• 9.373.990 stemmen

Met onder meer: Edoardo Leo, Pilar Fogliati en Emanuela Fanelli

Gesproken taal: Italiaans

Releasedatum: 13 november 2025

Plot Follemente

"What are we hiding in our thoughts?"

Piero en Lara ontmoeten elkaar in een bar en plannen hun eerste afspraakje bij haar thuis. Beiden zijn er klaar voor om weer te gaan daten: Lara is een 35-jarige meubelrestaurateur die net een relatie met een getrouwde man heeft beëindigd en vaak valt voor doodlopende romances. Piero is een 50-jarige leraar op een middelbare school, onlangs gescheiden met gezamenlijke voogdij over zijn jonge dochter en draagt nog steeds de littekens van eerdere liefdesverdriet met zich mee. De twee worden geleid door hun respectievelijke persoonlijkheden: Piero luistert naar het advies van de rationele professor, de romantische Romeo, de gepassioneerde Eros en de gedesillusioneerde Valium. Lara wordt geleid door de compromisloze Alfa, de verleidelijke Trilli, de wilde Scheggia en de dromerige Giulietta.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Vermoeiende film: de montage afdeling heeft duidelijk overuren gemaakt. De gedachtengangen van de twee hoofdrolspelers worden weergegeven door voor ieder 4 mensen, dus totaal 2x4 plus de dame en heer in kwestie maakt een totaal van 10. Snel wisselend van beeld en spraak. Geen film ter ontspanning. Helaas te weinig diepgang in de gedachtes van de dame en heer. Jammer, want dan was het allemaal wat interessanter geworden. Een krappe , zeer krappe voldoende . Omdat het Italiaans is ….

avatar van mrklm

mrklm

Wij hebben Johan Nijenhuis, Italië heeft Paolo Genovese. Oppervlakkig is troef en originaliteit is ver te zoeken in deze romkom over de eerste date van gescheiden vader Piero [Edoardo Leo] met Lara [Pilar Fogliati], die niet opnieuw wil vallen op een onbeschikbare man. Hun woorden en daden worden aangestuurd door 4 delen van hun persoonlijkheid (4 mannen voor Piero, 4 vrouwen voor Lara) die alles evalueren en kibbelen over wat er nu moet gebeuren. Het concept is natuurlijk gejat van Inside Out, maar uitgewerkt om een niet al te veeleisend, breed en conservatief publiek aan te spreken. Een groot succes in eigen land, maar dat is lang niet altijd een garantie voor kwaliteit.