• 9.369.469 stemmen

Geregisseerd door: Ugo Bienvenu

Met onder meer: Alma Jodorowsky, Swann Arlaud en Vincent Macaigne

Gesproken taal: Frans

Releasedatum: 3 december 2025

• Bioscoop 21 januari in één bioscoop (Maastricht)

Plot Arco

"What if rainbows were people from the future traveling in time?"

In de verre toekomst beweegt de twaalfjarige Arco zich voort door middel van een regenboogpak. Echter verliest hij op een dag de controle waardoor hij in het verleden terechtkomt. Zijn leeftijdsgenootje Iris, afkomstig uit het jaar 2075, weet hem te redden en tracht hem terug naar zijn tijdperk te brengen.

Arco (stemrol)

Clifford (stemrol)

Jeanne / Mikki (stemrol)

Tom / Mikki (stemrol)

Dougie (stemrol)

Stewie (stemrol)

Frankie (stemrol)

La mère d'Arco (voix)

La mère d'Arco - séquence finale (voix)

avatar van mrklm

mrklm

In de verre toekomst is Arco [Oscar Tresanini] veel te jong om door de tijd te reizen, maar hij kan zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. Hij reist terug naar 2075, ontmoet leeftijdsgenoot Iris [Margot Ringard Oldra] en ontdekt een voor hem onbekende wereld van waaruit hij geen idee heeft hoe hij terug kan keren naar zijn familie. Fantasierijke, prachtig vormgegeven animatiefilm speelt op amusante wijze met het idee dat onze toekomst een ver verleden is voor de hoofdpersoon. Charmant, met een ontroerende ontknoping.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

mrklm schreef:

Zag je deze film in de bioscoop of is ie al te streamen?

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Vooral erg tof dat het verhaal in de toekomst speelt voor ons maar dat zij iemand uit een nog verdere toekomst krijgen op bezoek. Dat geeft een leuke dimensie. Visueel sowieso erg gaaf soms met dat design, zowel de verre toekomst als in 2075 en vooral hoe men in de verdere toekomst juist weer dichterbij de natuur staat en minder werkt met robots.

Dat neemt niet weg dat de film me op verhaalniveau erg tegenviel. Personages gingen ook nooit leven en blijven enorm plat, dat gekleurde trio is iets te kinderachtig en vaak sleept de film simpelweg te veel. Al met al een mooie ervaring maar ook een saaie ervaring, pas de laatste 5 minuten komt er echt emotie bij kijken maar dan is het al te laat. 2,5*.