• 9.132.930 stemmen

Gesproken taal: Engels, Frans en Italiaans

Releasedatum: 23 juni 1988

• Disney+ Bekijk via Disney+

Plot Man on Fire

"For an ex-CIA agent, the job of bodyguard for a 12-year old girl should have been a breeze…"

Een voormalig CIA-agent wordt ingehuurd als lijfwacht van een rijk Italiaans echtpaar en hun twaalfjarige kind. Als het kind wordt ontvoerd moet de lijfwacht al zijn kennis aanwenden om de vermiste tiener te redden.

avatar van Diesel

Diesel

Lange tijd leek het de goede kant op te gaan met deze film maar jammer genoeg zakte het na een tijdje toch in. Visueel is het allemaal wel in orde, vooral de vieze straten zijn goed in beeld gebracht, lekker donker en sfeervol. Ook het acteerwerk kan er wel mee door, Glenn bijvoorbeeld doet het wel aardig en Pesci doet gewoon zijn ding, een beetje de gevaarlijke lolbroek uithangen, dat kan hij het best.

En dan de uitwerking van het verhaal, dat had overduidelijk veel beter gekund. De jacht van Greasy op de schuldigen begon na een tijdje saai en eentonig te worden, ik miste creativiteit.

Ik kom uit op een voldoende, meer niet.

** ½

Diesel schreef:

Toch apart dat ze dat in de remake ook precies zo gelaten hebben.

avatar van Alittleromance

Alittleromance

Deze film moet niet onder doen voor de versie van 2004. Ik vond deze film ook niet slecht, een goede vertolking van Scott Glenn en het kind in de film Jade Malle mag er ook zijn. Een 3,5 verdien deze film zeker

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

weet iemand waar deze op dvd te vinden is?

avatar van Quentin

Quentin

Duitsland.

avatar van Gerlof78

Gerlof78

Wel een ok actie/thriller filmpje, maar er had iets meer pit in gemogen. Scott Glenn speelt zijn rol prima en ook de rest doet dat ook, de setting is goed gedaan de stad is lekker vies en grauw.,

avatar van blurp194

blurp194

Het origineel, waarnaar de remake uit 2004 gemaakt werd, 17 jaar later - zowat een generatie, en dat blijkt. Net als de verplaatsing van de originele setting in Italie in de '80s, en de remake in Mexico. Het origineel heeft Scott Glenn en een hele serie sterren van toen - Brooke Adams, ik zeg verder niets. De remake heeft Denzel Washington, Radha Mitchell en Mickey Rourke, en nog zo wat.

Beide films ademen echt de sign of the times - in dit geval, de onrust en frequente ontvoeringszaken in Italie. Knap getroffen, en perfect uitgevoerd zonder in cliches te vervallen vanuit een Amerikaans oogpunt. Net zoals de remake, geloof ik. En Glenn is als held even overtuigend als Washington dat in de remake is - met als extra dat hij er met zijn geschoren en geknipte hoofd ineens een stuk serieuzer en gevaarlijker uitziet.

Een van de weinige voorbeelden van waar een remake het origineel met respect behandelt, en daarnaast toch een eigen waarde heeft. En terecht, want het origineel is op zich een film die niet zozeer verbeterd hoeft te worden, maar wel in een andere context tot nieuw leven komt. Fijn werk, zowel de remake als dit origineel.