• 9.499.816 stemmen

Genre: Actie / Thriller

Geregisseerd door: Scott Waugh

Met onder meer: Alan Ritchson, Owen Wilson en Rodrigo Santoro

Plot Runner

Topkoerier Hank Malone heeft drie uur de tijd om een lever te vervoeren van LAX naar Santa Barbara. Dit is voor een zevenjarig meisje dat onmiddellijk een transplantatieoperatie moet ondergaan. Malone krijgt echter het hoofd van het gevaarlijkste misdaadsyndicaat van Southland achter zich aan omdat hij het orgaan ook nodig heeft.

avatar van wess16

wess16

Deze sla ik over vanwege de 542 reclames die ik op deze site krijg van deze film.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Deze film hoefde ik niet per se te zien maar gezien de locatie (LAX richting Santa Barbara, waar ik vorig jaar zelf nog heb gereden) leek me dit nog wel een goed idee aan het eind van de werkweek. Daar zijn dit soort films ook voor bedoeld. Uiteindelijk speelde de film een kleine 11,5 duizend kilometer verderop, van Brisbane naar Gold Coast al zijn dat details. Daar ben ik overigens ook geweest, een goede 15 jaar terug. Maar toch. Ik had iets anders verwacht.

Brisbane herkende ik niet direct, daar is veel hoogbouw bijgekomen. Wel een heerlijke stad qua klimaat met mooie botanische tuinen, de XXXX-bierbrouwerij en een Belgisch bierencafé downtown. Gold Coast is vooral bekend als surfersomgeving.

Filmpje zelf was aardig, verveelde geen moment en werd vooral steeds beter. De hoofdpersoon zit weer met een trauma (al snel blijkt hij alcoholist maar al wel een jaar nuchter) zoals zo vaak en de film moet even op gang komen. Acteur Ritchson speelt ook te vlak voor al dat soort emoties. Owen Wilson heb ik altijd wat irritant gevonden en dat is hij hier ook (al is hij best goed gecast en hij wordt steeds beter). En de schurk van dienst loopt zich overduidelijk te vermaken maar voldoet prima.

Maar eenmaal over de helft wordt de film gewoon lekker lomp vermaak en gaat de actie voor zo'n film best ver. Wilson sterft bijvoorbeeld, maar het dodental eindigt sowieso vrij hoog en een en ander wordt hard en bloederig. Ik heb me op dat soort momenten kostelijk vermaakt en de film is dan meer komedie (gitzwart, maar komedie niettemin) dan actie. Leuke verwijzing ook naar The Shining. Naar boven afgerond 3,5*.

avatar van Phantasm

Phantasm

Onderhoudende actiefilm die lekker wegkijkt, prima mee vermaakt in de bioscoop.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

wess16 schreef:

Hier op de site? Ik zie helemaal geen reclame. Ooit van Adblocker gehoord?

avatar van Jensvangoch

Jensvangoch

Hier en daar wat kogels die door de lucht vliegen, paar achtervolgingen, proberen om iemand te redden, paar motor bad guys, veel bloed. Je kent het wel, gewoon zo'n typische streamingsdienst actiefilm, niks bijzonders verder.

3.0/5.0

avatar van Shadowed

Shadowed

Regisseur Scott Waugh heeft al eerder bewezen het hart op de juiste plek te hebben binnen deze uithoek, maar zat voortdurend opgescheept met verhalen die hem er min of meer toe dwongen hier vanaf te leiden. Runner is zowat de eerste film waarin zijn kwaliteiten écht mogen stralen, met een boel dynamisch gefilmde, doordenderende actiescènes en een uitstekende Alan Ritchson in de hoofdrol. Daartussen een ietwat simpel verhaaltje en een boel antagonisten die sterk staan te overacteren, maar gelukkig duurt het allemaal niet lang en ziet de actie er dermate goed uit dat de kijker er snel van is afgeleid. Zeker de achtervolging in de ziekenhuiswagen is een moment om je vingers als liefhebber bij af te likken. Beter dan verwacht en een fijne voetnoot voor de toekomst van Waugh.