• 9.376.078 stemmen

Ship of the Damned (2024)

Actie / Horror | 85 minuten

Genre: Actie / Horror

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Steven Lawson

Met onder meer: Hannaj Bang Bendz, Jacob Anderton en Francesca Louise White

• meJane Bekijk via meJane

Plot Ship of the Damned

Een schip, dat 500 jaar geleden verlaten werd, verschijnt voor de kust van een klein stadje. Historicus Elena en iemand van de lokale kustwacht gaan eropuit om de zaak te onderzoeken. Ze ontdekken dat het schip niet verlaten is en dat de vervloekte bemanning kwaadaardige plannen heeft met indringers.

avatar van joolstein

joolstein

Een zeventiende-eeuws zeilschip verschijnt met een vervloekte bemanning...Nee het is niet een remake van de derde film Ghost Galleon (1974) uit de The Blind Dead-serie. Was het maar waar! En voor het geval je het je afvraagt: het is ook ver verwijderd van alle andere spookschipfilms. Kannibalistische piraten dat klink goed hé?

Helaas! valt er niet veel over te schrijven, want er gebeurt eigenlijk...zo goed als niets. Na een korte proloog die zich afspeelt aan boord van een piratenschip in 1622, zie je een moderne maritiem expert-dame met de zeerovers boksen of zoiets. Ex-vriendje Michael gaat ook mee, zodat de personages lange diepe gespreken kunnen houden tussen de korte actiescènes

Het plan van de bemanning is om zich voort te planten om zo de volgende generatie vervloekte kannibaalpiraten voort te brengen. Er is een vrouw aan boord maar omdat ze vervloekt is, kan ze geen kinderen krijgen. Euh..ergens maken ze denk ik dan wel een denkfout … Ach ze lullen veel maar als op actie aankomt...

Enfin hoewel de film beter is dan eerdere recente productie van de Britse regisseur Steve Lawson, (dit was de vierde die ik zag) is het uiteindelijk nog steeds niet bijzonder goed. Actrice Hannaj Bang Bendz (I Am Rage) als Elena is misschien nog iets wat de moeite waard is om deze film te kijken. Maar alleen als je niets beters heb te doen...!

avatar van Phantasm

Phantasm

Is voor een keertje te doen, maar echt geweldig was het niet allemaal.