• 9.370.399 stemmen

Bambi: The Reckoning (2025)

Horror / Thriller | 81 minuten

Genre: Horror / Thriller

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Dan Allen

Met onder meer: Roxanne McKee, Nicola Wright en Tom Mulheron

Releasedatum: 21 augustus 2025

Plot Bambi: The Reckoning

"Welcome to his stomping grounds."

Xana en haar zoon Benji zijn per auto onderweg. Ze krijgen echter een auto-ongeluk, waarna ze vast komen te zitten in een bos. Daar worden ze opgejaagd door een moordlustig, doorgedraaid hert. Kunnen moeder en zoon ontsnappen aan deze beestachtige moordmachine?

avatar van Vascago

Vascago

Na Winnie the Pooh gaat nu Bambie door het lint? Top

avatar van Kondoro

Kondoro

Ik wacht alleen nog op de Mickey Mouse horrorfilm.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 21 augustus 2025 in de bioscoop (ND Pictures)

avatar van kleintje 2

kleintje 2

"Ongeacht welk boeiend verhaal, welke thema's of zelfs welke karakterontwikkeling er in ‘Bambi: The Reckoning’ aanwezig lijken te zijn, het wordt onmiddellijk overschaduwd door onnodig irritante sound design, verontrustende hoeveelheden voorspelbare schrikeffecten en excessieve, in-your-face gore die zonder enige discipline naar het publiek wordt geslingerd. Net als Winnie-the-Pooh: Blood and Honey 2 heeft deze spirituele opvolger het narratieve potentieel en de visuele stijl voor een goede horrorfilm, maar valt hij ten prooi aan de wellustige verleidingen van pulpfilms."

Een jammerlijker 3,5/10. Je verwacht niet veel, maar het moeilijk niet kritisch te kijken als het overduidelijk een verhaal probeert te vertellen, met een duidelijk en passend thema nog wel. Het staat meer op zichzelf en is minder wacky dan Blood and Honey 2 - wat die film wel leuk maakte met zijn grotere verhaal - en dat maakt het een interessante kanshebber voor verbetering, maar erg jammer dat het geen verbetering is. Misschien wordt die Pinocchio: Unstrung (2026) wel iets beter.

avatar van schumacher

schumacher

Oh boy zeg, pf.

avatar van APPEL68

APPEL68

6.4 IMDB een best verschil met hier

avatar van Boeikens

Boeikens

Tja, was niet echt geslaagd.

Na de klassieke "een vervuilde wereld heeft slechte gevolgen" opener krijgen we een mager verhaaltje dat wel redelijk vlot loopt.

Bambi gaat al vrij snel door het lint met redelijk wat gore momentjes die wel niet allemaal even mooi zijn uitgewerkt. En vooral Bambi zelf dan, die vond ik er echt niet uitzien, en wat een barslechte CGI over het algemeen!

avatar van mrklm

mrklm

Onderweg naar familie overleven Xana [Roxanne McKee] en haar zoon Benji [Tom Mulheron] een bizar auto-ongeluk in het bos. Voor ze het weten zit de gemuteerde, bloeddorstige Bambi hen op de hielen. Het type horrorfilm dat het niet moet hebben van verhaal of acteerwerk, maar van sfeer, opwindende actiescènes en bloedvergieten met een knipoog. En op die fronten scoort deze pseudo-sequel hoge ogen.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Nog best vermakelijke Bambi-horror, je weet wel ongeveer waar je je aan mag en kan verwachten.

avatar van joolstein

joolstein

De volgende toevoeging aan het Winnie de Poeh Blood and Honey-universum. Wederom een B-film die het serieus probeert aan te pakken, maar eigenlijk helemaal geen budget daarvoor had...Het is knap vervelend dat net als jij een familiebijeenkomst organiseert, volwassen Bambi besluit terug te vechten wegens natuurvervuiling. In veel opzichten is het niet eens zo slecht. Er is bloed, er wordt geschreeuwd en ja, Stampertje komt ook helpen. De kills zijn over het algemeen net voldoende. Maar kom op zeg... ik wil bij dit soort films liever extravagant of anders iets wat genoeg opvalt Echter...ze focussen op familie-dingen? Terwijl we het hier hebben over een CGI-hert dat wil afrekenen met mensen door zijn tanden en gewei erin te zetten.. Alhoewel...de helft van de doden valt zonder dat er een hoef wordt opgetild. Tja scènes waarin een acteur door het bos rent en vervolgens wordt opgegeten worden na een tijdje repetitief. Oké het is dus meer van hetzelfde maar ieder geval was het redelijk goedkoop vermaak

avatar van lang pee

lang pee

Dit is niet vol te houden, de CGI is gewoon echt verschrikkelijk....dit is nog te slecht om een b-movie te zijn. Bambi, waar halen ze het toch....brol

avatar van Ray1976

Ray1976

Kondoro schreef:

Ik wacht alleen nog op de Mickey Mouse horrorfilm.

Is er al: ScreamBoat (Film, 2025)