• 9.377.445 stemmen

Met onder meer: Frank Lammers, Aiko Beemsterboer en Huub Smit

Gesproken taal: Nederlands

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Ferry 2

Ferry heeft alles verloren en leeft nu een teruggetrokken leven ver weg van Brabant. Alles verandert wanneer Ferry's achternichtje Jezebel van Kamp hem om hulp vraagt en Ferry belast met een zwaar geweten. Ferry weet dat één geheim nooit aan het licht mag komen: zijn betrokkenheid bij de moord op Jezebel's vader Jurgen. De inzet is hoog en de waarheid weegt zwaar op Ferry’s schouders...

avatar van Hardrebel

Hardrebel

1,5 ster gegeven

Wat een matig verhaal. Script is niet origineel en het nichtje is totaal niet geloofwaardig. En enigzins vreemde keuzes in het plot.

Frank lammers probeert de film nog enigzins te redden, wat het nog enigzins kijkbaar maakt. Maar het Bassie en Adriaan gehalte wat hierboven werd aangehaald is niet te ontkennen en kan met vlagen nogal storend zijn.

Het einde suggereert dat er geen derde deel komt en dat is maar goed ook denk ik. Hij gaat dood. En dan te bedenken dat Frank Lammers in een interview zei dat hij nog wel wil doorgaan als Freddy Bouman. Ik raad dat hem ten zeerste af.

Het is goed zo, genoeg uitgemolken. Ik stel een nieuw seizoen van Undercover voor met een nieuw verhaal en nieuwe acteurs.

avatar van The Oceanic Six

Ben altijd benieuwd naar dit soort miskleunen in populaire reeksen of de producers, Netflix of zelfs Frank Lammers dit nou niet aan zag komen. Waren zij wel tevreden over het resultaat of denken ze, content is content. Boeiend of mensen het leuk vinden.

Want de meest recente Ferry serie en film kwamen ook van Netflix af en die waren uitstekend.

avatar van dudok56

dudok56

Ferry2: Een tè ver uitgemolken en slappe versie van Ferry1. Helaas met matig soms amateuristisch (ook door Frank) acteerwerk, ongeloofwaardige scenes en totaal voorspelbaar. Eén brug te ver zou ik zeggen. JAMMER

avatar van Smugmarty

Smugmarty

Heel jammer, want dat had zo’n mooi kunnen zijn.

Frank Lammers zet een prima rol neer, al begint het slonzige en uitgezakte wel te overheersen. Maar de kruk zit ‘m in het slechte plot onwaarschijnlijke slechteriken. Extra cru dat Ferry in de film zelf regelmatig hierover klaagt als hij met beginnende criminelen aan de slag moet.. het geheel is eigenlijk veel passender voor de film zelf

Zoals mijn bovenbuurman hier al schrijft, ben ik heel benieuwd wat ze nou zelf van deze film vinden. Enorm zonde om een sterke reeks zo af te sluiten.

avatar van perdona

perdona

Wat enne knommel!

avatar van Bren76

Bren76

Wat een kutfilm.

Hoe haal je zo'n succesreeks in 1.5 uur finaal maar de klote.

Lammers ...ik miste de sambal zeg maar, je nichtje in de film zou nog niet eens moeten mogen acteren voor een reclamespot van inlegkruisjes.

Het is té jammer dit.

Vraag me af wat Danielle gefactureerd heeft voor haar glansrijke bijdrage.

De vorige films cq series waren zó sterk dat dit enkele emdr sessies nodig heeft om erover heen te komen.

Mega jammer.

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Ah jammer

Helaas is dit het slechtste van de reeks. Ook het meest onrealistisch

Maar toch het is Ferry Bouwman en heb je toch een pluspuntje en met wat humor en aktie kijkt het alsnog aardig weg

avatar van gotti

Stokslagen voor deze rommel. Echt gênant hoe slecht dit is…

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

De prequeltitels rond Ferry Bouman waren verrassend goed. Vooral de serie wist een nieuwe laag toe te voegen aan het turbulente liefdesleven tussen Ferry en Danielle. Je zat er niet op te wachten en toch ging je iets meer van de bekende personages houden. Juist omdat je wist welk onheil hen in de bittere toekomst stond te wachten. In die zin slaat 'Ferry 2' (2024) echt een verkeerde weg in door Jezebel (Aiko Beemsterboer) en haar vriendengroep zo centraal te stellen. Je kent deze mensen helemaal niet. Het script doet ook weinig moeite om enige band met ze op te bouwen. En het lijntje met Dennis (Huub Smit) is te weinig om Ferry's verleden geloofwaardig te koppelen aan Jezebel's heden. De zelfbenoemde 'king of the camping' wordt bijna een bijrol in zijn eigen film. Het zou me zelfs niet verbazen als 'Ferry 2' (2024) gemaakt is om af te tasten hoe Jezebel ligt bij het publiek i.v.m. mogelijke vervolgprojecten.

avatar van Jointz

Jointz

Absurd dat je deze reeks in ruim een uur om zeep kunt helpen. Ik hoop dat het nu ook echt genoeg is en er geen vervolg meer aan wordt gegeven.

avatar van Arjan1984

Arjan1984

Waardeloze film. Het begin leek nog leuk, daarna een zeer grote teleurstelling. Zeer slecht acteerwerk van meerdere acteurs in de film. Verhaal was slecht en rommelig. En het open einde van de film sloeg echt nergens op. Heel erg jammer. Had er naar uit gekeken de film te gaan kijken maar ongelooflijk wat slecht.

avatar van Elineloves

Elineloves

Ik keek Ferry altijd graag, maar dit was toch wel een dieptepunt. Vreselijke verhaallijn, acteerwerk slecht (Die Jezebel, wat een irritant kind) en aan alles is voelbaar dat het compleet uitgemolken en zonder "passie" gemaakt is. Ik vond Huub Smit nog een klein lichtpuntje, want zelfs Ferry kon me niet meer bekoren.

Genoeg is genoeg zou je denken, maar vrees dat we er nog niet helemaal vanaf zijn.

avatar van KritischVentje

KritischVentje

Ja, dit was niet best.

Ben een ENORM groot fan van de franchise en probeer als een deur aan deur verkoper iedereen te overtuigen de series te zien als ze dit nog niet hebben gedaan, maar dit kan ik onmogelijk verdedigen.
De bad guy was verschrikkelijk ongeloofwaardig, maar naast het Jared Leto / Joker (?) type dat er werd neergezet was er op het gebied van cinematografie zoveel meer mogelijk om hem enger en onvoorspelbaarder over te laten komen. Kijk voor inspiratie naar Jules Winfield, Victor Sweet, Hans Landa en meer van dat soort karakters als je een een gekke onvoorspelbaar karakter wil neerzetten. Mateloos aan geïrriteerd. Maar goed, de beste stuurlui staan aan wal he?

Verhaal was flinterdun. De kijker krijgt totaal geen tijd om zich te hechten aan de "de crew" en daarom werkt die plotselinge dood van die ene jongen totaal niet. Who cares? Weet niet eens meer wie dat was!

Nee, werd er niet heel vrolijk van. Vermakelijk, maar dit verdient de franchise niet.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ik vond het niet zo extreem slecht als hier wordt geschetst. Toegegeven, ik had op (veel) meer gehoopt. Het voelt een beetje episodisch aan, als 1 aflevering in een serie en nauwelijks als onderdeel van een overkoepelend plot. Dat komt vooral doordat er amper acteurs uit de vorige seizoenen/film in zitten.

Visueel is het allemaal wel oké. Best aardige actiescènes ook. De nieuwe personages konden me gestolen worden, al is "Lex van Dun" wel een lekker gestoorde tegenstander. Zijn typische maniertjes bevielen mij wel. Het verhaal had weinig om het lijf, maar desalniettemin is het altijd leuk om Ferry terug te zien omdat het gewoon zo'n heerlijk lomp personage is.

Dat maakt mij erg vergevingsgezind, tot het einde. Want hoe je dit einde ook interpreteert, het is een stom einde. Als hij dood is, is het niet alleen kut omdat hij dood is maar ook omdat het een matig afscheid is van een geweldig personage, maar als hij nog leeft en er komen nog meer tegenvallende sequels, is het ook kut.

Kortom: niet zo oogbalschurftverwekkend als menig teleurgesteld kijker je wil doen geloven, maar aan de andere kant behoorlijk waardeloos vergeleken met de series en film die eraan voorafgingen. Met name ook omdat de meest recente iteratie, de prequelserie "Ferry", door mij is beloond met 4.5 sterren omdat het bijna Breaking-Bad-goed was en nog beter dan de originele Undercover-reeks.

avatar van jikamajoja

jikamajoja

Een half punt voor de Ferry als Kerstman.

De rest van de film is waardeloos!

avatar van erikvdven

erikvdven

Ik zou het niet te ver uitgemolken noemen, maar dit was wel een teleurstellend vervolg. De enige acteur waar ik wel weer over te spreken ben is onze trouwe Frank Lammers. De rest was ver ondermaats, geen enkele acteur die indruk maakte in zijn/haar rol naar mijn mening en het verhaal viel ook vies tegen.

Er mocht van mij zeker wel een deel twee komen, met een verhaal waar iets langer over is nagedacht en beter uitgevoerd.

avatar van Oliveri

Oliveri

Totaal overbodige en mislukte film. Erg jammer, want al de overige series en films zijn gelukkig wel de moeite waard. 1/5

avatar van Arno1959

Arno1959

Zeer matige film, weinig of geen spanning.

Ik kreeg het idee dat er een vervolg zou komen.

Op dit niveau is voor mij niet nodig,

avatar van Dj.Larz

Dj.Larz

Zonde van de tijd. Kleuters die een rol van een volwassenen moeten spelen. Wat een aanfluiting deze film.

avatar van PCTERN

PCTERN

Wat een mislukking is dit zeg, dan kijk ik nog liever 1,5 uur non-stop naar de Jumbo reclame. De hele Ferry legende totaal vernietigd. Totaal verkeerde castings, een flutverhaal met ongeloofwaardige tegenstander pillenboer en vooral dat nichtje. Moest een kind van een grote geldschieter ook een grote rol in de film of zo ? Zoveel geld moet het sowieso niet geweest zijn. En waarom ga je de finale filmen in een afgedankt zwemparadijs (Scheldorado Terneuzen) ? Gauw vergeten dit.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

PCTERN schreef:

Oh lol, ik had dit niet eens door. Ben als kind vaak in Scheldorado geweest.

avatar van Brandt

Brandt

Er is al zoveel gemopper te lezen dat ik het kort ga houden. Mijn huisgenoot haakte af toen er met mitrailleurs werd gezwaaid. Zelf heb ik de rit als een soort verplichting uitgezeten, wat zonde was van mijn tijd. Opgelucht de kwelbuis uitgezet.

avatar van Chelsea94

Chelsea94

Tja, ik had wat reviews gezien en dacht dat het wel mee zou vallen, maar jeetje. Dat non binaire nichtje, of wat willen ze nu precies met haar? Moet waarschijnlijk de nieuwe superheld zijn, komt totaal niet over, het brabants klinkt verschrikkelijk en ze straalt ook echt niets uit. Het verhaal kent eigenlijk niets, geen diepgang, geen spanning, het is meer om er nog maar eens eentje te maken. Waar Undercover met een goed verhaal en personages scoorde, net als Ferry en de serie, heeft deze dit allemaal niet. Het leek wel een soort tienerversie van Undercover met allemaal pubers die stoer moeten zijn. Een Bassie & Adriaan achtige boef en de meest onboeiende personages waarschijnlijk geleend uit de Brugklas serie.

Ze gingen beter weer terug in de tijd met de personages uit de series, met deze film kan ik niets. Niet Ferry Bouman waardig, zijn personage lijkt op niets het personage uit de andere delen.

Jammer, ik had hier veel van verwacht maar dit is het niet. Het einde was zeer matig. Waar ik normaal aan Undercover en Ferry goede cijfers geef lukt dat bij deze helaas niet.

avatar van Deep Dreams

Deep Dreams

Oei wat wordt deze film hier met de grond gelijk gemaakt zeg?!? Ok tis absoluut niet de ferry film meer zoals deel 1, of zoals de serie, waarschijnlijk ook met de jeugdige personages en het verhaal dat niks meer te maken heeft met het luxe leven in de "camping" en de criminaliteit...

Heb ik er van genoten......uiteindelijk wel voor een deel.... is het nog echt ferry..... misschien niet nee... en het einde met die machine pistolen hoefde ook niet.

Is het een slechte film nee.. is het een goeie film.. ook niet... ik had beter verwacht.

avatar van Corcicus

Corcicus

Lammers komt nog eens zijn truukje opvoeren als een oude, verrekte circusbeer en voor de rest mocht het allemaal geen cent kosten. De cast is piepjong en volstrekt onbekend. De schurk van dienst is een dolgedraaide karikatuur van keizer Caligula die op geen enkel moment overtuigt. Heel flauw allemaal.

avatar van wimaroca

wimaroca

Echt wat een slechte film,

en vooral die Jezebel,die was echt slecht,met zijn overdreven gedrag.

met veel moeite toch maar afgekeken,

Dan is Pippi Langkous nog veel spannender, met die 2 agenten.

avatar van sateck

sateck

Zo op de valreep nog even de slechtste film van 2024 gezien. Jeetje wat was dit een goedkope en slechte film zeg……. Wat zouden ze er zelf van vinden?

Een gemiddelde aflevering van Baantjer is beter, in alle facetten.

avatar van TimF

TimF

Goh overdreven lage score hier. Ok het nichtje is niet geloofwaardig/niet goed gecast voor deze rol. Maar vond het geheel toch zeker vermakelijk en lekker vlot.

avatar van Nielojram

Nielojram

Film was inderdaad niet best(ie)...

Maar afgeven op Aiko Beemsterboer, á la Jezebel... Voor haar leeftijd is ze echt een hele goede actrice, check Oogappels. Kan heel goed zijn dat deze rol haar niet paste, maar wat zou jij doen als eenentwintig-jarige actrice die gevraagd wordt voor zo'n blockbuster.. Dan zou ik ook keihard mijn best doen en de bankrekening lekker laten ka-tjengen...

Rest van de cast, naast Frank, uiteraard, was bagger. Zelfs Komtgoed en Seline waren magertjes, en die zouden toch moeten weten hoe ze met dit criminele bijltje moeten hakken ..

avatar van Rancid

Rancid

Begint best geinig, we zaten regelmatig te grinniken om ‘d’n Feggy’ en z’n terugkomst. Maar vooral in de laatste 30-45 minuten gaat het echt helemaal mis. Wat een gedrocht, jammer, na zo’n mooie serie.