• 9.370.314 stemmen

Remember Me This Way (1974)

Documentaire / Muziek | 57 minuten

Genre: Documentaire / Muziek

Alternatieve titel: Gary Glitter: Remember Me This Way

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Bob Foster en Ron Inkpen

Met onder meer: Gary Glitter

Plot Remember Me This Way

Een documentaire over de Britse glamrockster uit de jaren 70: Gary Glitter. Deze documemtaire, gefilmd op het hoogtepunt van zijn roem, bouwt toe naar de finale van Glitters concert in het "Rainbow Theatre". Met extra's uit het midden van de jaren 70, schetst deze documentaire een beeld van een vergeten tijdperk en van een gevallen ster.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Wederom kwam er uit Groot-Brittannië een nieuwe muzikale sensatie met de naam: Gary Glitter. Hoewel Glamrock eerst op de markt is gebracht door T.Rex, (of eigenlijk Bowie) kwam er opeens een geheel nieuwe ster met sensationele optredens en die zichzelf naar de top wist te stijgen als "The King of Glam". Naar verhoren werd hij in "De Vliegermolen" te Voorburg althans niet gepruimd. Deze docu moet je vooral zien als een soort tijdsdocument. Glitter gaat naar Parijs, doet wat fotosessies en uiteindelijk een groots opgezet concert bij de "Rainbow Theatre" te London. Er is ook te zien dat hij de song "Happy Birthday" repeteert. Niet de Happy Birthday die we normaliter kennen maar een song met nogal dubieuze boodschap, als je op de Lyrics let. Zeker met de huidige wetenschap, wat meneer allemaal heeft uitgespookt, is het verre van fris. Ik had het al aangegeven, een tijdsdocument van niet alleen een volledig gevallen of beruchte ster uit de muziekscene. Ook is dit een tijdsdocument toen we er wat naïever in stonden.

3,0