• 9.370.338 stemmen

Untold: The Liver King (2025)

Documentaire / Biografie | 68 minuten

Genre: Documentaire / Biografie

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Joe Pearlman

Met onder meer: Brian Johnson

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Untold: The Liver King

Brian Johnson, beter bekend als de Liver King, bouwde online een voedingssupplementenimperium op door rauw vlees te verslinden en een volledig natuurlijke levensstijl te promoten. Dit laatste was gebaseerd op basisprincipes zoals het eten van onbehandeld voedsel, naar buiten gaan en het afwijzen van moderne gemakken. Miljoenen mensen volgden hem, maar uiteindelijk leidden beschuldigingen van hypocrisie tot een publieke afrekening.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Verschrikkelijke vent. Heerlijk hoe hij van zijn troon is gevallen, al staat de documentaire daar niet lang bij stil.

avatar van Kinjano

Kinjano

Leuke kijksnack over een, in mijn ogen, narcistische dwaas met een te groot ego. Het hele gebeuren wordt goed neergezet en meerdere mensen mogen hun zegje doen over de Liver King. Ik vond het wel sneu om te zien hoe zijn zoons zich ook door hem laten meeslepen in zijn gekte. Af en toe meende ik aan hun lichaamstaal en uitstraling te zien dat ze zich er ongemakkelijk bij voelen en niet gelukkig zijn. Maar ja, dat is mijn indruk. Voor de rest: prima kijkvoer als tussendoortje.

avatar van Warning

Warning

Gaat over een oplichter (zijn vrouw ging erin ook mee), maar niet zo'n goede documentarie vond ik zelf.