• 9.369.636 stemmen

The Demon Disorder (2024)

Horror | 85 minuten

Genre: Horror

Oorsprong: Australië

Geregisseerd door: Steven Boyle

Met onder meer: Christian Willis, Charles Cottier en Dirk Hunter

Plot The Demon Disorder

Graham word geplaagd door zijn verleden sinds het overlijden van zijn vader. Ook is hij vervreemd geraakt van zijn twee broers. Jake, de middelste broer, zoekt contact met Graham en vertelt hem dat er iets mis is. Volgens Jake is Philip, de jongste broer, bezeten door hun overleden vader. Graham wil dit met eigen ogen zien en gaat op bezoek bij zijn broers. Ze ontdekken een duister familiegeheim.

avatar van blondiefilmfreak

blondiefilmfreak

hum mits goed uitgewerkt zal dit wel eens wat kunnen zijn.misschien ook niet.

avatar van joolstein

joolstein

Van regisseur Steven Boyle zal je waarschijnlijk niet gehoord hebben, echter is de kans groot dat je weleens iets van hem heb gezien. Hij is namelijk geen onbekende in film, en ook niet in horror, furore maakte hij met make-upontwerpen en wezenseffecten voor films variërend van Love and Monsters (2020), Jungle (2017), What We Do in the Shadows (2014), The Hobbit:(2012) en Daybreakers (2009) Die laatste is van de The Spierig Broers en één van hen (Peter) deed hier de score.

De drie broers Jake, Phillip en Graham, zijn na de dood van hun vader George verder gegaan, maar niet zonder het trauma. Jake en Phillip blijven op de familieboerderij, Graham verlaat het ouderlijk huis, begint een garage en neemt een meisje genaamd Cole in dienst. Het zijn de bekende dingen over personages die hun trauma onder ogen moeten zien...visueel tot leven gebracht met horrorelementen

Tja en het is direct duidelijk dat Boyle zich meer op zijn gemak voelt als het gaat om het vervullen van de technische aspecten van de speciale effecten. En de meest van de tijd praktische effecten, het is dan ook het sterkste elementen van de film. Zeker in het derde bedrijf deinst hij niet terug voor de bloederige details, en dat met een beperkt budget

Helaas schiet de film uiteindelijk tekort in het leveren van een volledig samenhangende of meeslepende ervaring. De film wisselt ongemakkelijk tussen emotionele beats en horror. Daardoor lijkt het of iemand moeite had om te beslissen in welke genre ze een film wilden maken, het leverde een ​​inconsistente toon of tempo op. Tja, het lijdt onder problemen van debuutfilms maar hij slaagt door goede effecten de moeite waard te blijven. Let op ,de film eindigt met een scène halverwege de aftiteling, wat een open einde suggereert.

avatar van schumacher

schumacher

Het gore was nog eens leuk maar dat was het dan ook voor mij.

avatar van lang pee

lang pee

Een typische Australische horrordraak, met vreselijk acteren. Ik had het kunnen weten...

avatar van Phantasm

Phantasm

Niet echt goed en niet echt slecht, leuk om een keer gezien te hebben.