• 9.378.631 stemmen

Met onder meer: Sanne Vogel, Jan Kooijman en Barbara Sloesen

Releasedatum: 8 mei 2025

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Dochters

Vera is vastbesloten om de bucketlist van haar overleden man verder af te werken en dus schrijft ze zichzelf en haar drie dochters in voor een marathon. Die staan alleen bepaald niet te springen van enthousiasme omdat ze alle drie druk zijn met hele andere dingen in hun leven. Wat begint als een fysieke uitdaging, wordt al snel een emotionele reis voor de vrouwen. Want volhouden en geloof in jezelf, brengen je dichterbij je doelen. En dat geldt niet alleen voor de wedstrijd.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 8 mei 2025 in de bioscoop (Dutch FilmWorks)

avatar van scorsese

Aardige film over een vrouw die met haar dochters een marathon wil rennen na het overlijden van haar man. Een onderhoudende film die lekker Nederlands is en verder niet veel om het lijf heeft. De gezins- en relationele situaties van de drie dochters is vermakelijk uitgewerkt en hier en daar best grappig. De cast doet het verder ook prima.

avatar van Waku

Waku

Ik kijk uit principe eigenlijk geen Nijenhuis romcoms.

Maar op een of andere manier trok het thema mij dit keer aan en heb toch maar een poging gewaagd.

Helaas, ben ik er toch ingestonken achteraf.

"Dochters" heeft inderdaad een sentimenteel en ontroerend randje maar verzuipt uiteindelijk toch in de Nijenhuis typererende cliche scenes.

Inclusief het matige acteerwerk.

Met name de onvermijdelijke Jan Kooijman, wat een vreselijke ( slechte) acteur is dat.

De piepjonge cast was ook een ergenis om naar te kijken.

Uiteraard ook weer de voorspelbare relaties die breken en tot stand komen.

2*/2.5*

avatar van stinissen

Warme mooie gevoelige film..

avatar van MrHorror

MrHorror

Van Dochters - ikruikversemosterd:

"Met uitzondering van wellicht De Beentjes van Sint-Hildegard gebruikt Johan Nijenhuis iedere keer weer dezelfde vertrouwde formule. Hoe triest het leven ook is, gewoon blijven glimlachen en alles komt heus wel goed. Ook in Dochters, waarin het recept, voor zover dat nog niet was gebeurd, nogal gezapig begint te worden. Moederlief Vera haalt dochters Kiki, Marleen en Babette over om een marathon te lopen omdat hun te vroeg overleden vader (kleine rol van Alfred van den Heuvel) dat op zijn wenslijst had staan.

De drie jongedames hebben ieder hun eigen sores die voor en tijdens de marathon uitgebreid aan bod komen. Zal Marleen eindelijk door haar vriend ten huwelijk worden gevraagd? Ontmoet Kiki een kerel die niet is getrouwd? En vindt Babette iemand die wel kinderen met haar wil? (Bonusvraag: verrast Nijenhuis zijn publiek met creatieve plotwendingen?)

Het is sympathiek bedoeld. Daar is helemaal niets mis mee. Maar met bemoeizuchtige moeders, dwarse pubers en affaires met de baas staat Dochters wel heel erg op de automatische piloot. Alsof Nijenhuis, terwijl hij zichzelf voor de zoveelste keer herhaalt, al tijdens het filmen uitkijkt naar zijn volgende project, zodat hij opnieuw hetzelfde kunstje kan presenteren.

Hij is de zelfplagiaat in elk geval nog niet beu. Zolang hij maar weer een breed publiek bereikt. Dochters zal daar ongetwijfeld in slagen. Ook als de formule overbekend en saai smaakt."

avatar van schumacher

schumacher

Aardig filmpke, beetje humor ook in, beetje vd alom bekende toevalligheden ook.

Kon er mee door.