• 9.451.836 stemmen

Geregisseerd door: Johannes Roberts

Met onder meer: Johnny Sequoyah, Jessica Alexander en Troy Kotsur

Releasedatum: 22 januari 2026

Plot Primate

"Something's wrong with Ben."

Lucy keert voor de zomerperiode naar het ouderlijk huis terug waar ze met haar vader Adam, zus Erin en hun chimpansee Ben herenigd wordt. Wanneer Adam in het kader van werk weggeroepen wordt, organiseert Lucy met enkele vrienden een poolparty. Een beet van een hondsdol dier maakt echter een einde aan het feest wanneer de zachtaardige en lieve Ben verandert in een woest beest.

avatar van MosquitoSmasher

MosquitoSmasher

Wel aardig.

Vooral de scènes waar de chimpansee met zijn prooi speelt zoals met de autosleutels vond ik leuk gedaan, maar voor de rest? Mwah.

Ook zo'n stukje dat èèn van die tieners roept....maybe he's dead by now?

Hoe dan? Hoezo zou hij ineens zijn overleden? Dom wicht.

En wat betreft het einde...

Ik zou het mooi gevonden hebben voor de verandering dat eens niemand van de mensen het overleeft. Dus dat die vader naar boven gaat, niets door heeft, zijn twee dochters gaan eraan en uiteindelijk komt ie erachter en dan doodt de aap hem ook. Dark? Zeker, maar alas.

avatar van Doom4

Doom4

Aangenaam verrast!

Eindelijk weer een horror film waar gewoon alles in beeld word gebracht.

Geen poespas film, gewoon wat domme personages en genoeg goede kills met veel gore. That''s it.

avatar van Glacius

Glacius

CGI matig? Heb ik een andere film gezien?

avatar van Glacius

Glacius

MosquitoSmasher schreef:

Ook zo'n stukje dat èèn van die tieners roept....maybe he's dead by now?

Hoe dan? Hoezo zou hij ineens zijn overleden? Dom wicht. .

Misschien omdat hondsdolheid (rabies) onomkeerbaar dodelijk is op het moment dat je symptomen krijgt? Dat een stel tieners niet weet hoe lang dat duurt, is toch niet gek?

avatar van Phantasm

Phantasm

Onderhoudende horror. Prima mee vermaakt.

teigertje

Deze film had ik anders verwacht, een horror film met overbodig geweldadige horror en doorslaande gore scènes.

Meer een shockerende film met de nadruk op het lijden van de karakters.

Weinig sjiek en platvloers had zoveel meer in kunnen zitten.

De Aap was wel prima gemaakt.

De film heeft enige raakvlakken met de classic film Cujo maar dat was wel een grandioze film.

En deze film helaas verre van.

Een nare film, niet mijn cup of tea.

Een teleurstellende film.

avatar van neighbourkiller

neighbourkiller

teigertje schreef:

Meer een shockerende film met de nadruk op het lijden van de karakters.

Weinig sjiek en platvloers had zoveel meer in kunnen zitten.

De Aap was wel prima gemaakt.

En deze film helaas verre van.

Een nare film, niet mijn cup of tea.

Een teleurstellende film.

Kijk ik niet van op.zit in een verhuizing en dan denk je waar ben ik aan begonnen als film verzamelaar.op de planken lijkt het leuk,in dozen proppen is minder,en zie alles maar weer in volgorde te krijgen.5000 films in the box,als ik het had geweten..en ik wist het..was ik er niet mee begonnen.

neighbourkiller schreef:

Snap wat je bedoelt.☺️

Ludiek omschreven.

Aanvulling review.

Als de film minder expliciet geweld had gehad.

Had ik hem zeker beter gewaardeerd.

Wat wel goed van de makers is, ze kozen voor de oldschool aanpak.

Een acteur in een aap kostuum ondersteund met animatronic dat is wel knap gedaan.

Wat een stuk beter is als de huidige cgi.

Een mooi voorbeeld is de uitmuntende classic film Link uit 1986.

avatar van Boeikens

Boeikens

Een boze chimpansee die mensen aanvalt is niks nieuws maar toch is deze Primate best goed geslaagd.

Sfeer, setting en acteerwerk zitten wel goed, het verhaal loopt vlot met matige spanning en er zijn ook voldoende slachtoffers en gore momenten.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 2017 berichten

Het kan er net mee door. De scores zijn best hoog voor deze toch wel best flauwe film.

De aap komt niet uit de computer, maar nu moet ik zeggen dat deze pop ook niet echt mega goed acteerde.

De dames zijn echt stuk voor stuk irritant en de jongens al helemaal.

Het is allemaal net niet spannend genoeg. De film is op alle vlakken eigenlijk 'net niet'.

Behalve de locatie Hawaii is prachtig.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 2017 berichten

Locatie is Madeira, dacht ik al, want daar ben ik zelf geweest. En ik zie al tegen mijn partner, dit lijkt net Madeira.