• 9.369.466 stemmen

Silent Night, Deadly Night (2025)

Horror | 95 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Mike P. Nelson

Met onder meer: Rohan Campbell, Ruby Modine en Mark Acheson

Releasedatum: 11 december 2025

• Bioscoop Woensdag 21 januari in één bioscoop (Groningen)

Plot Silent Night, Deadly Night

"Santa’s gonna slay."

Als kind was Billy Chapman getuige van de moord op zijn ouders. De dader was een man in een kerstmanpak. Nu Billy volwassen is, wordt hij nog altijd achtervolgd door trauma's en gevoed door een verwrongen gevoel van gerechtigheid. Wanneer kerstavond nadert, trekt Billy zelf een kerstmanpak aan en verandert hij een kleine stad in zijn nieuwste jachtgebied, waar de stoute en slechte mensen de ultieme prijs betalen.

Billy Chapman

Elroy (The Snatcher)

Delphine Anderson

avatar van clubsport

clubsport

Een remake van de jaren 80 film denk ik ?

avatar van mikey

mikey

NRC is erg positief (?)

avatar van DiDa

DiDa

Deze krijgt prima reviews. Ben nu toch wel benieuwd.

avatar van Shadowed

Shadowed

Min of meer de perfecte ode aan de volledige SNDN-reeks. Een film die niet alleen trouw blijft aan de klassieke slasherinvloeden, maar ook kijkt naar de wat fantasierijkere inslagen van deze serie. Regisseur Mike P. Nelson laat zien dat hij echt wel gemaakt is voor dit genre en haalt uit met een aantal sterke moordpartijen, een sfeervolle kerstopmaak en een aparte atmosfeer die dit geheel eigen maakt. In principe worden er allerlei insteken perfect met elkaar verbonden, maar jammerlijk is de ietwat ongecontroleerde aanloop en de soms bloedeloze kills. Zeker de scène waarin Rohan Campbell het opneemt tegen een hele zaal vol met nazi's had veel grandiozer en grotesker moeten zijn. Verder vooral een erg fijne herbewerking van het bronmateriaal en eigenlijk meteen het beste wat deze reeks te bieden heeft.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Shadowed schreef:

Helemaal niets meer aan toe te voegen.

avatar van Vicksel82

Vicksel82

Had de versie uit de jaren 80 niet gezien, maar was aangenaam verrast door deze film.
Had er op voorhand niet veel van verwacht maar dat viel reuze mee.
De film had wel even een aanloop nodig om daarna volledig los te gaan.
Moest wel even aan de film Frailty denken waar hij veel van weg heeft

Het is duidelijk....

Dat ze echt van hem een soort good guy willen maken, want hij gaat alleen achter slechte mensen aan. En uiteindelijk krijgen we in flashback scènes ook te zien waarom deze mensen als slecht werden gezien door Billy. Behalve twee, namelijk een tiener meisje waar hij met een kettingzaag achteraan gaat met alle gevolgen van dien en een volwassen vrouw die voor hem vlucht en zij gaat er ook aan. Ik had eigenlijk best graag willen weten wat de tiener precies gedaan heeft om dit te verdienen, in zijn ogen, en ook die vrouw. Verder vond ik die Nazi scène wel erg random.

Aan de andere kant, hij neigt er ook naar een stanleymes te gebruiken op een kind tijdens een scène, dus zo zwart/wit is het allemaal toch weer niet.

Maar helaas. Vond de film wel leuk, absoluut niet super, maar goed genoeg voor wat het wil zijn.