• 9.370.282 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Martin Campbell

Met onder meer: Daisy Ridley, Taz Skylar en Clive Owen

Plot Cleaner

"The stakes are a thousand feet high."

Enkele radicale activisten werken samen om de jaarlijkse bijeenkomst van een energiebedrijf te boycotten. Ze houden de 300 aanwezigen in de wolkenkrabber gegijzeld en willen de corruptie van de energiebazen aan de kaak stellen. Onder de activisten bevindt zich een extremist die niet terugdeinst om tot moord over te gaan teneinde zijn anarchistische boodschap over te brengen. Een voormalige soldaat die op diezelfde dag haar baan als glazenwasser uitoefent is de enige hoop voor de gegijzelden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van IH88

IH88

Cleaner 2025 Trailer

Die Hard met Daisy. Count me in!

avatar van DreamTech

DreamTech

Nou een soort van Die Hard 20 ( ja 20 ) geen beste film en zeker geen bioscoop waard maar gewoon thuis weinig actie ja naar een dik uur pas is er pas wat actie ook niet echt spektakel niet echt veel soeps !!!

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Ja, ik dacht ik ga er eens lekker voor zitten, een nieuwe film met Clive Owen en nog wel van de regisseur van GoldenEye en Casino Royale. Nou, voor Clive Owen hoef je deze film niet aan te zetten want die heeft nauwelijks iets te doen. Daisy Ridley is weer opgetrommeld om niet overtuigend een groepje terroristen te stoppen en ziet eigenlijk alles gebeuren van buitenaf en hoort ook klaarblijkelijk alles door het glas heen. Het is een soort Die Hard kloon zoals je die in de jaren'90 tientallen had en helaas is dit allemaal gewoon heel zwak. Niet de slechtste film van het jaar maar over een maand is iederen deze vergeten.

avatar van schumacher

schumacher

Zwakke film.

Ik zat me na 15min al te vervelen en te ergeren.

Het sleept me niet mee, als een film dat niet een beetje kan doen weet ik al hoe laat het is.

avatar van geezoes

geezoes

Zelfs als je denkt: Actiefilmpje, weinig verwachtingen, op zich wel zin in, wat kan er mis gaan? Dan zou ik willen zeggen: Doe toch maar niet, want dit is wel heel erg matig.

avatar van joolstein

joolstein

Geen best script! Eko-activisme gijzelaars en een glazenwasser die ex-militair was...in een gebouw met een feestje oftewel exacte kopie van Die Hard maar waar Bruce Willis werd vervangen voor een chick met een pistool. Kijken naar Daisy Ridley is natuurlijk nooit verkeerd Het is in ieder geval lekker kort (90 minuten, en het voelt nog korter) De film geef zelfs een erg eighties gevoel misschien omdat de regisseur ook in dat decennium is begonnen. De film is niet perfect, maar ik heb me prima vermaakt.

avatar van filmkul

filmkul

Matig actiefilmpje. Het verhaal is bij elkaar gejat met als zogenaamd origineel uitgangspunt een glazenwasser. Niet dat het iets toevoegt, maar ja, je moet toch wat. De uitwerking is zonder enige verrassing, hoewel het best lang duurt voordat echt op de actie wordt overgegaan. Tot die tijd is het wel spannend en vermakelijk. De actie is doorsnee en piekt nergens. Dat is wel wat teleurstellend voor een categorie A-film. Het acteerwerk kan er mee door. Visueel valt er weinig aan te merken. Aardig tussendoortje voor als je niks te doen hebt. 3.0

avatar van blurp194

blurp194

Al het vlees, het is als gras.

Tsja, als je dan te dom of te lui bent om een behoorlijk verhaal te verzinnen dan jat je gewoon het script van Die Hard. En je laat je met wat oliedollars omkopen om de bad guy een of andere milieugek te laten zijn. Lekker makkelijk.

Clive Owen doet overduidelijk alleen voor de poster mee, de enige acteur van naam is Ridley. Niet dat ze het slecht doet, ver van, maar dat maakt niet echt uit met alle onwaarschijnlijkheden, plotholes en absurditeiten die er alleen bij verzonnen lijken om de milieubeweging in een kwalijk daglicht te zetten. Triest dat mensen zich hier voor laten lenen, en wellicht was een verwijzing naar Judas beter op zijn plaats dan die naar Petrus. Want ook dat slaat nergens op.

avatar van boemboem27

boemboem27

uitstekend actiefilmpje die ondanks de voor mij onbekende acteurs prima in de smaak is gevallen.

wel weer een vrouwelijk eenmansleger, cliche misschien....maar prima vermaak

moest een beetje denken aan Die Hard van Bruce Willes maar nu de vrouwelijke soort..

avatar van teigertje

teigertje

• 2075 stemmen

Een saaie rip off film, die geïnspireerd is op de classic film Die Hard die meesterlijk was.

Maar deze film, zit nagenoeg geen aktie in en is volledig ongeloofwaardig.

Een waardeloze aktie film.

avatar van markel

markel

Goeie film, heb er volop van genoten.

Spannend van begin tot eind.

Met een steengoede Daisy Ridley.

(Kan Bruce nog een puntje aan zuigen)

Yippie ay yeah Daisy. Yippie Ay yeah.