Supergirl

Kara Zor-El, ook bekend als Supergirl, gehard door trauma en tragedie, viert haar 21e verjaardag ver van de aarde aan boord van een ruimteschip met Krypto, haar trouwe superhond. Wanneer een jong buitenaards meisje genaamd Ruthye Marye Knoll, wier vader op brute wijze is vermoord, Supergirl om hulp vraagt bij het opsporen van de moordenaar, beginnen de twee aan een zoektocht door verre werelden.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 2023 stemmen

Een dronken Supergirl in een dusterjas en met een zonnebril? En weer die Jason Momoa in een superhero film. (gaap!)

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 25 juni 2026 in de bioscoop (Warner Bros. Pictures)

avatar van Wouter

Ze praat met een vocal fry.

avatar van thunderball

thunderball

Ik vind haar verassend leuk in de trailer. Ik mag haar wel.

avatar van willemse81

willemse81

Ik kwam niet eens door de trailer heen... Veel plezier aan de mensen voor wie deze wél is gemaakt.

avatar van scorsese

Tegenvallende film over een meisje wiens familie is vermoord die de hulp inschakelt van Supergirl. Een betere inleiding was niet misplaatst geweest hier. Ook had ik Supergirl liever gezien in de echte wereld in plaats van deze soms bijna Star Wars-achtige setting. Het verhaal wist me nergens te boeien, en het is op sommige momenten een vrij saaie superheldenfilm.

avatar van Andersom123

Andersom123

Na superman die wel goed was, maar serieus overhyped. Is het de beurt aan Supergirl.

Film heeft ook wat problemen, maar vond het wel leuker om naar te kijken.

Komt er eigenlijk nog een grote en top DC film, of gaan we het met dit niveau moeten doen?

avatar van soom

soom

Blijkbaar vond ik (ooit) Fright Night een 4,5* waard, maar een mr. Woodcock nogal minder. Ja, juist ja.

Milly Alcock kan 2 handen schudden met David Corenswet, hoeveel beter hij ook lijkt na de vorige Superman. Het helpt waarschijnlijk dat hij niet de hoofdattractie is, hier.

Het plotverhaal is vrij standaard, maar gelukkig zit er nog iets van amusement en entertainment in. Ergo, niet dankzij of door Milly en David..

avatar van FilmFreak2223

FilmFreak2223

Superman was kinderachtig.

Supergirl is dronken.

Maar geef me dan toch maar Supergirl.

Milly Alcock is echt fantastisch, maar jammer van het verhaal die enorm zwak is.

De film begint nochtans goed, maar veranderd dan plots in een wraak film in Guardians Of The Galaxy stijl.

Toch 3,5 sterren, meeste voor Milly Alcock & keek gewoon lekker weg. Ze kan er niets aan doen dat ze bij DC geen deftig verhaal kunnen schrijven.

Volgende is Clayface, wel benieuwd naar. Maar de hoop dat DC eens op TOP niveau zal presteren is zo goed als weg.

avatar van CorvisChristi

CorvisChristi

Ach het had allemaal niet zoveel om het lijf en we hebben het allemaal al een keer beter en spectaculairder gezien. Toch was de film zeker leuk om te zien en de 110 minuten waren best wel vol te houden (ook een keer verfrissend dat de film niet zo lang duurt).

Milly Alcock (tijd om je naam te veranderen Milly...) deed het verrassend leuk, maar zo stoer en badass als de Supergirl-versie van Sasha Calle was in The Flash, dat is ze geenszins het geval. Milly's Supergirl is vooral verbitterd en mentaal kwetsbaar door alles wat ze heeft meegemaakt. Pas op het laatst kan ze uit haar mentale en fysieke schulp kruipen en eenmaal haar outfit aangetrokken, is het even ouderwets uithalen naar het galactische geboefte.

De film heeft problemen, loopt soms niet helemaal lekker en bepaalde karakters zijn ronduit irritant zoals Supergirl's sidekick. En wat deed Jason Momoa hier??? Die voegt toch geen stuiver toe aan het verhaal behalve stoer doen?

Toch heeft de film een bepaalde flow en kijkt ie best lekker weg. Er zit een soort van herkenbaar Guardians of the Galaxy-sfeertje in, mede vanwege de setting en allerlei gekke karakters en dat is best leuk.
Verder zitten er best leuke en zelfs wat emotionele momenten in (haar 'silent scream in space'-moment waarop ze al haar opgekropte emoties en gebeurtenissen in de leegte van de ruimte laat ontsnappen is zowaar het beste moment in de film).

Ergens flauw dat de film zo wordt afgezeken. De film is niet slecht maar heeft dus gewoon het probleem dat alles wat erin zit al eens eerder de revue heeft gepasseerd. We weten het onderhand wel. Maar als je geen genoeg kunt krijgen van superhelden-fantasy, dan is ie nog steeds prima te doen. De film is in ieder geval beter en verfrissender dan veel Marvel-films van de afgelopen jaren. Het tergende en niet vooruit te branden derde deel in de Guardians of the Galaxy-franchise bijvoorbeeld is toch echt een stuk minder dan deze film als we dan toch een vergelijking moeten maken.

Supergirl krijgt een bescheiden voldoende. Het leverde in ieder geval een prima (en verkoelend) avondje in de bios op.

avatar van mrklm

mrklm

Supergirl, [Milly Alcock] het nichtje van Superman [David Corenswet], verdrijft de eenzaamheid met sterke drank. Op haar 23e verjaardag wordt de monotonie doorbroken door twee gebeurtenissen: de 13-jarige Ruthye [Eve Ridley] vraagt hulp bij de klopjacht op de brigand [Diarmaid Murtagh] die haar familie vermoordde, en een andere brigand [Matthias Schoenaerts] vergiftigd Superhond Krypto. Supergirl heeft drie dagen om het tegengif te vinden. Het cliché van de voormalige held die aan de drank is geraakt, is de inleiding van een clichématige actiekomedie waarin Jason Momoa er met de haren bij is gesleept als een sarcastische, sigarenrokende premiejager. Schoenaerts is een geniale keuze als de schurk, maar hij wordt in de steek gelaten door een schmierende cast, een slap verhaal en slecht gemonteerde actiescènes.

avatar van Bobtje2909

Bobtje2909

Het is een DC film, dus verwachtingen liggen nooit hoog.

Was een leuke film, maar niets speciaals.

Superman had wel een goed verhaal maar was voor kindjes.

Supergirl is rommelig maar toch leuk om naar te kijken.

Conclusie DC moet de hoop op succes opgeven & de fans ook.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Je moet wel iets kennen van de geschiedenis rond Supergirl. Al wordt het allemaal niet moeilijk gemaakt, ik had even verwacht meer een origin story te gaan zien. We krijgen een relatief klein verhaal dat een uurtje nog wel leuk is. De nonchalante dronken Supergirl wordt echt uitstekend gespeeld (op dat vlak tenminste) door Alcock met precies de juiste toon zonder te overdrijven. Het tweede uur is mer een gaapfestijn met totaal oninteressante actie, een overbodige Momoa (de rol moet een soort comic relief geven maar dat is a) niet echt nodig hier en b) de rol is echt overbodig waardoor het sowieso niet werkt) en en kleurloze schurk. Ik kwam er pas later achter dat hij door Schoenaerts wordt gespeeld en ik heb hem wel vaker kleurloos genoemd dus daar is weinig aan veranderd (en ik ben dus niet bevooroordeeld want ik herkende hem niet), 2,5*.

avatar van teigertje

teigertje

Supergirl (2026)

Na Superman (2025), dat een forse tegenvaller was, ging ik met weinig verwachtingen naar deze film.

In de bioscoop werd de toon direct vanaf de start gezet, en je weet meteen: dit wordt alsnog een grote verrassing. Vooral dankzij Milly Alcock als Supergirl.

Vanaf het begin ervaar je de vibes van Guardians of the Galaxy. Milly Alcock heeft een prachtig charisma en zet haar rol grandioos neer. De film zit vol actie, is spectaculair en heeft een heerlijk sfeervolle uitstraling.

Naast actie bevat de film ook ontroering en humor. Zowel Milly Alcock alsook Eve Ridley als Ruthye stelen beide de show. Ook Krypto is erg leuk en aandoenlijk in deze film.

Er is veel aandacht besteed aan het verhaal over Supergirl en Superman. De villain, Krem of the Yellow Hills, wordt geweldig vertolkt door Matthias Schoenaerts. Ook de filmmuziek is fantastisch.

David Corenswet komt als Superman veel beter tot zijn recht in deze film. Hetzelfde geldt voor Jason Momoa als Lobo. Hij zet hier een uitstekende rol neer: niet overdreven en zonder over de top te gaan, iets waar hij soms een handje van heeft. In deze film is hij helemaal in zijn element.

DC heeft visueel én kwalitatief flink uitgepakt met deze film. Ik hoop dat ze dit niveau vast weten te houden, want deze film verdient zoveel meer credits.

5 sterren, meer dan verdiend.

Eindelijk weer eens een uitmuntende superheldenfilm om van te genieten. Wat een verrassing.

avatar van pierre18

pierre18

Het sterke gedeelte van dit soort films zit in het begin. Aan het eind wordt de actie namelijk zo ver en lang doorgevoerd dat het slaapverwekkend wordt. Daar hebben vandaag de dag veel films last van, de laatste Avatar film kende een eindstuk met actie van bijna 45 minuten. Desondanks speelde Alcock een heerlijke. We hadden haar op de korrel bij het volgen van de House of Dragons. De film is niets meer dan een oogediende schotel die je bij dit soort films verwacht. Verder zie je ook dat er veel geld in de film is gepompt en ik vraag me af of ze met dit product dikke winst gaan maken.