• 9.370.105 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Molly Manning Walker

Met onder meer: Jasmine Jobson, Micheal Ward en T'Nia Miller

Plot Good Thanks, You?

In de nasleep van een aanval moet Amy omgaan met shock, de incompetentie van degenen die haar zouden moeten helpen en zichzelf. Terwijl ze verder in een trauma wordt gestort door de autoriteiten, moet ze een manier vinden om te verwerken wat er is gebeurd en te redden wat haar het meest dierbaar is.

avatar van Hannibal

Hannibal

Deze film van Molly Manning Walker is een korte versie van haar latere film "How to have sex". Goed geacteerd. Het valt niet mee om een verhaal te vertellen zonder daadwerkelijk letterlijk te vertellen wat er is gebeurd. Veelzeggende gezichtuitdrukkingen maken de film geloofwaardig en geven je hetzelfde ongemakkelijke gevoel als in haar speelfilmdebuut. Het feit dat de vrouw werd gevraagd naar haar kleding in plaats van naar die van haar verkrachter, zegt veel over hoe slachtoffers van misbruik worden behandeld.

avatar van Fisico

Fisico

Boeiende technische short waar vooral het camerawerk me opviel. Dicht op de huid en het meisje erg centraal plaatsend door de camera rondom haar te bewegen. Leuk trucje ook om verschillende gesprekken in elkaar te laten overvloeien. Het geeft zo wat extra schwung.

Inhoudelijk tragisch en je komt er al gauw zelf achter wat haar is overkomen. Het viel inderdaad op wanneer haar werd gevraagd welke kledij gedragen werd waarbij dit refereerde naar het slachtoffer en niet de dader. Een short waarvan ik meer wou zien en ik het jammer vond dat het gedaan was. Vaak dus een pluspunt voor een short.