• 9.370.277 stemmen

Marysia i Napoleon (1966)

Komedie / Historisch | 114 minuten

Genre: Komedie / Historisch

Alternatieve titel: Marysia and Napoleon

Oorsprong: Polen

Geregisseerd door: Leonard Buczkowski

Met onder meer: Beata Tyszkiewicz, Gustaw Holoubek en Juliusz Łuszczewski

Plot Marysia i Napoleon

Een jonge Franse historicus, Napoleon Beranger, komt naar Warschau op een buitenlandse beurs. Terwijl hij met zijn auto een omweg maakt, stuit hij op een oud landhuis in het dorp Walewice. Op de muur van het landhuis vindt hij portretten van Napoleon Bonaparte en zijn grote liefde Maria Walewska, een Poolse aristocrate die haar charmes gebruikte om de keizer ervan te overtuigen voor haar land op te komen. Beranger ontmoet daar bij toeval een mooie vrouw, een studente kunstgeschiedenis met dezelfde naam als Maria Walewska…

MisterPink

Orginele vertelling van de liefdesaffaire tussen Napoleon Bonaparte en gravin Maria Walewska, waarin heden en verleden naadloos in elkaar overlopen. Gustaw Holoubek zet een ietwat stuntelige Franse keizer neer, tot zijn oren verliefd op de schoonste dame van de Poolse cinema, Beata Tyszkiewicz. Romantiek ten top! Uiteraard veel scènes nagespeeld met mijn vrouw

MisterPink

Grappig dat gebruiker Paul_PeeWee deze oude film blijkbaar gezien heeft.

MisterPink schreef:

Uiteraard veel scènes nagespeeld met mijn vrouw

Het is dan ook de lievelingsfilm van mijn vrouw. Een oubollige Poolse jaren 60 film die recentelijk op mijn verzoek door Mac Hammer Fan is toegevoegd. Nogmaals dank daarvoor.

Jammer dat iemand het nodig vindt om het stemgemiddelde direct onderuit te halen. Kurwa hoor ik mijn vrouw zeggen.