• 9.378.230 stemmen

Geregisseerd door: Timo Tjahjanto

Met onder meer: Bob Odenkirk, Connie Nielsen en RZA

Releasedatum: 14 augustus 2025

Plot Nobody 2

"Nobody ruins his vacation."

De voormalige huurmoordenaar Hutch Mansell is nog steeds getrouwd met Becca. Na afgerekend te hebben met de Russische maffia moet Hutch nu de strijd aangaan met de bazige - en gestoorde - Lendina. Bovendien blijkt dat, nadat details over zijn duister verleden onthuld werden, ook zijn vrouw een zeker verleden met zich meedraagt.

Hutch Mansell

The Barber

Sammy Mansell

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 14 augustus 2025 in de bioscoop (Universal Pictures International Netherlands)

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Dit word waarschijnlijk weer zo'n super overdreven voorspelbare Amerikaanse actiefilm die ook nog heel lekker wegkijkt. Ik zal de film heus wel een keer gaan zien, maar ondanks dat dit soort films best fijn wegkijken zie ik toch liever een ander soort thriller.

avatar van Kondoro

Kondoro

Heel veel zin in deze!

avatar van Toby2001

Toby2001

90 min pure actie fun!!

Wat doet Bob Odenkirk dit opnieuw zeer goed

avatar van scorsese

Aardige film waarin het gezin op vakantie gaat om fijne herinneringen te maken. Dit vervolg is een beetje een herhaling van zetten en waarbij de verrassing van het eerste deel er een beetje vanaf is. Wel vermakelijke en redelijk lompe vecht-scenes. Ook duurt de film zeker niet te lang. Net geen 3.5 sterren.

avatar van UpSideDown

UpSideDown

Minder sterk als de eerste film, maar wel nog vermakelijk

avatar van Lakte

Lakte

Overbodig vervolg maar wel heerlijk vermaak! Een stuk minder serieus dan deel één. Lekkere domme actie.

Christopher Lloyd (The Doc uit Back to the Future) heeft hier een wat grotere en leuke rol in dan in deel één en Sharon Stone is ook een leuke toevoeging als de slechterik. Sharon zou een hele goede Cruella kunnen spelen!

avatar van salwel

salwel

Redelijk,

Leuke actie maar flauwer dan het eerste deel.

Sharon Stone acteerde naar mijn zin te overdreven...

avatar van Neder0001

Neder0001

Ik vond 'm wat voorzichtig. De eerste 10 minuten is een regelrechte kopie van het eerste deel. Best leuk zo'n knipoog naar een eerder deel, maar het neemt zo wel veel speeltijd in beslag bij een speelduur van 89 minuten. Het verhaal is ook wel erg dertien in een dozijn: Hutch gaat naar een stad/dorp en maakt daar de verkeerde mensen kwaad. Desondanks kijkt het wel lekker weg door een goed spelende cast, en dan met name Bob Odenkirk.

Ik had trouwens helemaal niet door dat Lendina gespeeld werd door Sharon Stone. Vond 't best een mooie dame voor haar leeftijd en nu snap ik ook wel waarom.

avatar van Leooo

Leooo

Heerlijk genoten

mooie acteur !

super film weer

TOP

avatar van Brendanh29

Brendanh29

Of dit echt een sequel nodig had niet per se de man stelt niet echt veel voor als actie man, daar hebben we ’jason statham’ voor. Maar de actie is goed genoeg, dit is alleen al beter om de geweldige schurk die ’sharon stone’ speelt.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Aardig maar ook niet meer dan dat. Op momentjes ook een beetje te gemaakt hoe Odenkirk zich presenteert. Richting het einde wordt het allemaal wat lomper en daarmee beter, het sfeertje is prima en de korte speelduur is ook wel prettig. Maar de intensiteit van de busscène uit de eerste film wordt bij lange na niet gehaald. 3,0*.

avatar van kleintje 2

kleintje 2

"De opening van ‘Nobody 2’ schetst al een veelbelovend beeld door de emotionele gevolgen van de eerste film weer te geven, voordat het verhaal wordt uitgebreid en thema's als generatieontwikkeling en het ontsnappen aan je aard worden verkend. Het resultaat is een bekwaam – en niet te vergeten vermakelijk – vervolg met hart, dat een passende richting kiest, hoewel het ook een aanzienlijke hoeveelheid flow en subtiliteit (een kwaliteit die zijn voorganger zo bijzonder maakte) inruilt voor een grotere hoeveelheid inventieve actiescènes."

Een nette 6,9/10. Een actiefilm vervolg dat ten prooi valt aan oppervlakkigheid terwijl er een diepere laag duidelijk aanwezig was die het net net zo goed had kunnen maken als het eerste deel.

avatar van Shadowed

Shadowed

Minder vervolg op de originele film, ook met de hoopvolle aanstelling van regisseur Timo Tjahjanto achter de camera. Nobody 2 vormt uiteindelijk niet veel meer dan een soortgelijk concept, maar met een gebrek aan doeltreffende actiemomenten. Wel genoeg vuistslagen, kogels en ontploffingen, maar geen moord of knokpartij die menig liefhebber lang bij zal gaan blijven. Het energieke camerawerk van Tjahjanto is een plus, maar vormt een beperkte bijdrage wanneer Bob Odenkirk niet weet te overtuigen als harde actieheld. De finale doet een poging tot grootschaligheid, maar is vervolgens niet uitgesponnen of doeltreffend genoeg. Wel duurt Nobody 2 nergens te lang, wordt er naar behoren geacteerd en zit er een aardig tempo in. Fijn dat er nog projecten zijn die niet oeverloos ambitieus worden opgezet binnen dit soort werelden, maar regisseur Ilya Naishuller loopt niettemin weg met het betere resultaat.

avatar van Darkness22

Darkness22

Amai, de eerste is echt duidelijk veel beter... Jammer dit

avatar van Film Pegasus

Het vervolg van de voormalige huurmoordenaar Hutch Mansell en zijn familie. Liefhebbers zullen hier wel van houden en er zit voldoende actie en humor in om er een leuke blockbuster van te maken. Wel mist het de nodige echte pittige zwarte humor en is het vooral een home alone in een pretpark. Maar de vaart zit er wel in, zodat het ook nooit verveelt.

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Beetje zelfde als deel 1, maar nu vanuit een vakantie van Hutch en zijn familie. Aardige wegkijker, niets meer. Beste vind ik zelf dat we Connie Nielsen meer in beeld zien!

avatar van Theunissen

"After this vacation we need a vacation."

Sommige films schreeuwen om een vervolg en "Nobody" uit 2021 deed dat eigenlijk ook, maar dat had men beter niet kunnen doen. De eerste "Nobody" was tenminste nog een aardige, kleine verrassing met Bob Odenkirk in een onverwachte actieheldenrol. En nu krijgen we dus dit gedrocht van een "Nobody 2", oftewel een uitgekauwd, inspiratieloos en volstrekt onnodig vervolg dat alle charme van het origineel vakkundig de nek omdraait.

Vier jaar nadat hij het onbedoeld opnam tegen de Russische maffia, probeert Hutch Mansell (Bob Odenkirk) zijn schuld van 30 miljoen dollar bij de misdaadorganisatie af te betalen door schurken van over de hele wereld te liquideren. Hutch en zijn vrouw Becca (Connie Nielsen) besluiten om met hun kinderen een tripje te maken naar "Wild Bill’s Majestic Midway & Waterpark" in Plummerville. Nadat ook de vader (Christopher Lloyd) van Hutch is aangehaakt, komt de familie aan in het kleine toeristische plaatsje Plummerville, klaar om van de zon te genieten. Maar na een incident met wat pestkoppen wordt de familie het doelwit van een corrupte pretparkeigenaar (John Ortiz) en zijn louche sheriff (Colin Hanks) en trekt Hutch de aandacht van de meest verknipte en bloeddorstige bendeleider, te weten Lendina (Sharon Stone), waar hij ooit mee te maken heeft gehad.

Wat meteen opvalt is hoe futloos en voorspelbaar het verhaal is. Hutch Mansell (Bob Odenkirk) wordt wéér tegen zijn zin meegesleurd in een gewelddadig complot, wéér bedreigt een karikaturale crimineel zijn gezin, en wéér ontploft alles in een eindeloze reeks explosies. Het voelt alsof de scenarioschrijvers de eerste film hebben gekopieerd, een paar nieuwe namen hebben ingevuld, en dat als “script” hebben verkocht.

Bob Odenkirk doet zichtbaar zijn best, maar zelfs hij kan dit zinkende schip niet redden. Waar zijn acteerprestatie in de eerste film nog fris en verrassend was, oogt hij hier vermoeid, routineus en vooral ongeloofwaardig. Zijn “gewone man”-uitstraling is ingeruild voor een quasi stoere pose, en dat maakt Hutch een leeg, vlak personage.

De rest van de cast wordt amper benut. Connie Nielsen krijgt nauwelijks dialoog en haar rol is teruggebracht tot een decorstuk. Zo mag ze bezorgd kijken, mag ze één of twee keer ruzie maken met Hutch, mag ze de slechterik doodschieten (waarna ze zegt "Don't fuck with a mama bear") op het einde en verder mag ze niets. Het is schrijnend dat een actrice van haar kaliber zo weinig te doen krijgt. RZA is terug als broer Harry maar voegt niks toe en zijn personage is slecht uitgewerkt. Harry is vooral een excuus om als ninja extra vuurkracht aan Hutch’s zijde te zetten, zonder echt memorabele momenten. En Christopher Lloyd (een publiekslieveling in het eerste deel) wordt schaamteloos misbruikt voor goedkope nostalgie. Zijn scènes zijn kort, voorspelbaar en missen de humor en energie die zijn rol ooit zo leuk maakten.

En de inmiddels 67-jarige Sharon Stone als slechterik klinkt op papier leuk, maar haar rol is een verzameling clichés. Zo praat ze dreigend, zwaait ze met een pistool en verdwijnt ze weer zonder ook maar een sprankje indruk te maken. De film benut haar charisma nauwelijks (ze is overigens ook nauwelijks herkenbaar), waardoor de slechterik nergens echt gevaarlijk of interessant wordt.

En dan de actie. Waar het origineel nog één iconische scène had (de beruchte bus), ontbreekt in "Nobody 2" elk greintje creativiteit. Alles is gestileerd geweld om het geweld, zonder spanning of verrassing. Je ziet de knokpartijen en explosies aankomen van mijlenver, en na tien minuten voelt het alsof je naar een goedkope imitatie van "John Wick" zit te kijken, maar dan zonder stijl, zonder klasse en zonder hart. Ook bevat de film "The A-Team"-vibes, zo wordt "Wild Bill’s Majestic Midway & Waterpark" tot de tanden bewapend om een aanval te pareren, met boobytraps die duidelijk worden uitgelegd zodra de actie losbarst.

Visueel is de film ook teleurstellend. De cameravoering is druk, de montage hyperactief, en de soundtrack probeert met luide rocknummers spanning te forceren waar die niet is. Het geheel voelt meer als een lange trailer dan een echte film.

"Nobody 2" is het schoolvoorbeeld van waarom sommige films geen vervolg nodig hebben. Alles wat het origineel uniek maakte, verrassing, humor en menselijkheid, is ingeruild voor zielloze actie en platgetreden clichés. Het resultaat is een film die doelloos knalt, maar geen seconde beklijft. Dit is geen vervolg, dit is een uitmelking.

avatar van Walter S.

Walter S.

Deel 1 vond ik erg leuk, dit tweede deel is een stuk minder wat mij betreft. Ik kreeg ook het gevoel dat ik naar een lange aflevering van the A team zat te kijken. Leuk toen ik 13 was, maar nu niet meer. Hele hordes geoefende misdadigers tegen 1, wat me ook bij John Wick tegen staat, yeah right. Dan nog de over de top bad girl, het was allemaal te overdreven. Grote voordeel is dat het een compacte film, goed tempo, niet te lang, maar verder overbodig vervolg in mijn ogen.

avatar van Gerlof78

Gerlof78

Tja deel 1 was leuk en grappig, ook zeker over de top maar op een manier wat je kan hebben. Deeltje 2 was dat vere van, te kort een badguy (Sharon Stone) die niet uit de verf komt en ook te kort in beeld was daarvoor. Het verhaal vond ik ook niet de beste, maar vond ik de actiescenes wel weer een klein pluspuntje. Een 2de deel werkt niet altijd en daar is deze helaas het slachtoffer van.

avatar van schumacher

schumacher

Net zoals de vorige, love it. Puur vermaak.

Geen seconde verveeld. Lage scores begrijp ik niet. Mijn pret kon niet op.

Overdreven? Dan mogen we naar de meeste films niet kijken. Ik zie die acteur graag spelen, in better call saul speelde die ook top, goeie acteur.

Die eindscene was fun.

Als je van lekkere actie en humor houd dan is dit perfecte film. Acteren is prettig en goed gedaan, een aanrader

avatar van mrkos

mrkos

Nobody 2

Hutch Mansell probeert met zijn gezin op vakantie te gaan, maar belandt opnieuw in de problemen wanneer een onschuldige confrontatie escaleert.

Aardig vervolg, al voelt het meer als een herhaling van zetten dan als iets vernieuwends. Met een speelduur van anderhalf uur gaat de film in rap tempo voorbij en is er nauwelijks sprake van saaie momenten. Net als in het eerste deel zit hij bomvol actie, voorzien van strakke choreografie en een over-the-top aanpak die weer prima vermaakt. De actiescènes zijn sterk gefilmd en weten de energie hoog te houden. De humor is aanwezig, maar kwam voor mij minder goed uit de verf dan in het origineel.

Al met al een vermakelijke sequel, maar zonder de frisheid die de eerste film bijzonder maakte.

3 sterren.

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Aardige film en kijkt lekker weg

Vond Bob Odenkirk in deel 1 wel een "Nobody" en hier wist je wel een beetje wat je kan verwachten.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Heerlijk vervolg, top actie en vermaak van begin tot eind.

avatar van mrklm

mrklm

Als er al sprake was van een satirisch element in Nobody dan is daar niets van overgebleven in deze actiekomedie waarin voormalig huurmoordenaar, nu brave huisvader Hutch [Bob Odenkirk] opnieuw de wapens opneemt tegen Russische criminelen. Een hoop oeverloos geknok met een bijdrage van RZA als Hutch’ broer en de terugkeer van Christopher Lloyd als zijn excentriek vader. Het enige pluspunt is Stone als het doortrapte hoofd van de Russische maffia. Haar flamboyante spel krijgt een 10 met een gniffel.

Wat een echt slechte film. Zonde van je tijd. 1 tegen 1000. Bud Spencer is nog beter.

Pff crappy

avatar van Willz

Willz

Guardian2010 schreef:

Pff crappy

Valt mee toch? Van te voren weet je al dat het een soort van John Wick is met een minder verhaallijn wat lekker wegkijkt met heel veel actie erin.