• 9.401.838 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: Natasha Kermani

Met onder meer: Sophie Turner, Marcia Gay Harden en Kit Harington

Plot The Dreadful

Anne leidt met haar schoonmoeder Morwen een zwaar leven in afzondering. Beiden staan ze aan de rand van de maatschappij. Wanneer een man uit hun verleden plots weer in hun levens verschijnt, markeert dit het begin van een reeks opmerkelijke gebeurtenissen. Deze betekenen vooral een keerpunt voor Anne.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van schumacher

Machoclown

schumacher schreef:

Wtf was me dit alweer?

Erbarmelijk was dit.

Je was gewaarschuwd door de titel van de film!

avatar van stinissen

Jammer dat Marcia Gay Harden wat toch een goede actrice is zich hiervoor laat gebruiken.

avatar van joolstein

joolstein

Tja, ik denk nog steeds (na drie films en één korte film) dat de Iraans-Amerikaanse regisseur Natasha Kermani zich met het verkeerde genre bezig houdt.Want hoewel de film er grotendeels goed uit ziet is het dankzij het camerawerk van cameravrouw Julia Swain dat deze film onheilspellender is, dan dat het eigenlijk in werkelijkheid is. Daarnaast is het verhaal gedeeltelijk geleend van Onibaba (1964)

Nu speelt het zich af in een onbenoemde oorlogsperiode in middeleeuws Engeland, mogelijk de Rozenoorlogen, waar de getrouwde vrouw Anne en haar schoonmoeder Morwen proberen te overleven, dat verandert met de terugkeer van Annes jeugdvriend Jago. Vanaf dit moment wordt de film een soort liefdesdriehoek...

Euh had de film niet een horror-aanduiding? Tja...er zijn misschien enkele vage angsten; voorkomend uit het beeld over dat vrouwen niet alleen kunnen leven, overleven, of bang zijn om in de steek gelaten te worden. En er gaat wat dreiging uit van een ridder op een wit paard maar horror, spanning of rillingen heb ik niet kunnen ontdekken.

Er zijn hier genoeg (semi)bekende acteurs, maar tussen de Game of Thrones-sterren Sophie Turner (Sansa Stark en ook producer van deze film) en Kit Harington (Jon Snow) bestaat maar weinig chemie. Terwijl dit de hoofdpersonages zijn, hierdoor overstijgt Marcia Gay Harden in volle Grande Dame Guignol-modus beide met gemak! Ook Laurence O'Fuarain (Seamus) als je die eindelijk ziet, doet het goed! En er is in een cameo van Brother Penros nog Jonathan Howard.

Om terug te komen op de horror...heel af en toe probeet men het wel met een cheesy cliche-jumpscares in droomsequenties. Maar dat maakt het geen goede horrorervaring! Doordat de film langzaam opbouwt werd he teen beetje een sleur. Maar het is niet een verschrikkelijke film (oeps die grap schreef zichzelf), het lijkt er alleen op dat de maker van de film geen idee had van wat ze wil.