• 9.369.673 stemmen

Oorsprong: Sri Lanka

Geregisseerd door: Linton Semage

Met onder meer: Trelicia Gunawardena

Plot Padadaya

Een eenzame weduwnaar begint te verlangen naar de jonge, aantrekkelijke vrouw van zijn buurman. Wanneer de buurman enige tijd vertrekt voor zijn werk, start hij een affaire met zijn buurvrouw. Deze affaire werpt een schaduw over het hele dorp waarbij de harmonie binnen het dorp onherstelbaar verstoord dreigt te worden.

avatar van Fisico

Fisico

Een weinig bijzonder werk van Sri Lankaanse makelij. Sowieso een low budget en de beperkte middelen die voorhanden waren geven een vrij oubollig effect. Het plot is niet zo origineel. Een buurman heeft een oogje op zijn knappe buurvrouw. Wanneer diens echtgenoot enige tijd weg is, verdwijnt ook het principe van "kijken mag, aankomen niet". Het deed me wat denken aan de Japanse film Ai no Bôrei (Film, 1978) met dat verschil dat er hier niemand vermoord wordt.

Maar achterklap is er des te meer. Niet alleen van zijn eigen vader, maar van de gehele dorpsgemeenschap. Achterklap waarmee de man moeilijk om kan en in deze besluit om de watertoegang te ontzeggen aan het dorp.

Nouja, echt warm werd ik er allemaal niet van. Gelukkig is de speelduur erg beperkt en valt het heus wel mee om het dikke uur door te komen. Maar aanbevelingswaardig zou ik deze film niet noemen. Leuk om eens mee te pikken, maar niet meer dan dat.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Fisico: waar heb je dit gezien?