• 9.230.163 stemmen

Met onder meer: Martin Freeman, Jenna Ortega en Dagmara Domińczyk

Releasedatum: 28 maart 2024

Plot Miller's Girl

"Write what you want."

De zeventienjarige Cairo Sweet is een begaafde schrijfster. Haar nieuwe schrijfdocent, Jonathan Miller, was vroeger een schrijver, maar is sindsdien zo achteruitgegaan dat hij al jaren geen woord meer heeft geschreven. Miller herkent onmiddellijk hoe getalenteerd Cairo is en de twee beginnen na de lessen met elkaar om te gaan. Hun relatie wordt ingewikkeld wanneer Miller zijn studente een kort verhaal laat schrijven. Cairo stort zich weldra op een verhaal over een leraar die een student tracht te verleiden. Dit resulteert in een reeks gebeurtenissen die Millers carrière kan verwoesten en daarmee ook zijn leven.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

• 1990 berichten

Vanaf 25 januari 2024 in de bioscoop (Just Entertainment)

avatar van Spongebob

Spongebob

Hoef niet eens te weten of de film goed is en waar de film om gaat,zal alleen al kijken omdat Jenna Ortega erin speeld

avatar van Verhuiskaartje

Verhuiskaartje

Prima film. Over een schrijver die maar leraar is geworden omdat zijn boek geen succes was en hij geen inspiratie heeft voor een nieuw boek. Vervolgens ontmoet hij een student in zijn klas die zijn boek gelezen heeft en hij is onder de indruk van haar.

De rollen zijn goed gespeeld. Ik heb geen 1 keer bilbo gezien maar echt een man die een leraar kan zijn. Jenna met haar gezichtsuitdrukking vond ik af en toe wel op Wednesday lijken.

Het verhaal zelf heeft veel gesprekken over het schrijven van een verhaal en dat moet je liggen.

Die Ameriken die walgen van de zogenaamde sexscene zijn niets gewend. Natuurlijk is er een leeftijdsverschil maar hij staat alleen achter haar. De gedachte en het verhaal doen de rest.

3,5 ster

avatar van BBarbie

BBarbie

Psychologische thriller over een oversekste studente die haar veel oudere literatuurdocent met woord en daad tracht te verleiden. Jenny Ortega probeert geraffineerd over te komen, maar dat maakt weinig indruk. Terwijl Martin Freeman zich vooral ongemakkelijk lijkt voelen, gaat Bashir Salahuddin in een bijrol stiekem met de film aan de haal. Het klinkt allemaal spannender dan het in werkelijkheid is.

avatar van Thiver

Thiver

Maar weet je? Ik denk dat het verhaal van Jenny Ortega best wel eens waar kan zijn…

avatar van MosquitoSmasher

MosquitoSmasher

Had er meer van verwacht. Soms gewoon nogal suf te noemen. Jenna is altijd wel leuk om naar te kijken, maar eigenlijk is dat het dan ook wel.

avatar van filmkul

filmkul

• 2096 stemmen

Matige thriller. Het verhaal is wat warrig en als kijker heb je het gevoel dat men ook niet weet wat men met het verhaal aan moet. Op zich is het nog wel matigjes boeiend want Bartlett weet wel een redelijk broeierige sfeer neer te zetten. De film kabbelt verder rustig voort en weet de aandacht van de kijker net aan vast te houden. Aan het einde heb je wel het gevoel van ‘was dit het dan?’ Het acteerwerk is verder net te doen. 2.5/3.0

avatar van stinissen

Vreselijke film wist me nergens te boeien.

avatar van mrklm

mrklm

Literatuurdocent en mislukt schrijver Jonathan Miller [Martin Freeman] geeft extra lessen aan de 17-jarige Cairo [Jenna Ortega] in de hoop haar literaire talent uit te breiden. Hoewel Cairo een lesbische relatie heeft met Winnie [Gideon Adlon], stelt ze zich zo verleidelijk mogelijk op tegenover mr. Miller, deels voor haar eigen plezier, deels in de hoop op extra inspiratie. Winnie probeert hetzelfde met natuurkunde docent Boris Fillmore [Bashir Salahuddin], maar die reageert op een heel andere manier. Seksueel beladen psychologisch drama dankzij sterk samenspel van Ortega en Freeman en een puike bijrol van Dominczyk als Jonathans drankzuchtig, naar seks hunkerende echtgenote.

avatar van teigertje

teigertje

Geen doorsnee psychologische drama film.

Een film met uitstekend acteer spel.

Ook in deze film spelen Martin Freeman en Jenna Ortega sterk.

De hele cast is heel goed.

Een film met een sfeervolle sensuele sfeer, wat de bedoeling is van deze film, ook dit is geslaagd.

Het verhaal en de film op zich, had ik wel meer van verwacht,maar dat is een kwestie van smaak.

Dat was het enige minpuntje.

Verder een prima film.

avatar van Collins

Collins

Het regiedebuut van Jade Halley Bartlett is een erotisch getinte film die highschooldrama verbindt met literatuurgeschiedenis. De film doet iets met het Lolita-motief van Vladimir Nabokov, citeert rijkelijk uit Henry Miller en schaaft met behulp van Tenessee Williams aan de Southern Gothic. Veel sfeerelementen dus. En veel literatuur.

Bartlett schreef het scenario oorspronkelijk als een tweeakter voor het toneel. Die structuur is behouden gebleven voor de film. Het verhaal vertelt over een hoogbegaafde scholiere (Cairo Sweet) die de interesse wekt van haar leraar Jonathan Miller (Martin Freeman). In eerste instantie daagt Miller haar intellectueel uit. Al snel keren de verhoudingen en wordt hij uitgedaagd door haar. Langzaamaan verwatert de grens van betamelijkheid en professionele afstandelijkheid. Of er daadwerkelijk iets onoorbaars gebeurt of dat gebeurtenissen uit de wervelende fantasie van Cairo Sweet ontspruiten is onduidelijk. De dans tussen twee interpretaties brengt in ieder geval een geslaagd spanningselement in de film.

De taalbeheersing is verzorgd en luistert prettig. De zinnen die de 18-jarige Cairo Sweet (verleidelijk gespeeld door Jenny Ortega) uitspreekt hebben literaire kwaliteiten. De prachtige beeldcomposities waarin de mooie Cairo naar school schrijdt, terwijl de ochtendnevel bezig is op te trekken, ademen een spookachtige maar ook wellustige atmosfeer. Erg mooi allemaal. Het enige dat ontbreekt is een verhaal dat daar mooi bij aansluit. Miller’s Girl is een film met een schitterende omlijsting met daarin een teleurstellend triviale vertelling.

De acteerprestaties zijn dik in orde. Jenna Ortega is een prettige actrice. Martin Freeman een prettige acteur. De belangrijkste bijrollen van Dagmara Dominczyk, Bashir Salahuddin en Gideon Adlon bieden prettige ondersteuning. Alleen jammer dat de figuren schamel zijn uitgewerkt, het verhaal niet erg origineel is en de boodschap van de film niet verder komt dan: tienermeisjes zijn gevaarlijke wezens.

avatar van lang pee

lang pee

Krijgt geen al te beste kritieken, en dit is dan ook meer dan terecht. Dit verhaaltje kon mij totaal niet boeien en is al 1000 keer beter verteld. Ik vind Freeman normaal een heerlijke acteur, maar vind hier dat hij een beetje mee ten onder gaat met de film...

avatar van scorsese

Aardige film over een studente die een schrijfopdracht krijgt van haar literaire docent. Mooi en vaak ook sfeervol in beeld gebracht, maar er had wat meer ingezeten met betrekking tot de machtsverhoudingen. Jenny Ortega is goed gecast, maar Martin Freeman wat minder. Net geen 3.5 sterren voor dit regiedebuut van Jade Halley Bartlett.

avatar van Aapje81

Aapje81

Preuts, potsierlijk en pretentieus.

Dit zijn de eerste woorden die me te binnen schieten na deze teleurstellende kijkervaring. Vooraf waren mijn verwachtingen best hoog. Jenna Ortega maakte eerder veel indruk als Wednesday en de trailer zag er in mijn beleving prima uit. Sfeervol, licht Gotisch en misschien zou dit zelfs een alleraardigste erotische thriller kunnen zijn?

Na het zien van de film moet ik helaas concluderen dat er weinig van terecht is gekomen. Het eerste half uur begint hoopvol met enkele humoristische momenten. Vooral de mij onbekende Bashir Salahuddin komt leuk uit de hoek in een aardige bijrol.

Na een boeiende opbouw zakt de film weg naar een zeer bedenkelijk niveau. Ortega doet haar best maar wordt opgescheept met dialogen die veel te bloemrijk zijn waardoor niets van wat ze zegt echt overkomt. Tegenspeler Martin Freeman lijkt de halve tijd ook niet te begrijpen wat Ortega allemaal uitkraamt, waardoor de wisselwerking tussen beide acteurs niet uit de verf komt, laat staan, dat er sprake is van enige seksuele spanning tussen de twee.

Ergens halverwege de film heb je zoveel holle boekcitaten voorbij horen komen, dat de interesse verder wegsijpelt. Het helpt ook niet, dat een relatief normaal personage ook bij de bijfiguren nergens te vinden is. Elk personage voelt gekunsteld aan waardoor je er nooit een band mee op kan bouwen. Daarnaast is de film ook nog ontzettend traag en ontbreekt elke vorm van spanning, waardoor de interesse voor de film tegen het einde tot het absolute nulpunt is gedaald.

De twee sterren die ik toch nog geef zijn voor de mooie beelden, het aardige eerste half uur. Maar alles bij elkaar is deze film vooral ontzettend pretentieus en leeg wat ervoor zorgt, dat dit toch een teleurstellende kijkervaring is geworden.

Als er meer aandacht was geweest voor het scenario, een andere tegenspeler voor Ortega en normale dialogen, dan had dit een goede film kunnen zijn. Nu zou je het op zijn best een gedurfde film kunnen noemen die onder de streep volledig is mislukt. Misschien dat het over tien jaar een cultklassieker is? Maar voorlopig zie ik dit nog niet gebeuren. Geschikt voor toneel maar veel te karig voor een film.

Matig.

avatar van blurp194

blurp194

Het verhaal is zo oud als de wereld, en dat is meteen ook de grote makke van deze film - het heeft zo ongeveer geen enkele verrassing in zich. Dat het toch nog een min of meer kijkbare film oplevert is volledig voor rekening van Freeman en Ortega die hun rollen goed spelen - en Ortega ziet er geweldig uit in dat jurkje, dat ook. Het camerawerk is ook prima op orde.

Verder weinig te melden eigenlijk - jammer dat er niet een twist gevonden is.