• 9.423.612 stemmen

Met onder meer: Yannick van de Velde, Ruben van der Meer en Raymonde de Kuyper

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 9 oktober 2025

Plot Straf

De veertiger Edwin is een leraar op een middelbare school, een irritante controlefreak en een totaal watje. Zijn vrouw heeft hem verlaten, zijn dochter Bobbie wil niet met hem gezien worden en op zijn werk wordt hij gepest door zowel zijn collega's als zijn leerlingen. Wanneer op een dag schoolhoofd Glenda Edwins droom om vice-directeur te worden de grond in boort, omdat ze hem ongeschikt acht vanwege zijn 'verbluffende gebrek aan autoriteit', beseft Edwin dat er iets moet veranderen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11954 berichten

Ste* schreef:

Wat een afschuwelijk ventje trouwens die 'Bastiaan'. Die zou ik graag wat patsen geven.

Maar wat speelde hij het góed!! Zat laatst nog in de telefilm Fanboy in een totaal andere rol.

avatar van N00dles

N00dles

Leuke, bij vlagen lekker absurde film waarin de domme MasterMovies-vibes van vroeger af en toe flink doorheen schijnen. Leuke rolbezetting ook, met o.a. Rutger de Bekker, Ruben v/d Meer en wat oud-Rundfunk acteurs.

Is het een "goede" film, nee, dat ook weer niet per se. Het hoofdplot vond ik wel wat flauw (vervelend ettertje pest en chanteert timide muziekleraar) maar de humor zit hem in de personages en hun taalgebruik.

Minpunten: het voelde soms wat low-budget aan, sommige dingen hadden wat scherper uitgewerkt kunnen worden en ook de kindacteurs waren niet veel soeps.

avatar van Beun de Haas BV

Beun de Haas BV

Straf is best een aardige komediefilm, die zeker van Nederlandse bodem de laatste jaren zeldzaam lijken te zijn. Maar als de humor dan toch puberaal is, mag de man achter (nota bene) MasterMovies wel wat meer risico’s nemen van mij. Hij kleurt nog iets teveel binnen de lijntjes waardoor het vooral bij gegniffel i.p.v. écht hardop lachen blijft.

3,0 * Geen straf om te kijken

avatar van stinissen

Aardige momenten zorgen voor een kleine voldoende.

avatar van AngelicV

AngelicV

Jouw hele bestaan zet mij voor lul".. Typische puberuitspraak, dankzij een nog niet ontwikkelde prefrontale cortex. Je kunt alleen jezelf voor schut zetten. Deze film is een overkill aan absurdisme met "vreemde" types die zichzelf "normaal" vinden. Melchior's opmerking raakt de kern met zijn uitspraak. In weze heeft ieder mens een innerlijk kind wat aandacht vraagt. Het opkomen daarvoor daar is lef voor nodig en dat zit goed verweven in de rol van De Bekker. Van der Meer is lekker op dreef, Güleç de "stille vennoot" in het driemanschap is de diepere laag. Pagter-Colin is het zielige figuur met grootspraak en autocratische trekjes..total control, doch dat pakt anders uit. Al met al vermakelijk in een kruising van Rundfunk meets de Luizenmoeder. De film had grover en banaler mogen zijn, t blijft te netjes. 3,0*