• 9.372.789 stemmen

Geregisseerd door: Jean Luc Herbulot

Met onder meer: JoeyStarr, Asia Argento en Michele Riondino

Gesproken taal: Frans

Plot Jour de Colère

Franck heeft geen mededogen, wat goed van pas komt als freelancer die zowel zijn contracten als zijn doelwitten met dezelfde koude precisie uitvoert. En toch, vanavond, verloren in de vrieskou van de Belgische Ardennen, verslapt zijn greep voor het eerst. Een vlaag van empathie overvalt hem en spaart het leven van zijn doelwit. Oh, hij is zich er terdege van bewust dat hij zojuist een enorme fout heeft begaan. Daardoor staat niet alleen zijn reputatie op het spel, maar zijn hele leven. Want nu moet hij straf ontlopen van zijn ontevreden klant, een zekere Cesar Falcone, het soort dat graag paardenhoofden achterlaat in het bed van zijn vijanden.

avatar van janpacino64

janpacino64

Niet best.

avatar van blurp194

blurp194

Niet heel erg gelukt, geloof ik - hoewel dat een begrip vereist van wat de maker precies bedoeld had, en dat ontbreekt nogal. Sowieso hangt het hele idee van een film over een huurmoordenaar me al een paar jaar enorm de keel uit, er komt veel te veel van dat soort draf uit Hollywood. En dan dit plot? het begint wel interessant, maar dat duurt niet tot het einde. Tel daarbij de irritant aanwezige soundtrack, de af en toe fraaie maar vaak ook oninteressante locaties. En wellicht de grootste makke, de cast - wat is er dan toch met Joeystarr gebeurd de afgelopen paar jaar. Alsof je iemand met een masker van zijn hoofd ziet rondlopen, zo zakkerig ziet het er uit. Triest word ik er van. En buiten dat, het komt ook niet echt over alsof hij er helemaal bij is, maar dat ligt niet beslist aan hem, want de hele cast loopt er wat matjes bij. Wellicht hun dag niet? Hoe dan ook, dit is mijn film niet.