• 9.376.078 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Graham Hughes

Met onder meer: Annabelle Logan, Joma West en Paddy Kondracki

Plot Hostile Dimensions

Twee documentairemakers besluiten de verdwijning van een graffitikunstenaar te onderzoeken die schijnbaar in het niets verdwenen is. Terwijl ze dieper in hun onderzoek duiken, stuiten ze op een onheilspellende vrijstaande deur die hen meeneemt op een duistere reis door de dimensies erachter. Vastbesloten om de waarheid te achterhalen, realiseren de twee zich al snel dat ze op iets zijn gestuit dat veel angstaanjagender is dan ze zich ooit hadden kunnen voorstellen.

avatar van joolstein

joolstein

Multiverse-on-a-budget found-footage-film Oftewel een piepkleine found-footage sci-fi/horrorfilmpje (had ook wat weg van komedie) over een paar documentairemakers die onderzoek doen naar een vermiste vrouw. Die volgens een online filmpje door een mysterieuze enge deur, stapte naar een alternatieve dimensie. De filmmakers vinden de deur (alsof ze nooit iets van Monsters, Inc. hebben geleerd) en beginnen het te onderzoeken...Het heeft een heel laag budget, maar het was wel pittig, interessant en fantasierijk. Ik wou dat ze net iets meer budget hadden gehad zodat ze zonder budgetbeperkingen zich ten volle hadden kunnen uitleven in de ‘vijandige dimensies’ Hoe dan ook dit is een goedkope film die slim en creatief gebruik maakt van zijn beperkingen, het acteerwerk is goed en het concept is zelfs prijzenswaardig groots, gedurfd en dwaas. Ik heb me er prima mee vermaakt!