Genre: Actie / Thriller
Geregisseerd door: Timo Tjahjanto
Met onder meer: Bob Odenkirk, Connie Nielsen en RZA
Releasedatum: 14 augustus 2025
Plot Nobody 2
"Nobody ruins his vacation."
De voormalige huurmoordenaar Hutch Mansell is nog steeds getrouwd met Becca. Na afgerekend te hebben met de Russische maffia moet Hutch nu de strijd aangaan met de bazige - en gestoorde - Lendina. Bovendien blijkt dat, nadat details over zijn duister verleden onthuld werden, ook zijn vrouw een zeker verleden met zich meedraagt.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op meJane
Lendina
Kartoush
Sammy Mansell
Kondoro
"After this vacation we need a vacation."
Toen in Naishuller in 2021 met het eerste deel aankwam zetten had ik al best gemengde gevoelens, gevoelens die overigens dit jaar tijdens een herziening compleet weggeveegd werden en ik die film eigenlijk héél leuk vond. Toch wist het mij destijds wel te vermaken, aangezien we natuurlijk in een vrij depressieve tijd leefden, was een verfrissing als Nobody wel echt nodig. Maar eigenlijk is dat wel een film die nooit echt om een deel twee schreeuwde, een leuke stand-alone film die eigenlijk op zichzelf al sterk genoeg was. Tijdens een bioscoop bezoek eerder dit jaar (ik meende tijdens Mission Impossible) zag ik de trailer voor dit tweede deel voorbij komen, en was ik eigenlijk best enthousiast. Hoewel we het niet nodig hadden, de droge humor is altijd wel vermakelijk.
Gisteren dan eindelijk gezien, na mijn vakantie in Schotland was ik wel even toe aan een luchtige film; daar komt Nobody toch mooi bij kijken. Helaas stond Naishuller niet aan het roer (die is druk met andere dingen, en bracht eerder dit jaar al de best leuke film Heads of State uit), en dat is misschien juist wel een gemis. Hoewel Tjahjanto het ook wel leuk deed, kon je wel merken dat er met een heel andere oogblik naar deze film werd gekeken vanuit de regie, de film voelde toch te vaak, te statisch aan en dat irriteerde me best wel.
Toch vermaakte het wel gewoon weer hoor, je weet precies wat je gaat krijgen, en dat krijg je ook. Alleen merk je wel dat de verfrissing er af is, en het allemaal via het boekje gaat. Het is allemaal ook niet zo heel spannend, een standaard corruptie verhaal die we al vele malen hebben gezien. De actie is wederom vermakelijk, en het stijve element komt ook weer terug, maar het mocht van mij wel wat harder. De ruwheid uit film één is echt compleet vervaagd, en dat is echt zonde!
De film staat zeker wel voor een prima filmavond, maar is daarnaast wel behoorlijk cliché en valt me achteraf toch wel wat tegen. Zoals ik al zei; ik had ook niet een deel twee nodig voor deze franchise, en dat is ook precies wat hier fout gaat.
filmkul
Aardig vervolg maar niet het niveau van deel 1. Het verhaal borduurt voort op deel 1 maar heeft weinig inhoud. De uitwerking is redelijk geslaagd. Het tempo ligt lekker hoog en actie en zwarte humor volgen elkaar prima op. De verrassing die deel 1 kende wordt hier uiteraard gemist waardoor het een beetje een standaard actie filmpje is geworden. Maar wel vermakelijk. Het acteerwerk is verder in orde. Visueel ook prima geschoten. Gewoon een lekker, beetje bruut, filmpje voor tussendoor zonder echte minnen. 3.0/3.5
Teleurstellende, tamme sequel, vreemd genoeg van de hand van regisseur Timo Tjahjanto, die zich doorgaans niet laat beperken qua geweld en bloederige toestanden. Hier bakt hij er helaas weinig van, al moet wel gezegd worden dat hij opgezadeld zit met een waardeloos script. Een paar aardige momenten waarin de film kortstondig tot leven komt, maar overwegend is dit een hopeloos voorspelbaar en fantasieloos uitgewerkt aktiefilmpje geworden.
Brabants
Nobody 2 was voor mij net als zijn voorganger weinig interessant. Ik ben een echte fan van Bob Odenkirk maar ik kan met deze film weinig. Er zit gewoon geen verhaal in. De actie is harstikke leuk maar teveel aan opstapeling van. Ik heb me vermoedelijk laten verleiden door de hype(lol).
Collins
Nobody was een leuke verrassing en had met Bob Odenkirk als huurmoordenaar met agressieproblemen een uitstekende actieheld. Een fijne wegkijker met actie en humor. Nobody 2 is eveneens een leuke verrassing. De belangrijkste personages zien we terug, de actie is stevig en de humor is gebleven. Dat er een andere regisseur in de persoon van Timo Tjahjanto aan het roer staat, doet geen afbreuk aan de film maar is wel enigszins te merken aan het gebruik van de humor.
In Nobody was de humor al gebaseerd op overdrijving. Met realisme had de film niet veel te maken. In Nobody 2 is het allemaal nog een tandje zwaarder aangezet. De actie is stevig maar heeft steevast een komische inslag. Hoe verder in de film hoe komischer die insteek wordt. De uiteindelijke showdown is hartstikke leuk maar ook volledig over the top. En dan zijn er natuurlijk de personages die zonder uitzondering niet herkenbaar zijn als realistische figuren. Leuk is in dit kader het optreden van Sharon Stone. Nauwelijks herkenbaar speelt zij de psychopathische onderwereldfiguur waarmee Odenkirk moet afrekenen.
De humor is een integraal bestanddeel in de film. Voor realisme of serieuze actie is in deze film geen plaats. Dat neemt niet weg dat de actiescènes gewoon spannend en goed zijn geënsceneerd. Laat dat maar aan Tjahjanto over die in films als Killers (2014) al bewees het brute geweld niet te schuwen. Nobody 2 is een heerlijk overdreven, harde en grappige aaneenrijging van gewelddadige excessen. Leuk.
Jynxter
Natuurlijk is Nobody 2 op geen enkele manier serieus te nemen. De humor is niet altijd geslaagd. De rol van Sharon Stone is een redelijke mispeer. En tijdens de Grand Finale komt het gebrek aan inspiratie van de scenario schrijver van dienst pijnlijk naar voren.
Maar toch, en misschien ook wel omdat de verwachtingen al niet heel hoog waren, is deze chaotische onzin me prima bevallen.
Waku
Ik zag pas tijdens aftiteling that Sharon Stone er in zat
Waku
Verstand op nul en beuken maar.
Met dat idee heb je simpelweg een kleine 90 minuten vermakelijke actie, soms lekker bruut.
Timothyvdmeer
toch tegenvallend na het 1e deel maar dat was te verwachten. Wel fijn dat de film niet te lang duurde.
Sharon Stone was echt mega slecht maar goed leuke kill dat dan weer wel.
elayz
Gewoon weer lekker actie. Lekker korte film ook, die nergens gaat vervelen.
peterx43
De eerst Nobody heeft iets speciaal tot na het bus voorval gaat de film neerwaarts . Deze gaat daar verder, veel van hetzelfde. Bob Odenkirk vind ik zou in veel betere films moeten meedoen. Groot acteertalent. Hopelijk krijgt hij eens een betere rol aangeboden .
Captain Pervert
Het eerste deel is een leuke verrassing met origineel geweld en een hoofdpersoon die je daar totaal niet verwacht. Komediant Bob Odenkirk, in het echt al vrij oud en vrijwel kaal, als keiharde huurmoordenaar (met toupet). En het was glorieus. Met name het gevecht in de bus is even episch als de ontboezeming van Darth Vader aan Luke Skywalker aan het eind van The Empire Strikes Back.
Dat gevecht hebben ze hier getracht te kopiëren, maar juist omdat je het voelt aankomen is het minder leuk. En dat geldt eigenlijk voor de hele film. Technisch is het allemaal vrij goed, maar niet briljant. De humor is aardig, maar geen blauwe dijen van het dijenkletsen. En met een actiekomedie heb je dat nou net nodig: over the top humor die op een originele manier in beeld is gebracht. En dat mist hier allemaal een beetje.
Het was wel weer leuk, maar uiteraard is het een compleet overbodig vervolg.
3,5 sterren
Ste*
- 2072 berichten
Mwe. Deel 1 vond ik nog wel tot daaraan toe. Had weinig om het lijf, maar was vermakelijk genoeg. Dit deel is eigenlijk alleen het laatste kwartier wel oke. Het pretpark is wel een leuk decor voor de actie, en Sharon Stone (ik wist eerst heel de tijd niet of ze het echt was, maar wel dus) is wel een leuk personage.
Verder boeit het allemaal niet zo. Het verhaal gaat nergens over, de personages zijn all over the place en leer je totaal niet kennen tijdens zo'n korte speelduur. Het geweld is wel aardig vermakelijk, maar dat is het dan ook wel.
teigertje
- 2076 stemmen
Een amusante aktie film deze tweede film van Nobody.
De eerste film was beter.
Deze film heeft een wat meer komisch gehalte.
Echt origineel is het niet.
En de boeven zijn niet echt overtuigend.
De film muziek is veelal niet passend.
Het is een redelijke aktie film.
The Brain
Nobody 1 was een verrassend originele film met veel humor en bijna slapstick geweld. Bob Odenkirk in een rol die je niet direct van hem zou verwachten. Bij het tweede deel is de verrassing weg en krijg je een vrij standaard actie filmpje te zien dat nergens in uitblinkt. Het kijkt lekker weg en duurt niet te lang, prima vermaak maar niet meer dan dat.
Thomas83
Aan de eerste film kan dit vervolg nooit tippen. Er zijn geen iconische of echt fijn geschoten actiescènes nu en het is allemaal een stuk luchtiger. Toch zorgt ook juist die keuze ervoor dat ik deze film nog wel kon waarderen. Het is allemaal net wat anders en ook lekker onzinnig allemaal. Als het familiedrama daadwerkelijk nog wat had overtuigd met chemie tussen de familieleden dan had dit misschien nog een prima film kunnen zijn. Lloyd zit in de film maar doet eigenlijk helemaal niets. Stone is amusant in een verrassende rol.
Gewoon verstand op nul en dan is de film vermakelijk.
sinterklaas
...Goed, en hoe is deze prent?
Waar in deel 1 de Russische regisseur achter Hardcore Henry op de regiestoel heeft mogen zitten, is de eer nu aan Timo Tjahjanto. Het Indonesische brein achter de intense actiefilms die zelfs nog beter geschoten zijn dan de films van Gareth Evans. Die splitste met zijn broer omdat Kimo voor de horror wilde tekenen en Timo voor de actie.
Maar nu mag Timo, na in zijn eentje de ubervette The Night Come for Us en de iets te langdurige The Shadow Strays te hebben gemaakt, zich verplaatsen naar Amerika.
Het plot van dit vervolg is helemaal niet misplaatst. Na de grauwe urban-scenes uit deel één lijkt het voor Hutch Mansell de tijd te zijn om eens zijn aandacht op zijn gezin te richten en met de familie maar eens op vakantie te gaan. Hutch denkt ineens terug aan Wild Bills Majestic Midway and Waterpark die hij vroeger in zijn jeugd eens had bezocht. Met nostalgie maakt hij zich klaar voor dit gezinsuitje... en opa Mansell gaat gelukkig ook mee.
Maar de tijden lijken wel hier en daar te zijn veranderd op dit speelse zonnige plek, en na de eerste escalatie in een spelhal, lijkt hij zichzelf in de schijnwerpers te hebben gezet. En zo komen we erachter dat het park is veranderd in een dekmantel voor de onderwereld. Het wordt nooit echt duidelijk waarin.
Maar zoals beloofd komen we aan actie niks te kort en kan je ook wel zien dat het uit de hand van Timo is. De actie is iets bruter en wreder dan deel één. Vele bloederige hand-to-hand gevechten en wederom spectaculaire kogelregens en ontploffingen met lompe humoristische twist. Zelfs een kleine herhaling van de shotgun-scene uit The Night Comes For Us. Qua bijrollen komen Nielsen wat meer aan bod, is Christopher Lloyd weer op oude kracht, zijn de kids lekker dwars en eigenwijs en heeft RZA zijn karakter opgevoerd nadat hij zich in de tussentijd in Japanse vecht en zwaardkunsten heeft verdiept. John Ortiz vormt een prima aanwezigheid en Sharon Stone was in topvorm als de meedogenloze syndicaatleidster. Wel jammer dat haar rolletje iets te kort was.
Nee, ik heb me prima vermaakt. Door de lichtelijke feel good-gehalte is deze ook nog ietsje beter dan deel 1. De combinatie werkt voor mij altijd prima. Eens kijken wat onze Indonesische actiekoning gaat bakken van het vervolg op de The Beekeeper. (en dan moet ik deel één ook nog zien nadat ik een beetje ben uitgekeken op het herhaalwerk van Jason Statham)
Filmreiziger
Op zich een prima film, maar het is feitelijk een copy van deel 1, maar dan in een andere omgeving. Maar: als je zin hebt in een 'look-a-like' van het origineel, krijg je deze wel in uitstekende kwaliteit. Natuurlijk: de verassing van de aard van 'nobody' is er niet. Maar ook voor de rest is het bijna letterlijk een copy van deel 1 inclusief het a-team achtige einde (dat hier bijna home-alone achtig wordt qua slapstick). Daarmee was deel 1 wel echt een stuk beter. Toch is het gelukt om ook hier wat nieuwe elementen in te brengen (die ik niet zal verklappen) en maken ze op een leuke manier gebruik van de herhaling (zoals in de openingsscene). Onder het motto: maak van je zwakte je kracht. Daarmee is het eigenlijk aan jezelf of je de film wilt zien. Wil je een 'nobody' zien zoals het origineel maar dan net anders? Vooral kijken. Heb je daar niet zo'n zin in? Beter wat anders opzetten. Ik had er wel zin in. Vandaar 3 sterren.
Amusant A-Team.
Waar Nobody een klein meesterwerkje binnen het actiegenre was, is het tweede deel vooral een herhaling zonder het verrassingseffect. Het is meteen duidelijk wie Bob Odenkirk's personage is en dus hoop je als kijker op z'n minst op vernieuwing. Die wordt gelukkig gebracht doordat het verhaal dit keer in familievorm wordt gegoten, waarbij je deels het idee hebt naar een explosieve romcom te kijken. Die gedachte verdwijnt al snel omdat de grapjes niet sterk genoeg zijn en de romantiek eigenlijk geen kans krijgt. Bob moet namelijk telkens weer opnieuw aan de bak en dan ook nog eens in de hoogste versnelling.
Gelukkig wordt er soelaas geboden door een onverwacht bijrollende Sharon Stone. Ze mag lekker schmieren, maar ook zij is onderhevig aan het moordende tempo waarin de ene vijand na de andere van de aardbodem verdwijnt. Vaak zeer creatief, maar we hebben het veelal eerder gezien. Neemt niet weg dat de knokscènes tegelijkertijd ook het beste zijn wat de film te bieden heeft. Christopher Lloyd hangt er verdwaald bij en eigenlijk weet alleen Colin Hanks iets meer indruk te maken tijdens zijn korte beeldtijd. Het mag de pret niet drukken want Nobody 2 is volgens de oude wetten van The A-Team een amusante beleving. Soms is meer van hetzelfde voldoende.
***
Met dank aan Universal voor het recensie-exemplaar.
martijnk
Ik vond deel 1 wel leuk omdat hij een normale persoon was die van vechten hield. Maar nu was hij ineens Jason Statham. En dan het Home Alone aan het einde was ook niet mijn ding.
Noodless
Minder dan het eerste deel gezien dat de film meer een herhaling is en zich nog meer richt op over the top scènes.
Nog steeds wel vermakelijk, maar een film die niet blijft hangen. 6/10
Filmkriebel
This is just another Mansell's vacation...
Wel ik heb me heel erg geamuseerd met deze sequel. Vreemd dat laag gemiddelde. De mix van lompe bloederige actie en droge humor werkte heel goed. Ditmaal gaat Mansell met zijn gezinnetje naar een pretpark en komt terecht in nieuwe problemen die hij meestal niet zoekt, maar waarbij hij het ook nooit kan laten om de zaken af te werken als ze zich voordoen. De zoon van Tom Hanks speelt de rol van een corrupte sheriff, maar met Sharon Stone als de baddie kon ik iets minder. Ze wordt ook gewoon niet uitgewerkt. Bob Odenkirk is alweer goed bezig als de pater familias die aan vakantie toe is. Een grappige actiefilm met hoog entertainmentsgehalte en die zich totaal niet serieus neemt. Men lijkt te vergeten dat deze film vooral een komedie is. 3,5* net als de voorganger.
Lovelyboy
Na enkele jaren terug me op kerstavond prima vermaakt te hebben met het eerste deel had ik dan ook geen moeite om kerstavond deel 2 aan te slingeren. En aanvankelijk was ik wel enthousiast over een tweede deel waar ik het eerste erg goed kan waarderen, toch blijkt het dan wel weer erg moeilijk om zo'n vervolg een goede draai te geven.
Want ja, wat moet je eigenlijk bedenken voor zo'n tweede deel wat al niet bedacht is voor het eerste? En zo begint deel 2 eigenlijk niet anders dan de eerste met een beeld van het falende gezin waar Hutch in ieder geval zijn oude professie weer heeft opgepakt. Zoals duidelijk gaat het bergafwaarts met het gezin waarop men besluit op vakantie te gaan op een plek vol herinneringen voor Hutch, maar uiteraard is niets wat het lijkt en zijn problemen voor Hutchie praktisch onvermijdelijk. Toch is het allemaal verre van goed waar vooral de tweede vechtpartij aan de lamme kant is met het Saints Go Marching In melodietje. De makers willen kennelijk anders en komen ook met een nieuwe aanpak, veel meer de luchtige en humoristische kant op, toch werkt het voor mij niet en is het een zwakke afspiegeling van het ontzettend goede eerste deel.
Maar gelukkig zit er halverwege toch wat verbetering in waar Colin Hanks wel een goede verschijning is als de harde sheriff, jammer dat er niet meer verhaal om hem gecreëerd wordt want Wyat Martin is niet heel interessant. Kingpin Lendina is dan alweer een stukje beter, overigens neergezet door de haast onherkenbare Sharon Stone, dat die ook nog acteert. En ach, wanneer Hutch, zijn broer en vader andermaal de handen in één geslagen hebben om het gespuis wat manier te leren in een pretpark dat nagenoeg geleveld wordt is dat toch wel weer leuk en vermakelijk. En zo blijkt Nobody 2 naar een prima en gewelddadige climax toe te werken, toch zijn daar helaas ook weer enkele flauwe momenten aanwezig.
En zo blijkt deel 2 verre van het niveau te blijven wat we gewend zijn van de eerste film maar is het vanwege de explosieve actie toch best nog wel vermakelijk te noemen.
AmazingPP
Na het voor mij verrassende eerste deel was dit deel en beetje tegenvaller. Het gaat feilloos door op de perikelen uit deel één, maar het is slecht uitgewerkt. De film voelt "eenvoudig" en afgeraffeld aan. Desalniettemin blijft het een vermakelijke actiefilm met veel actie. Verrassend om Sharon Stone te zien in deze rol; zonder enige botox of plastische chirurgie blijft ze een mooie vrouw. Drie magere sterren.
Rodger
Leuk vervolg van het eerste deel ..
non nonsens actie en humor
Leuk vermaak dus

Black Phone 2
Horror, 2025

Freakier Friday
Komedie / Familie, 2025
sluipmoordenaarvervolgwraakdonkere komedieone man armyfamily vacationhard hilariousrussian mafia