• 9.374.574 stemmen

Geregisseerd door: Johannes Roberts

Met onder meer: Johnny Sequoyah, Jessica Alexander en Troy Kotsur

Releasedatum: 22 januari 2026

Plot Primate

"Something's wrong with Ben."

Lucy keert voor de zomerperiode naar het ouderlijk huis terug waar ze met haar vader Adam, zus Erin en hun chimpansee Ben herenigd wordt. Wanneer Adam in het kader van werk weggeroepen wordt, organiseert Lucy met enkele vrienden een poolparty. Een beet van een hondsdol dier maakt echter een einde aan het feest wanneer de zachtaardige en lieve Ben verandert in een woest beest.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 22 januari 2025 in de bioscoop (Paramount Pictures via Universal Pictures International Netherlands)

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Jotil schreef:

2026*

avatar van schumacher

schumacher

Was niet slecht maar omdenduur werd het wat teveel herhaling, niettemin kon het er nog mee door.

Wie wil er nu niet eens een film zien met een compleet losgeslagen aap haha.

avatar van Pollypeachum1

Pollypeachum1

Tiener horror die gek genoeg best vermakelijk is. Maar verwacht niks nieuws.

avatar van jeroen1979

jeroen1979

Ik vond de film maar matig.

Een slap verhaal en vooral een hoop geweld.

avatar van Moviegooner

Moviegooner

Cujo goes ape, has rabiës, goes after dumb tiens...

Ja dit was hopeloos geschreven. Irritatie liep hoog met de tieners. En waarom de doof stomme vader? Moest ik extra meeleven met de dochters. Dat deed ik namelijk niet.

Dialogen zijn van love island, of een highschool tiener serie.

Ze hadden echt flink wat dialoog kunnen overslaan en gewoon wat inserts (establishing shots) kunnen gebruiken om die en die kunnen introduceren. Want we weten allemaal dat de meesten worden geslacht door de aap. En daar komen we voor!

Èèn van de positieve dingen van de film is dat de speelduur maar anderhalf uur was. En dat het bijna alleen maar in het huis afspeelde.

De aap houd goed huis en slacht de tieners lekker af. Dus veel gore weer een plus

Uiteindelijk is het net dragelijk maar wacht tot je de film kan streamen. Bioscoop is hij het niet waard.

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2060 berichten

Doet me denken aan Link (1986)

avatar van Shadowed

Shadowed

Genre-regisseur Johannes Roberts blijft zich ontwikkelen na zijn valse start en levert ondertussen gegarandeerde kwaliteit af, maar Primate is misschien zijn spannendste toevoeging. In principe wordt hier alles geleverd wat het desbetreffende uitgangspunt van je vraagt. Een bijzonder concept, een hoop personages die af en toe zeer onlogische dingen doen, een stabiel opgebouwde spanningsboog en een nette look qua cinematografie. Daar komt nog bij kijken dat de castleden het goed doen en het scenario van Roberts en Ernest Riera ze niet te onsympathiek laat overkomen. Alhoewel de domheid soms te nadrukkelijk is, vormt Primate het exacte resultaat dat menig liefhebber in dit soort films zoekt. De steevaste opmars van Roberts gaat in ieder geval naar een steeds hoger niveau. Extra punten nog voor de sterke muziekkeuze.

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2046 stemmen

Op zich een aardige horror met in ieder geval twee grote pluspunten ; goede practical effects en een fijne synth score (die heel erg aan Carpenter deed denken)

Het slachtvee maakt gelukkig ook niet alleen maar domme keuzes dus was uiteindelijk een vermakelijke horror.

avatar van scorsese

Matige film over een chimpansee die als huisdier wordt gehouden door een familie op Hawaii. Niet echt slecht te noemen, maar allemaal al eens eerder gezien. Vrij voorspelbaar en een wat lange eerste helft. Een paar redelijk brute kills en gelukkig duurt de film niet te lang. Net geen 3.0 sterren.

avatar van perceived

perceived

Vervelend en rommelig filmpje met een halfbakken CGI aap die nergens op lijkt. Apart dat zoiets de bios haalt. Er ligt zoveel beters op de planken. 3.5/10*

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11909 berichten

Vorige week gezien en dit maakte me - uiteindelijk - erg vrolijk, mede door de prachtige muziek van Adrian Johnston. Het middenstuk is wat traag, daar tegenover staan prima acteurs, een paar lekkere moorden en de scènetjes rond de dove vader waren foutloos uitgevoerd. Heel erg leuk dit. 4,0*